Bıçak Sanatı - Forum

Antalya'daki ustalarima sesleniyorum

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
Ynt: Antalya'daki ustalarima sesleniyorum
« Yanıtla #20 : 06 Nisan 2015, 20:29:38 »
Antalya'da cok usta oldugu soylenmisti. Yardim edebilecek bir tane bile yok mu? :(
   ;D kardeş siz merhaba bölümünde kendinizi tanıtırken . Benim mesajım antalyalı çok değerli usyaların olduğunu söyledim. Misal sertaç usta sanırım antalyalı ama mersinde yaşıyor. Birde antalyadaki ustalar bu işi hobi amaçlı yapıyor akşama kadar çalışıyor sonra eve gelip vakti olduğunda bu işi yapıyor saatide farketmez. Ben de bir başkasının atolye malzemelerini kullandım taki matkap ucunu kırana kadar bir matkap ucunun deyeri aramızda hiç önemli olmasada insan utanıyor sonunda. Hatta geçen yine ahşap kestirdin bir parçası sıçrayıpgöz kapagını yaraladı. Ve kendimi yine suçlu hissettim. Ve başkasının alet edavatını kullanmanın iyi birşey olmadığını düşünüyorum.  :2up

Karistirdin ortaligi Huseyin Abi. Saka saka. :D

Neyse konu hala guncelligini koruyor. (Sanmam ama :) ) Yardimci olmak isteyen ustalarim-abilerim yazabilir... ::)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2015, 20:37:00 »
Kızmamana sevindim.  ;)

Forumda banlanmak için çok üst seviyede yanlış yapmak gerekir. Senin mesaj ve taleplerinin hiç biri bu sınıfta değildir. Rahat ol.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 06 Nisan 2015, 20:40:24 »
Hakan,
Tasarladığım bıçağı, ustalara yaptırmak istiyorum dedin,  ben de sana kendin yap daha kıymetli olur dedim. Şimdi çalışacak atölye arıyorsun. Antalyada atölyesi olan yok deyince;

"Yok sana yardim falan" diyorsunuz yani? :)

Diyorsun.  Ustaların kaç liraya bıçak yaptığını sanıyorsun? Marketten bıçak alabileceğin parayla, ustalara bicak yaptirabilecegini saniyorsan, bu yanılgıdan derhal kurtul. Ben sana kendin yap derken, yaptirmaya verecegin para ile malzemelerini rahatça alabilecegini düşünerek dedim. Once git bir hirdavatcilari gez, fiyatlari gor, anlarsın.   "Yerim yok" bahane değil,  insanlar nerelerde yapıyorlar bahsi edilmiş zaten.  Antalya'da park da mı yok? Herkes bu hobiyi rahatlamak için yapıyor. Kimsenin, sen bıçak yapasın diye sana karşı ogretmen rolüne girmesini de bekleme.
Ayrıca, Osman bu forumda en yardımsever insanlardan biridir.
Önce forumun öğretici sayfalarini oku, sonra bıçak yapmak isteyip istemediğine karar ver. Çünkü bu forumdakilerin büyük bölümü, yalnız başına bıçak yapıyor.  Hatta, kendi adıma konusayim, ben yalnız kalmak icin bıçak yapıyorum.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 06 Nisan 2015, 20:42:22 »
HKN  sana birşey diyimi kardeşim apartmanda oturuyorum alt üst heryer dolo profili bile başkasına çıkartırdım iğe işinide çarkla yaptım  çarkla olmasaydı parkta iğeleyecektim  insan istedik sonra yapmak her yerde yapar ben bu işe kafaya takmadan elime matkap bile almamıştım ama okuya okuya birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz sende yapmak istedik sonra yer mekan ayarlarsın  acele etme herşeyi zamana burak zamanla herşey olur bende ilk geldim bir parça çelik vermiyorlar diye kızıyordum ama anladımki çelik bulmak kolay ama bilgi bulmak zor sen ilk önce bilgi edin herşey zamanla gelir benim matkap bile yok emanet kullandım ama 1 kaç gün içinde alacagım sende zamana burak arkası gelir kardeşim allah hayırlısını versin de sonu gelir ben zamana buraktım arkası geldi sende zamana burak hırs yapma zamanla herşey çözülür kendine iyi bak allaha emanet ol kardeşim ayrıca forumada selamlar

