Bıçak Sanatı - Forum

Ceviz Kökü Buldum !

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
  • Meslek: Memur
  • Yer: Menemen, İZMİR
Ceviz Kökü Buldum !
« : 03 Ağustos 2015, 16:43:55 »
Merhabalar, geçen hafta tatilimin Sinop safhasında köyde kayınpederimin bahçesinde devrilmiş iki yıldır orda yatan ceviz ağacının varlığını farkettim.  ;D
her sene görürdüm ama bu sene demek ki farklı gözle bakınca hemen odun motorunu kaptım ve kök kısmını kesip el arabasıyla eve getirdim, orda da resimlerde görülen kolları hemen doğradım ve attım arabanın bagajına. Şimdi benimle birlikte Nazillideler. Çarşamba günü sanayide abimin atölyesine gidip doğrayacağım. Kökün ağırlığı beni biraz endişelendirdi çünkü umduğumdan daha hafifti. İnşallah doğrayınca ortaya hayal kırıklığı çıkmaz. Taa 1000 km boyunca arabada taşıdım, belki kendi bıçaklarımın kabzelerini yaparım diye, hatta ihtiyacımdan fazlası çıkarsa sizlerle de paylaşırım umut ediyordum. Sonuçları doğrayınca paylaşırım sizlerle.

Ben bunu yaparım dedim mi o iş benden kurtulamaz....

bursa16

• **
  • 82
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
Ynt: Ceviz Kökü Buldum !
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2015, 17:37:13 »
merakla bekliyorum sonucu

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2015, 16:25:59 »
Dün ceviz kütüklerini doğradım, çok güzel sonuçlar verse de çoğunluk hüsran, çünkü ağaç içten içe çürümeye başlamış.  O kadar harika desenli parçaları atmak zorunda kaldım. Elimde kalan birkaç parça güzel desenli parçaları sizlerle paylaşayım dedim. Ama bunlar da beni endişelendiriyor çünkü tahminimden daha hafifler, yada bana öyle geliyor. Acaba stablizasyon işleminden geçirsem nasıl olur ? bu konuda fikirleriniz benim için önemli.

Bunlar desenlerini beğendiğim parçalar. Parçaların tamamını 5x2x15 cm kestim, bazılarının yüzeyini zımpara ile temizledim. Sonuç ortada;

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2015, 16:28:52 »
En soldakini merakımı gidermek, neye benzeyeceğini görmek için yağladım.

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 16:33:24 Gönderen: alitutuncu »

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2015, 16:36:51 »
Yağladığım parça, belki ince zımpara ve polisaj sonrası daha güzel görünür diye düşünüyorum.

Bu da aynı parçanın arka yüzü, aslında bana kalırsa bu hali çok daha güzel, desenler tamamen ortada.

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2015, 16:40:35 »
Bu parçaları da kökün hemen üstünden 20 cm lik bir kütük kesmiştim, o kütükten çıkardın. Desenleri oldukça sade ve yalın.

Bu şekilde en az bir poşet dolusu var.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2015, 16:54:23 »
Gayet güzel parçalar. Zımpara sonrası çok daha güzel desenler çıkacaktır. Bazı polisaj macunları ağaçtaki boşlukları siyah renklerle dolduruyor. Bazen güzel bir görünüm bazen kötü bir görünüm oluyor.
Okinawian

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2015, 18:08:59 »
Çoğunluk çok güzel, emeğinize değmiş doğrusu. Desensiz olanlarıda alıştırma için ilk denemelerde kullanabilirsiniz. Çokta yararlı oluyor.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2015, 20:55:20 »
Maşallah güzel parçalar şeytan diyor memlekete git cevizleri kökten sök >:D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2015, 23:10:48 »
Kok ceviz ile cevizin koku farkli seylerdir. Kok cevizden kasit koke yakin kismi  yoksa koku degil. Kok kismi suyu emmek icin yaratilmis balsa agaci yogunlugunda bir odunsu dur

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2015, 23:42:36 »
Hayırlı olsun Ali abi :) demekki ne kadar iri ceviz o kadar çok güzel kabzelik malzeme demekmiş iri ceviLere sarmak lazım