Bıçak Sanatı - Forum

Pideci

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Pideci
« : 19 Haziran 2015, 19:38:03 »
Japonların katanaları kırpıp kırpıp tanto yapmalarına özenir niye bizde böyle şeyler yapmayız diye hayıflanırdım. Mutlaka kendi ürünlerimizle benzer bir şey yapılmalıydı.4 mm ck67 den zırh profili kesildi. Sırt deseni yapıldı.Tek taraflı ağız açıldı.Isıl işlem yapılırken  yamultuldu ve çatlatıldı.Sonra çatlak bölgeden kesildi.Ağızda başka çatlaklar olduğu görülünce  çatlak olmayacak şekilde ağız tıraşlandı.Flap disk ve dimmer ile devamlı suda soğutularak yavaş yavaş yeni tek taraflı ağız  açıldı.Biraz çürüsün diye beklettiğim kestane dalından kabza yapıldı. Yüksek moral nedeniyle elde perdaha gerek görülmeyip matkap ve pimli mop zımpara ile devam edildi.Olan olmuş bir de yüzeye hardal patine uygulandı.Kabzaya tik yağı sürüldü.Hem Japonlardan geri kalmadığımızı gösterdim, hem de bir akrabamın pide partilerine  giriş hakkım oldu.  8)






Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Pideci
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2015, 19:43:50 »
Elinize saglık gayet kullanışlı görünüyor. Ayrıca kiraz da güzel desenler vermiş  :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

tatenkof

  • Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • ***
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: Pideci
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2015, 21:02:14 »
Ustam cidden çok iyi ellerine sağlık. Hardal patine olayı çok yakışmış.

Ahmet Arıkan

  • ***
  • 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Pideci
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2015, 21:14:45 »
eline sağlık ustam .ok güzel olmuş  :2up

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Pideci
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2015, 21:38:23 »
Elinize saglık gayet kullanışlı görünüyor. Ayrıca kiraz da güzel desenler vermiş  :2up
Canım kiraz mı çekti ne. Kestane okuyup kiraz yazıyorum  :D
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Pideci
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2015, 22:20:44 »
Güzel yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Sağolun. Yukarıda biraz espri katarak anlattım.Zırhı ısıl işlemde yamultup çatlatınca çöpe atmadım.Bacanağım Yalova'da evinin arkasına yaptığı fırında devamlı pide pişirip davet ediyordu.Ona nasip oldu.Mutfakta da çok iyi iş görecek bir alet oldu ama paslanma sorunu var.

Ynt: Pideci
« Yanıtla #6 : 19 Haziran 2015, 22:49:44 »
Rıza Hocam, eline sağlık gayet işlevsel olmuş. Bu tür zırhlarda paslanma sorununun önüne geçmenin en iyi yolu, kuyruk yağıyla yağlamaktır, tavsiye ederim.

Aykut Yaren

  • *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: Pideci
« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2015, 23:00:04 »
Rıza usta pide yemek mi yoksa o pideyi bölmek mi işin keyifli tarafı  :2up  :2up  :2up eline sağlık güzel pideci..

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Pideci
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2015, 23:24:47 »
Ustam ellerine sağlık. Ramazanda iyi iş yapar.
Okinawian

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Pideci
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2015, 23:45:23 »
Rıza Hocam, eline sağlık gayet işlevsel olmuş. Bu tür zırhlarda paslanma sorununun önüne geçmenin en iyi yolu, kuyruk yağıyla yağlamaktır, tavsiye ederim.
Sefa Hocam, çok önemli olan bu bilgi için  teşekkür ederim.Tavsiyenize uyacağım
Rıza usta pide yemek mi yoksa o pideyi bölmek mi işin keyifli tarafı  :2up  :2up  :2up eline sağlık güzel pideci..
Teşekkür ederim Aykut Bey.Benim için kendi yaptığı bir aletle yemeğini hazırlamak veya bir işini yapmak çok hoş bir duygu.
Ustam ellerine sağlık. Ramazanda iyi iş yapar.
Teşekkür ederim Deniz ustam.

m.salih

  • ***
  • 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: Pideci
« Yanıtla #10 : 19 Haziran 2015, 23:52:13 »
Rıza hocam ellerinize sağlık,çok güzel olmuş

öğrenmem gereken çok şey var siz ustalarımdan...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Zafer ÇELİKOĞLU

  • ***
  • 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
Ynt: Pideci
« Yanıtla #11 : 19 Haziran 2015, 23:55:30 »
Elinize sağlık,aksaklığı güzel değerlendirmişsiniz.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Pideci
« Yanıtla #12 : 20 Haziran 2015, 18:41:05 »
Ellerine sağlık Hocam. Bu kalan kısmı ile bile güzel kıyma çıkartır bence.

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Pideci
« Yanıtla #13 : 20 Haziran 2015, 21:36:09 »
Rıza hocam ellerinize sağlık,çok güzel olmuş

öğrenmem gereken çok şey var siz ustalarımdan...
Teşekkür ederim.Hep beraber öğreniyoruz.
Elinize sağlık,aksaklığı güzel değerlendirmişsiniz.
Teşekkür ederim.
Ellerine sağlık Hocam. Bu kalan kısmı ile bile güzel kıyma çıkartır bence.
Teşekkürler Salim ustam.

hüseyin75

  • ***
  • 937
  • Yer: Silifke
Ynt: Pideci
« Yanıtla #14 : 20 Haziran 2015, 23:01:39 »
Elinize sağlık Rıza hocam. Kullanışlı bir şey olmuş. :2up

Ali Yiğit Özkan

  • *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: Pideci
« Yanıtla #15 : 21 Haziran 2015, 01:45:34 »
Hocam eline sağlık, bunu görünce hatalar sonucu ıskartaya ayırdığım tüm bıçak ve profilleri çöpten çıkardım. İlhamı aldık bakalım:)

3Mr3

  • ***
  • 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
Ynt: Pideci
« Yanıtla #16 : 21 Haziran 2015, 05:47:31 »
Rıza hocam ellerine sağlık.
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

Acur Firarda

  • ***
  • 453
  • Yaş:39
  • Meslek: Kamu
Ynt: Pideci
« Yanıtla #17 : 21 Haziran 2015, 11:48:59 »
Rıza Ustam ellerinize sağlık...

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Pideci
« Yanıtla #18 : 22 Haziran 2015, 08:44:47 »
Rıza hocam ellerinize sağlık  :2up :2up

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Pideci
« Yanıtla #19 : 22 Haziran 2015, 16:16:07 »
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.