Alıntı yapılan: selimthedream - 02 Ocak 2015, 11:38:16Troy marka ıslak/kuru taşlama makinesi aldım. Dün oturup uğraşırım diyordum ama gene işe gelmem gerekti o yüzden sadece birkaç dk evedeki körelmiş 2 bıçak elden geçirebildim. Çok kısa süre çalışmama rağmen iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim. Direk taştan çıkmış haliyle bile bayağı iyi performans aldım. Bu haftasonu deri masat yapmak için gerekli malzemeler ile bir de ince kum biley taşı almayı düşünüyorum. Aldığım sonuçları fotoğraf ile burada yayınlayacağım. Belki benzer bir düşüncesi olan arkadaşlara faydası olur. Yalnız belirtmek isterim ağız açılmamış bıçaklar için uygun olacağını düşünmüyorum. Bu sistem ancak daha önce ağız açılmış ama körelmiş bıçaklar için işe yarar.Son olarak bir de soru sormak istiyorum. İstanbul'a yeni sayılırım yeni İzmit'ten taşındım. Parça deri ve bileme taşı vb malzemeleri nerede bulabilirim?Ben parça deriyi Gedikpaşadan almıştım.(Beyazıt camiisine sırtınızı dönüp tramvay yolundan karşıya geçin.Yaklaşık 300 m aşağıda kiliseyi bulun.Orada sorarsanız göstereceklerdir.) Daha önce Eylem Usta Kapalı çarşı yakınındaki Tığcılar sokakta deri malzemeleri olduğundan bahsetmişti.Bileme taşı olarak e-hırdavattan makita bileme taşı aldım.(1200 kum) memnunum.Daha üst seviye keskinlik isterseniz kromoksit temin etmenizi ve bununla masat atmanızı tavsiye ederim.
Troy marka ıslak/kuru taşlama makinesi aldım. Dün oturup uğraşırım diyordum ama gene işe gelmem gerekti o yüzden sadece birkaç dk evedeki körelmiş 2 bıçak elden geçirebildim. Çok kısa süre çalışmama rağmen iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim. Direk taştan çıkmış haliyle bile bayağı iyi performans aldım. Bu haftasonu deri masat yapmak için gerekli malzemeler ile bir de ince kum biley taşı almayı düşünüyorum. Aldığım sonuçları fotoğraf ile burada yayınlayacağım. Belki benzer bir düşüncesi olan arkadaşlara faydası olur. Yalnız belirtmek isterim ağız açılmamış bıçaklar için uygun olacağını düşünmüyorum. Bu sistem ancak daha önce ağız açılmış ama körelmiş bıçaklar için işe yarar.Son olarak bir de soru sormak istiyorum. İstanbul'a yeni sayılırım yeni İzmit'ten taşındım. Parça deri ve bileme taşı vb malzemeleri nerede bulabilirim?