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #24 : 06 Nisan 2015, 20:47:23 »
kardeşim  zamana burak arkası gelir kafaya takma ilk bıcak yapmayı kafaya taktıgımda rüyalarımada giriyordu ama zaman ilaç oldu sende zamana burak arkası gelir  sen bilgi edinmeye bak  arkasından sana herkes yardımcı olur bilmedigini sor söylerler ısılda sıkıntımı çekiyorsun yardımcı olurlar sen zamana burak herşey gelir burdaki dayanışmayı burdaki muhabeti  hiç biryerde bulamassın bu arada bana da destek olan elinden geldigi kadar herkesede teşekkür edirim herkesten de allah razı olsun  osman kurt kardeşimize egeleme rampası abimize sefa ustamıza daha adını çıkaramadıgım bana yardımlarını esirgemeyen herkesten tekrardan çok çok teşekkürler tekrardan allah razı olsun
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 20:52:05 Gönderen: murat_can66 »

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #25 : 06 Nisan 2015, 20:52:35 »
hakan bende senın gıbı yenıyım bende kendıme alet edevat alıyorum su anda mobılyacıyım elımın altındakı aletlerı kullanıyorum olmayanıda temın edıyorum burada sadece bılgı paylasımı yapılıyor kımse atolyesını al hakan senın olsun kullan demez sahsen benım malzememı bırı kurcaladıgı zaman huzursuz oluyorum sonucta kendıme gore ayarlamısım soylemek ıstegımı anladın umarım yada ben antabıldım umarım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #26 : 06 Nisan 2015, 20:59:57 »
Hakan,
Tasarladığım bıçağı, ustalara yaptırmak istiyorum dedin,  ben de sana kendin yap daha kıymetli olur dedim. Şimdi çalışacak atölye arıyorsun. Antalyada atölyesi olan yok deyince;

"Yok sana yardim falan" diyorsunuz yani? :)

Diyorsun.  Ustaların kaç liraya bıçak yaptığını sanıyorsun? Marketten bıçak alabileceğin parayla, ustalara bicak yaptirabilecegini saniyorsan, bu yanılgıdan derhal kurtul. Ben sana kendin yap derken, yaptirmaya verecegin para ile malzemelerini rahatça alabilecegini düşünerek dedim. Once git bir hirdavatcilari gez, fiyatlari gor, anlarsın.   "Yerim yok" bahane değil,  insanlar nerelerde yapıyorlar bahsi edilmiş zaten.  Antalya'da park da mı yok? Herkes bu hobiyi rahatlamak için yapıyor. Kimsenin, sen bıçak yapasın diye sana karşı ogretmen rolüne girmesini de bekleme.
Ayrıca, Osman bu forumda en yardımsever insanlardan biridir.
Önce forumun öğretici sayfalarini oku, sonra bıçak yapmak isteyip istemediğine karar ver. Çünkü bu forumdakilerin büyük bölümü, yalnız başına bıçak yapıyor.  Hatta, kendi adıma konusayim, ben yalnız kalmak icin bıçak yapıyorum.

Oncelikle beni sasirttin, en beklemedigim kisiden bu tepkiyi aldigim icin sasirttin.

★Alintiladigin mesajda sakayla karisik soru sormustum. Saka isin icinde olmasaydi smiley kullanmazdim.

★Bicak yapmanin ne kadar pahali oldugunu emin ol tahmin ediyorum ve bu is icin (max.) 500 TL gibi bir butce ayirmistim. Belki de bu bile yeterli degildir...

★Yer icin benim oldugum yerde olsan sen de anlarsin. Ve ozellille beni sen gaza etirdigin icin bu ise giristim. (Tabii seni burada suclamiyorum, neticede benim kararim.)

★Kimseye zorla ogretmenlik yaptiracak halde degilim, ve buna da hakkim yok zaten. Gonullu ariyor(d)um ben.

★ Osman Abi ile sorun cozuldu diye biliyorum.

Iyi aksamlar.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 21:12:18 Gönderen: HKN »

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #27 : 06 Nisan 2015, 21:03:58 »
Bu kadar buyuk tepki alacagimi tahmin etmiyordum, eminim hepiniz iyi niyetlisiniz ama cavap yazanlardan 1 kisi harici hepsi de Antalya disindan...

Cavao yazan ve yazmayan herkese tesekkur ediyorum, ortami boyle gerdigim (ben gerdigim) icin ozur diliyorum...

