Bıçak Sanatı - Forum

Tamamlamaya yardım

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Tamamlamaya yardım
« : 28 Nisan 2015, 21:59:47 »
Geçenlerde atölyede yeni tasarımlar üzerinde uğraşırken bana güzel şehrimiz bir arkadaşımın Konya'dan alıp hediye ettiği baltayı(dövme balta yapma şansım olmadığı için >:( )değişik bir şey yapayım dedim biraz modifiye ettim (birazmı orjinalinden eser kalmadı).ama sap kısmında takıldım.tarzı bir türlü kafamda tutturamadım.fikir konusunda yardımcı olursanız sevinirim.......

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: Tamamlamaya yardım
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2015, 00:00:16 »
Ooo çok güzel olmuş yahu. Keşke ilk halini de fotoğraflasaydınız. Şık bir şey çıkacağı belli...
Mahir Selim KESKİN

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2015, 00:26:18 »
aykut kardeşim gayet güzel olmuş ,sapına gelince küptünün olduğu yeri inceltip diğer yerlerini de ergonomik bir sap olabilir yalnız  sap ergonomik olunca küptü kamayla sıkıştırılır :2up :2up
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2015, 14:33:14 »
Mademki ilk baltam iyi birseyler cikartmaya calisacagim.hafta sonu biter herhalde :2up

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2015, 18:25:03 »
Baltaya bayıldım. Çok iyi modifiye etmişsiniz. Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah...  :2up

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2015, 21:20:04 »
iyi dilekleriniz için teşekkürler

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2015, 23:58:44 »
merhaba hocam balta cok guzel olmus bende stanley kamp baltası var sapı hoşunuza gıderse aynısını kullanın derım eger kendınız hel edemesenız cevız yada gurgen agacından yapıp gonderebılırım

Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Gökhan Hacıoğlu

• *
  • 26
  • Meslek: elektrik
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2015, 00:03:45 »
balta çok güzel görünüyor

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2015, 01:16:51 »
 Sizin bu çalışmanızı görünce aklıma geldi bende geçenlerde çok eski dövme çelik bir balta bulmuştum o halde bırakılmasına dayanamadım beklide bunu zamanında alın teriyle döven usta şimdi yaşamıyo yeniden hayata döndürmek için satınaldım. Baltanın formu itibariyle ağır odun yarma işleri kullanımı ağırlıklı yapıldığını düşünüyorum. Pas derine inmemiş oyüzden adam olur gibi geldi bana. Yandan baktığımda arada farklı bir çeliğin olduğunu gördüm yani baltanın arasına farklı bir çelik koyulup tost gibi kapatılıp dövülmüş. Bir videoda john neeman nında aynı yöntemi uyguladığını görmüştüm tabi kendisi daha profesyönel olduğu için sonradan belliolmuyo araya farklı çelik gömüldüğü. Buarada baltanız çok güzel görünüyo sapıda eklenmiş halini merakediyorum.  :2up

« Son Düzenleme: 30 Nisan 2015, 01:18:23 Gönderen: black »
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2015, 09:42:44 »
Jst cok tesekkur ederim ayrica teklifin icinde ayrica tesekkur ederim.oncekikli bir denemek istiyorim kendim cikamazsam isin icinden destek seve seve isterim.

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #10 : 30 Nisan 2015, 09:50:11 »
Black elindeki balta hakikaten Cok kiymetli birsey aman derim bendeki seninki kadar tarihi degeri yok.bendekinin degeri sizin begendiginiz kadar.hani sadece restore edilmesi gerekiyor.bu arada  sende bir kenera  atip birakma :2up

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2015, 09:56:40 »
balta çok güzel görünüyor
tesekkurler.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2015, 12:42:46 »
Black elindeki balta hakikaten Cok kiymetli birsey aman derim bendeki seninki kadar tarihi degeri yok.bendekinin degeri sizin begendiginiz kadar.hani sadece restore edilmesi gerekiyor.bu arada  sende bir kenera  atip birakma :2up
Bende tarihi değerine satınaldım üstadım yoksa şekil olarak çok sevdiğim bir balta şekli değill açıkçası  :) Bende formunu bozmadan restore etmek istiyorum. Belki forumda işin ehli ustaların birinede kabulederse gönderebilirim.
 Sertlik derecesi nedir? Zamanında suyunu iyi vermişlermi? Tekrardan vermek gerekebilirmi?
 Yüzey aşındırmasını hatları bozmadan köşelerin sert hatlarını bozmadan yapabilirmiyim? nekadar derine inmek gerekir?
 Yani bu tip işlemleri benden çok daha iyi bilicek ustalarımız var zaten sonradan balta yüzeyini karartma imkanımda yok asitle yada başka yöntemle.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre