Bıçak Sanatı - Forum

Bushcraft M390 - 2

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Bushcraft M390 - 2
« Yanıtla #20 : 07 Temmuz 2015, 03:28:48 »
Teşekkürler mahir hocam parlamak derken daha iyi zımpara mı yoksa ahşaba sürülecek farklı bir madde mi? Zımpara ise bir şeyleri yanlış yapıyorum demektir çünkü çok ince kumlara kadar çıkıyorum üzerine de sefa abinin sihirli iksirden sürüyorum :)
Alper hocam tatilde çalışma fırsatı bulamıcam gibi gözüküyor ama bolca kafada kurmaca var :) bir de okçulukla ilgili bir kitap buldum yazın o kaynağı iyice inceleyip osmanlı yayı yapma projeme bilgi kaynağı oluşturmayı planlıyorum
Mehmet ustam sen nasılsa işlere başlayınca geçersin bizi çok daha iyi ve fazla eser çıkarırsın ortaya :)
Hakan ne diyelim hayırlısı olsun :) elimde çeliğim ve kenarda zamanım olursa bakarsın bir sürpriz  ;)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #21 : 07 Temmuz 2015, 08:57:01 »
Hocam ellerine emeğine sağlık

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 07 Temmuz 2015, 09:50:57 »
Hasan hocam maşallah. Ellerinize sağlık. İlham alıyorum sizden. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Erkan Mutlu

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #23 : 07 Temmuz 2015, 21:32:41 »
Hakan ne diyelim hayırlısı olsun :) elimde çeliğim ve kenarda zamanım olursa bakarsın bir sürpriz  ;)

Abartisiz bu mesaji gordugumden beri nasil teşekkür etsem diye düşünüyordum. Sağol abi, gercekten iyi adamsin. :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #24 : 08 Temmuz 2015, 14:46:35 »
Rasim abi, erkan abi, hakan çok teşekkür ederim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #25 : 08 Temmuz 2015, 15:00:07 »
Teşekkürler mahir hocam parlamak derken daha iyi zımpara mı yoksa ahşaba sürülecek farklı bir madde mi? Zımpara ise bir şeyleri yanlış yapıyorum demektir çünkü çok ince kumlara kadar çıkıyorum üzerine de sefa abinin sihirli iksirden sürüyorum :)
Alper hocam tatilde çalışma fırsatı bulamıcam gibi gözüküyor ama bolca kafada kurmaca var :) bir de okçulukla ilgili bir kitap buldum yazın o kaynağı iyice inceleyip osmanlı yayı yapma projeme bilgi kaynağı oluşturmayı planlıyorum
Mehmet ustam sen nasılsa işlere başlayınca geçersin bizi çok daha iyi ve fazla eser çıkarırsın ortaya :)

Teak Oil alıp kat kat sürerseniz zamanla parlamaya başlıyor ağaç. Ya da Karaköy den beyaz gomalak alıp uygulayabilirsin Hasan Hocam. Gomalak suya dayanıksız diyorlar ama çok doğal ve uygulaması zevkli bir madde. Geçenlerde Tarık Ustanın bıçak kabzasını gördüm hayran kaldım. Japon vernik imiş adı ama hiçbir yerde ilgili bilgi ya da uygulama bulamadım.
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #26 : 08 Temmuz 2015, 15:12:00 »
Geçenlerde Tarık Ustanın bıçak kabzasını gördüm hayran kaldım. Japon vernik imiş adı ama hiçbir yerde ilgili bilgi ya da uygulama bulamadım.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #27 : 08 Temmuz 2015, 16:19:41 »
Geçenlerde Tarık Ustanın bıçak kabzasını gördüm hayran kaldım. Japon vernik imiş adı ama hiçbir yerde ilgili bilgi ya da uygulama bulamadım.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0

Osman ben leb demeden Çorum'u yapıştırdı yine :D Ne diyeyim Allah senden  razı olsun.
Mahir Selim KESKİN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 08 Temmuz 2015, 19:06:24 »
profıllerın ısıl işlemlerını yaptığım için temiz çalışıldığını ve güzel iş çıktığını söyleyebılırım. bushcraftın kabze kısmının arka tarafında serçe parmağının oturacağı yerde sıyah bır ız var onuda oradan yok etseydın keske.

taşlama ve işçilik olarak çok guzel bıçaklar ortaya çıkmış Hasan. bır tavsıyede ben vereyım, kesınlıkle Sefa ustanın çam terebentin, balmumu, zeytin yağı ıle yapılmış formülünü dene derim.
ben bır çok ahşaba uyguladım. hatta akşamdan bu ahşapların ustune su serpiştirip ılık bır ortamda sabaha kadar beklettim , su iticiliği müthiş  ;)  şaftöl vs kullanmayı bıraktım , mis gibi çam kokusuda cabası..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #29 : 08 Temmuz 2015, 19:17:55 »
Taner abi :) o izi hemen yokediyırum tamamdır. Yapıcı eleştirilerin ve tavsiyelerin için teşekkü ederim abi. Şimdi resme bakınca hatırladım resmi ne zaman çektiğimi. Aslında bütün bıçaklarımda sefa abinin bal mumu çam terebentin ve tik yağı gormulünü uyguluyorum bunda da uyguladım ama kılıf nemli iken içinde bıçaktım streç filme sarmadan ve nem biraz etkisini göstermiş. Parlaklığı almış

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 09 Temmuz 2015, 13:24:59 »
Güzel bir bıçak olmuş , kılıfı da çok güzel elinize sağlık .

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #31 : 14 Temmuz 2015, 20:39:10 »
Hasan hocam süper olmuş bu da ellerinize sağlık , maşallah diyelim de nazara gelmesin  O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #32 : 15 Temmuz 2015, 01:12:09 »
Tebrikler ustam  :2up
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN