elinize sağlık çok güzel olmuş; balçak koyu renk ahşap ya da siyah akrilik olabilirmiş (renk uyumu müthiş olurdu)
bende elimdeki brusletto puukko namlu için parça ahşaplardan çift malzemeli (zeytin ve ceviz kök) aralarında beyaz liner (pvc) kabza yaptım ama başta normalmiş gelen kabza işledikçe inceldi (fotoğrafını daha sonra eklerim) ve şimdi başka bir tane yapıyorum.
Bu arada sormak isterim açılı ahşap parçalarını epoksi ile birbirine yapıştırıken ve sıkarken kaymaması için nasıl bir düzenek kullandınız?
Beğeniniz için teşekkürler..
Sorunuza gelirsek.. Konuyu açarken de söylediğim gibi elimde yedi adet ufak üçgen parça vardı.. Bunlar, kırkbeş derece acılı kesilmiş parçalardı.. Evvela bunları ikili biçimde bir birine dışarda aralarına lineer koyarak köşeden merkeze mengeye sıkarak yapıştırdım.. Böylece elimde üç adet ortasından liner geçen küpler oldu.. Sonra bunların ortasından delerek kuyruğa alıştırdım ve bu üç küpün aralarına da lineer koydum.. En son üçgen parçayı da topuz gibi kabzenin dibine yapıştırdım.. Tabi bu parça kuyruğa geçmediği için aleminyum pimle çakma yaptım.. Ançak ölçüp biçmeden aceleye geldi ve formu verirken açığa çıktı..
Benim için epey tecrübe oldu bu iş.. Hatta size şöyle bir tavsiyede buluna bilirim.. Bu parçaları içten kuyruğu yakın yerlerden milimetrik delerek bir birine çalmakta mümkün..