Bıçak Sanatı - Forum

kabza yapıştırıcısı

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
kabza yapıştırıcısı
« : 27 Haziran 2015, 18:05:02 »
3m ürünlerinden kabza ve ahşap kında kullanmak için en iyi ürün nedir?

ErtuğrulÖzk

• 48
  • Meslek: öğrenci-mühendis
  • Yer: Kayseri
Ynt: kabza yapıştırıcısı
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2015, 20:05:37 »
Epoksi yapıştırıcı diye ararırsan bulabilirsin.
Galiba bu iş için en çok kullanılan yöntem.
Ayrıca yapıştırıcıyı bilmiyorum ama epoksi boyalar 40 yıl dış alan garantisiyle boyanıyor. Buradan anlayabilirsin sağlamlığını

kesase

• 61
  • Fatih
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2015, 20:32:56 »
kabza işlerinde başta tür yapıştırıcılarla uğraşmayın hiç. epoksi yapıştırıcı alın, yaptığınız iş garanti olsun. bol miktarda kullanacaksanız ufak teneke kutularda satılanları var, onlar daha ekonomik olur. ve micarta da yaparım diyorsanız marin epoksileri kullanabilirsiniz, daha cıvık olup geç donarlar. ama kabza işlerinde biraz bekletirler sizi.

« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2015, 20:34:48 »
Ahşabı ahşaba yapıştıracaksanız en iyisi ağaç tutkalı. Ama kabza ahşabını çeliğe veya çeliği ahşaba yapıştıracaksanız epoksi.

vural

• 211

vural

• 211
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2015, 21:00:48 »
Biz 3m cam filmi yapıyoruz.3m en zor işlerine bizim firmayı gönderiyor. Yapıştırıcı konusunda bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum.ama bana hangisi daha uygun öğrenmem lazım.epoksi yapıştırıcı birkaç çeşit var.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2015, 21:18:44 »
Ahşabı ahşaba yapıştıracaksanız en iyisi ağaç tutkalı. Ama kabza ahşabını çeliğe veya çeliği ahşaba yapıştıracaksanız epoksi.
Tam da benim öğrenmek istediğim bir konuydu teşekkürler sefa abi :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2015, 21:20:17 »

Ahşabı ahşaba yapıştırmada en iyisi deniz tutkalı.
Ama nedense piyasadaki yapıştırıcılar aynı marka olsa da artık eski kalitesinde değil. Würth hızlı yapıştırıcı çok iyi
https://shop.wurth.com.tr/0892-polyuretas-310ml

« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2015, 00:45:01 »
Ahşap tutkalı olarak en iyisi "Titebond" dur diyeyim  :2up

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #9 : 28 Haziran 2015, 01:31:38 »
abıcım ahşapta en ekonomık ve en ıyı tutkal halk tabırıyle yogurt tutkalı beyaz sefaf  olanını almıcaksın hafıf bembesı rengı olanı alıcaksın su sıralar pıyasa tutkal dolu hergun yenı markalar cıkıyor  madwolf ıyıdır mıtraapel var wurt un var bırını al kullan gemıcı tutkalı o kadar saglam degıl mobılya ısınde kullanıyorduk bıraktım 3 yıldır beyaz sefaf tutkal alıyorum galonla onu kullanıyorum nacızane tavsıyem
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar