Bıçak Sanatı - Forum

Damascus Nakiri

merttansu

• 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
Damascus Nakiri
« : 16 Eylül 2015, 10:58:29 »
Yeni bitirdigim bir calisma , damascusu ABD ziyaretimde Randy Haas ile bilrlikte yaptik , 60 katli 15n20/1084 twist . Sicak dovmesini ve isil islemini ben yaptim ,  yaklasik 61-62 rc sertliginde . Bitirebilmek bu haftaya kismet oldu . Kabzasinda celikle deseni uydugundan Avustralya'ya ozgu Budgaroo yumrusu kullandim , beyaz parca mors disinden , arasinda da bakir kullandim .
Bicagin namlusu 16cm , stil olarak Kansai yoresine ait olan nakiri yaptim , bu tarz nakirilerin burun kisminda agizi yuvarlak olur . yuksekligi 59mm , sirt kalinligi  3,75 ten -2,5 a ucun 2.5cm gerisinde 1,1mm ye kadar iniyor .
Bicagin agirligi 187 gram , dengesi tam logomun ustunde

merttansu

• 114
Ynt: Damascus Nakiri
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2015, 11:00:17 »
bir kac resim daha

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2015, 11:12:54 »
Mert şefim ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş, sanırım paslanmaz Damascus?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

merttansu

• 114
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2015, 11:27:19 »
Mert şefim ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş, sanırım paslanmaz Damascus?
Tesekkur ederim , damascus 15n20 ve 1084 den  , paslanmaz degil

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2015, 12:44:04 »
Elinize sağlık Değişik formda japonik işler görmek çok güzel,

Özellikle ahşap ve yapılan kominasyon çok başarılı olmuş,

Birde sormak istediğim mors dişi temini yasal av kapsamında (bazı hayvansal ve ahşap ürünler yasaklı diye biliyorum,misal fil dişi gibi..) bir ürünmüdür?

merttansu

• 114
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2015, 13:01:10 »

Birde sormak istediğim mors dişi temini yasal av kapsamında (bazı hayvansal ve ahşap ürünler yasaklı diye biliyorum,misal fil dişi gibi..) bir ürünmüdür?
Mors disi dunyada satisi kisitli olan malzemelreden biri , fil disi kadar kisitli olmasa da yasal olarak bulmak kolay degil . Ya cok eski , neredeyse fosil statusunde bulacaksiniz ya da resmi islemleri bicak malzemeleri satan kurumlar tarafindan gerceklestirilmis olanlari cok fahis fiyatlrdan alacaksiniz . Mors avi ve urunleri satisi bazi yerel kabilelere serbest , sonucta bu insanlar hayatlarini bu hayvana endekslemisler ve avlama sebepleri sadece hayvanin eti derisini ve kemiklerini kullanarak hayatta kalmak , vurup duvara asmak degil .Bir musterim sayesinde rusyadan ediniyorum , su ana kadar gumrukte her hangi bir sorun cikmadi , 3 tane 40cm'lik disim var , birisini integral damascus ta kullanacagim kismetse. Benzeri kisitlama misk okuzu boynuzunda da mevcut . ABD'den kimse buraya gondermek istemiyor mesela

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2015, 13:07:02 »

Mors disi dunyada satisi kisitli olan malzemelreden biri , fil disi kadar kisitli olmasa da yasal olarak bulmak kolay degil . Ya cok eski , neredeyse fosil statusunde bulacaksiniz ya da resmi islemleri bicak malzemeleri satan kurumlar tarafindan gerceklestirilmis olanlari cok fahis fiyatlrdan alacaksiniz . Mors avi ve urunleri satisi bazi yerel kabilelere serbest , sonucta bu insanlar hayatlarini bu hayvana endekslemisler ve avlama sebepleri sadece hayvanin eti derisini ve kemiklerini kullanarak hayatta kalmak , vurup duvara asmak degil .Bir musterim sayesinde rusyadan ediniyorum , su ana kadar gumrukte her hangi bir sorun cikmadi , 3 tane 40cm'lik disim var , birisini integral damascus ta kullanacagim kismetse. Benzeri kisitlama misk okuzu boynuzunda da mevcut . ABD'den kimse buraya gondermek istemiyor mesela

Bilgi için teşekkür ederim,

Malum bu tarz ürünler (en basiti vulkanize fiber bile yok..) ülkemizde ancak hayal,yurt dışında olmanın avantajları.

Tekrar elinize sağlık.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2015, 20:59:46 »
eline koluna saglık
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #8 : 16 Eylül 2015, 23:11:18 »
Elinize sağlık güzel çalışmalarınız var.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2015, 23:23:18 »
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş

merttansu

• 114
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2015, 01:38:19 »

Bilgi için teşekkür ederim,

Malum bu tarz ürünler (en basiti vulkanize fiber bile yok..) ülkemizde ancak hayal,yurt dışında olmanın avantajları.

Tekrar elinize sağlık.
[/quote]
tesekkur ederim , her ulkede digerlerine gore daha kolay ya da zor bulunan malzemeler var ,  bicak yapmaya en cok imkan olan ulke abd , her istediginiz kolayca bulunuyor. Avustralya da cogu seyi bulmak o kadar kolay degil , tedarikci eksigi var

merttansu

• 114
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2015, 01:39:38 »
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş
eline koluna saglık
Elinize sağlık güzel çalışmalarınız var.
tesekkur ederim

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2015, 08:04:04 »
Ustam ellerine emeğine sağlık

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2015, 09:07:59 »
Ellerinize sağlık.
Okinawian

« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2015, 10:25:41 »
Yaptığınız işleri izlemek gerçekten zevk veriyor, ellerinize sağlık diğerleri gibi bu işiniz de çok rafine olmuş.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2015, 10:39:31 »
Elinize sağlık Mert bey ,  :2up tarz ve stil olarak aynı çizgide değişik işler görmek çok güzel  :2up

merttansu

• 114
« Yanıtla #16 : 19 Eylül 2015, 13:58:06 »
Elinize sağlık Mert bey ,  :2up tarz ve stil olarak aynı çizgide değişik işler görmek çok güzel  :2up
eline koluna saglık
Yaptığınız işleri izlemek gerçekten zevk veriyor, ellerinize sağlık diğerleri gibi bu işiniz de çok rafine olmuş.
Ellerinize sağlık.
Ustam ellerine emeğine sağlık
Hepinize cok tesekkur ederim