Bıçak Sanatı - Forum

Zeytin Gövde

Kurtulus.

• 87
  • Meslek: Makine sanayi
  • Yer: Aydın
Zeytin Gövde
« : 14 Ağustos 2015, 14:40:04 »
Herkese merhaba elimde zeytin ağacının gövde kısmından kütükler var kurumuş vaziyette ama dışında bazı çatlaklar görünüyor.Bunları marangoza parçalatmayı düşünüyorum.Ortalama 10 15 tane kütük vardır soba kovasının boyutuna yakın çatlaklar iç kısımlarında var mıdır bilemedim.

Daha önceden tecrübesi olanlara şunu sormak isterim.

Ben bunları parçalatsam tekrar çatlama yapar mı ?
Veya çatlamaması için nasıl saklamam gerekir ?
Birde 2x5x15 cm olarak kestirip bu ölçülerde saklamayı düşündüm baya bi çıkar gibime geliyor. Bu ölçüler uygun mudur ?

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Ynt: Zeytin Gövde
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2015, 14:52:14 »
Herkese merhaba elimde zeytin ağacının gövde kısmından kütükler var kurumuş vaziyette ama dışında bazı çatlaklar görünüyor.Bunları marangoza parçalatmayı düşünüyorum.Ortalama 10 15 tane kütük vardır soba kovasının boyutuna yakın çatlaklar iç kısımlarında var mıdır bilemedim.

Daha önceden tecrübesi olanlara şunu sormak isterim.

Ben bunları parçalatsam tekrar çatlama yapar mı ?
Veya çatlamaması için nasıl saklamam gerekir ?
Birde 2x5x15 cm olarak kestirip bu ölçülerde saklamayı düşündüm baya bi çıkar gibime geliyor. Bu ölçüler uygun mudur ?

merhaba bölümünde kendinizi tanıtarak foruma başlangıç yaparsanız cok iyi olur. forum olarak bu kadar zeytin stoğu olan birini yakından tanımak isteriz  :D :D :D   

sorunuza gelince testere payını göz önüne alın.   2,3x4x14 bence ideal ölçü...gizli sap yapmak isteyenler için 3x3x14... 
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Kurtulus.

• 87
  • Meslek: Makine sanayi
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2015, 19:22:25 »
Biraz önce baktım kütüklerin desenleri iyi gibi tam net görünmesede.Artık kestirmek ne zamana nasip olur bilemiyorum.

Mturkaydin

• 80
  • Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.
  • Meslek: Satış pazarlama
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2015, 22:32:57 »
Herkese merhaba

Geçen hafta Urla'dan kuksa oyma çalışmalarım için birkaç Parça tahta kestirdim, bir oyuncudan.
Sonra Bıçakçı bir abimi ziyaret ettiğimde bana " zeytinin çatlamaması için üzerinde biraz kabuk bırak, yoksa ertesi gün mutlaka çatlama yapar" dedi. Aslı var mıdır bilemem ama naçizane bir bilgi. Henüz oymaya başlamadım kuksayı, dediği gibi çatlama yaparsa tekrar paylaşırım sizlerle de..
Mehmet Türkaydın-1975-istanbul