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #28 : 06 Nisan 2015, 21:09:11 »
hakan sana kızan yok kardeşim art niyet arama burdaki herkes yaş olarak senden büyük bir abi  olarak sana cevap veiryor kimse seni kırıcı birşey yazmaz yazamaz   artı yaşım 35 benim sana bir abi olarak söyleyim herşeyi zamana burak arkası gelir  hırs yapma sonra üzülürsün allaha emanet ol forumada selamlar

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #29 : 06 Nisan 2015, 21:25:06 »
Yok abi ne artniyet aramasi, ne hirsi... Zamana birakacagim zaten, yazin bakarim Inşallah icabina.

Sagol cevap yazdigin icin.

« Yanıtla #30 : 06 Nisan 2015, 22:36:38 »
Bu kadar buyuk tepki alacagimi tahmin etmiyordum, eminim hepiniz iyi niyetlisiniz ama cavap yazanlardan 1 kisi harici hepsi de Antalya disindan...

Cavao yazan ve yazmayan herkese tesekkur ediyorum, ortami boyle gerdigim (ben gerdigim) icin ozur diliyorum...
Yazılanları okudum, öncelikle kimse Size tepki göstermemiş bence Siz yanlış anlamışsınız. Antalyada yaşayıp yanıt vermeyenlerden birisi de benim. Siz bir soru sormuşsunuz ve bir yanıt beklemişsiniz, demişsiniz ki ; "Antalya da yaşayan ve ortamını, bilgisini ve aletlerini benimle paylaşacak, bana işi öğretebilecek birisini arıyorum" buna olumlu yanıt verebilecek birileri olsaydı Size dönerdi ve "benim için uygun " derdi. Yanıt gelmemiş ama Siz yine "kimse yok mu" demişsiniz. Emrah olumsuz yanıt vermiş. Anlayamadığım şudur; yardım edebilecek kimse yoksa, bunun nedenlerini de ayrı ayrı sıralamak zorunluluğu mu var.
Ben Antalya da yaşıyorum ama kendime ait bir atelyem yok, Sizinle paylaşacak bir ortama da sahip değilim maalesef. Çünkü gerçekten de arttırabildiğim zamanları değerlendiriyorum ve bu zamanın bir standart periyodu yok. Bu nedenle, uygun olmadığım için yanıt yazamadım, bunda başka bir ard niyet yok. Şöyle düşünün, Pazar günü öğleden sonra saat 15 de boş zamanım oluşmuşsa tezgahı kurup 1-2 saat çalışıyorum ve belki o ara bir başka şey çıkıyor ve bırakıp başka bir şey yapıyorum. Bu durumda Sizinle nasıl plan yapabiliriz. Nesnel koşullar izin vermiyor yani. Kendinizi biraz zorlayın ve anlamaya çalışın, kimse Size tepki göstermiyor, herkesin el birliğiyle Size anlatmaya çalıştığı aslında kabaca bu. Yardım derseniz zaten herkes elinden geleni yapıyor, kimi zaman bir soruna çözüm bulmak için herkes günlerce zamanını ayırıp yazıyor çiziyor, arıyor tarıyor vs. Kısaca, koşullar hiç uygun değilse koşulların olgunlaşmasını beklemek gerekir. Örneğin şu başlıkta http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7874.0 ilk yazılanları okuyun, belki ne demek istendiğini daha iyi anlatır size. Kolay gelsin.
( Bu arada yanlış anlaşılma olmasın "usta" filan da değilim )

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #31 : 06 Nisan 2015, 22:36:50 »
Kimse kimseye kızmaz kardeşim. Sanırım gerçeklerle yüzleşmek bazen insanı rahatsız ediyor. Dedigim gibi ben bıçakları dükkanda yapıyorum. Sana da gel yap derim ama ben iş gereği sık sık dükkanı kapatıp servise gidiyorum ve bunun saati hiç belli olmuyor. Sana gel derim, iş çıkar mahçup olurum. Malum önce iş sonra eğlence. Ama istersen gelirsin, taşlamayla profili çıkarırız, deliklerini deleriz. Eğemiz zımparamız var yavaş yavaş işlersin  ;)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #32 : 06 Nisan 2015, 22:45:52 »
Derdimi anlatamamisim ::)
500 liraya hem malzemeni tamamlarsin, hem de 5 bicaklik malzeme alırsın.
Sakin ol ve yazilanlari tekrar oku.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #33 : 07 Nisan 2015, 16:07:54 »
Sefa Bey haklisiniz. "Yok sana yardim falan" kismi abes olmus. Ama amacim kesinlikle sorgulamak degildi. Espri yapmak istemistim.

Bu arada eserlerinizin hayraniyim, onu da not dusmus olayim. :)