Bıçak Sanatı - Forum

Devletten hibe desteği

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Devletten hibe desteği
« : 23 Ocak 2015, 16:12:56 »
Merhaba forumdaşlar; küçük esnafa yönelik geri ödemesiz hibe destek kredileri ile bilgisi olan kimse varmı. İşyerime yeni yatırımlar ile projemde maliyetleri düşürmeyi ve istihdam sağlamayı hedefliyorum. Bu işin resmi prosedürü , takip edilmesi gereken yol nedir?? Bana tavsiyede bulunabilirmisiniz yada böyle bir işe daha önceden başvurup tecrübelerini paylaşabilecek bir forumdaş var mı?? Teşekkür ederim?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: Devletten hibe desteği
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2015, 16:29:35 »
Tarık KOSGEB ofisi falan var mı yakınlarda? ArGe destekleri ile ilgili tecrübem var sayılır, daha doğrusu işi benim ekip yapıyor şirket içinde başka birim(ler) kırtasiyesi ile uğraşıyor.  Ancak bu desteklerden birinin kapsamına girmen zor.  KOSGEB'in destekler sayfasını inceledin mi? Muhtelif destek programları var.

http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=32

Bir de bazı bankaların KOBI desteklerine ilişkin danışmanlık hizmetleri vardı, onları araştırabilirsin. Normalde danışmanlık firmalarına sorsan senden para alırlar, bankalarınki  ücretsizdir diye umuyorum.

edit: burada genel de olsa toplu  bilgi var:
http://www.garanti.com.tr/tr/kobi/kobilere_ozel/hizmetler/tesvikbul/tesvikbul_pdf.page
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 16:37:15 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2015, 16:34:06 »
Bölgenizdeki kalkınma ajansından bilgi alabilirsiniz. Kosgebin destek programlarına bakabilirsiniz.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2015, 16:59:06 »
Geri odemesiz destek mi  ???

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2015, 17:40:46 »
Kosgeb den  destek alabilen varmı gerçekten merak ediyorum. İnsanları git gel yaptırarak bezdiriyorlar sonunda pes ettiriyorlar. Esnaf odası ve bankadan başka bir yer zor bence. Ne demişler,almadan vermek Allah a mahsus
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2015, 17:46:50 »
Birkaç arkadaşım destek aldı. Hatta bu sayede kendi işlerini kurdular.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2015, 19:42:53 »
Linklerde kileri okuyunca benim isteğim mümkün gibi duruyor ama bu uygulamada nasıl gerçekleşir bunu yaşamadan bilemeyeceğiz sanırım. Resmi işleri bürokrasi işlerini oldum olası sevmedim gitti ama böyle birşeye kalkışırsak yandım demek ki.
Salim ustam alan arkadaşlarının meslek grubu nedir??

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2015, 20:00:11 »
Bir arkadaşımız grafiker, diğeri de web tasarım ve programlama.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2015, 14:02:33 »

Kosgeb den destek alabilmen için profesyonel yardım almalısın. Kendi başına neredeyse imkansız, bir virgül eksik olsa geri gönderiyorlar diye duymuşdum. Bu işleri takib eden Kosgeb Danışmanlık firmaları var. Ücreti mukabilinde işlerinizi hallediyorlar. Hemen hemen hepsi garantili çalışıyorlar. Yani destek alamazsanız ücret ödemiyorsunuz yada çok cüzi birşey ödüyorsunuz.

Selamlar...

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2015, 20:12:42 »

Kosgeb den destek alabilmen için profesyonel yardım almalısın. Kendi başına neredeyse imkansız, bir virgül eksik olsa geri gönderiyorlar diye duymuşdum. Bu işleri takib eden Kosgeb Danışmanlık firmaları var. Ücreti mukabilinde işlerinizi hallediyorlar. Hemen hemen hepsi garantili çalışıyorlar. Yani destek alamazsanız ücret ödemiyorsunuz yada çok cüzi birşey ödüyorsunuz.

Selamlar...
Teşekkür ederim. Dediklerinize katılıyorum ve bu yönde araştırma içindeyim.

kalamata

• *
  • 11
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2015, 10:03:08 »
projenizin yenilikçi yönü ve özgünlüğü varsa destek alamamanız için bir neden yok. Tabi projeyi kurallara uygun hazırlayıp iyi bir sunumla desteklemeniz lazım. KOSGEB %75 hibe desteği verir. Örneğin yatırımınız 100000 TL olacak ve desteğe ihtiyacınız varsa KOSGEB size 75000 verir, 25000 siz karşılarsınız. Tabii burada siz önce alırsınız KOSGEB sonra size parayı verir.
Destek projesi aldıktan sonra proje izleyicisinin raporları önemli. Proje başarısında en önemli dayanak izleyici raporları oluyor. Ben çalıştığım yerde KOSGEB arge inovasyon projesini yeni tamamladım yaklaşık 200.000 TL bütçesi vardı, şimdi TÜBİTAK 1507 desteği için proje yazıyorum.
Proje sunumunda sizin alanınızda uzman akademisyenleri de içeren bir heyet karşısına çıkıyorsunuz onları ikna etmeniz, onların duymak isteyeceği cevapları vermeniz önemli. Benim tavsiyelerim bu kadar. Kolay gelsin.
Live life, regret nothing.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2015, 23:58:11 »
projenizin yenilikçi yönü ve özgünlüğü varsa destek alamamanız için bir neden yok. Tabi projeyi kurallara uygun hazırlayıp iyi bir sunumla desteklemeniz lazım. KOSGEB %75 hibe desteği verir. Örneğin yatırımınız 100000 TL olacak ve desteğe ihtiyacınız varsa KOSGEB size 75000 verir, 25000 siz karşılarsınız. Tabii burada siz önce alırsınız KOSGEB sonra size parayı verir.
Destek projesi aldıktan sonra proje izleyicisinin raporları önemli. Proje başarısında en önemli dayanak izleyici raporları oluyor. Ben çalıştığım yerde KOSGEB arge inovasyon projesini yeni tamamladım yaklaşık 200.000 TL bütçesi vardı, şimdi TÜBİTAK 1507 desteği için proje yazıyorum.
Proje sunumunda sizin alanınızda uzman akademisyenleri de içeren bir heyet karşısına çıkıyorsunuz onları ikna etmeniz, onların duymak isteyeceği cevapları vermeniz önemli. Benim tavsiyelerim bu kadar. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Sanırım bu konuda uzman bir danışmanlık firmasıyla irtibata geçeceğim.  :2up