sağolunuz, sizin beğenmeniz önemli. Bekir Bey, geliştirmeye tamamen açık tasarım, yana bir sürgü eklenebilir ve sırt yerine kabzadan bir buton ile hareket sağlanabilir, pivot pimin etrafına yay eklenir sustalı oluverir, kilitleme olayından vazgeçilip yine pimli tasarımda kayar kilit haline getirilebilir ve kapanma ve açılma normal çakılardaki gibi yapılabilir. Hatta bu iş için sırttaki kilit sürgüsünün öndeki pimi iyice arkaya çekilip sürgünün aynı zamanda yaylanması sağlanabilir...
Bunun prototipini isteyen arkadaşların sırayla birkaç günlüğüne test etmesi imkanı sağlanacak bir aktivite düzenlemeyi düşünüyorum. Herkes sadece bir kez kargo bedeli vererek bir posta zinciri oluşturacak. İlk ben karşı ödemeli yollayacağım kargoyu, alan arkadaşın mesela 4 gün hakkı olacak, kullanacak, 4 gün sonunda karşı ödemeli sıradaki kişiye yollayacak ve izlenimlerini forumdaki aktivite sayfasına yazacak, hatta isterse fotograflayacak.
En sonunda birçok kişi tarafından denenmiş, kullanılmış haliyle bana gelecek. Bu sayede ağız dayanımından değişik ellere göre ergonomi, kullanım alanlarına göre işlevsellik vs. belirlenmiş olacak.
Ustam mükemmel bir mantık, hadi devamını bekliyoruz. 
Yine başka şeyler girdi araya hayatımda, yarın ancak kesebileceğim parçaları..