Bıçak Sanatı - Forum

7 PARE

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Ynt: 7 PARE
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2014, 13:57:20 »
elinize sağlık çok güzel olmuş; balçak koyu renk ahşap ya da siyah akrilik olabilirmiş (renk uyumu müthiş olurdu)
bende elimdeki brusletto puukko namlu için parça ahşaplardan çift malzemeli (zeytin ve ceviz kök) aralarında beyaz liner (pvc) kabza yaptım ama başta normalmiş gelen kabza işledikçe inceldi (fotoğrafını daha sonra eklerim) ve şimdi başka bir tane yapıyorum.
Bu arada sormak isterim açılı ahşap parçalarını epoksi ile birbirine yapıştırıken ve sıkarken kaymaması için nasıl bir düzenek kullandınız?
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 24 Aralık 2014, 01:21:30 »
Ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Teşekkürler.. :)

gayet güzel olmuş elinize saglık. balçak konusun da ben de pirinç taraftarıyım

Teşekkürler.. Bu seferlik balçak böyle oldu.. ;)
"Maksatların anası sabırdır"

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #22 : 24 Aralık 2014, 01:38:46 »
elinize sağlık çok güzel olmuş; balçak koyu renk ahşap ya da siyah akrilik olabilirmiş (renk uyumu müthiş olurdu)
bende elimdeki brusletto puukko namlu için parça ahşaplardan çift malzemeli (zeytin ve ceviz kök) aralarında beyaz liner (pvc) kabza yaptım ama başta normalmiş gelen kabza işledikçe inceldi (fotoğrafını daha sonra eklerim) ve şimdi başka bir tane yapıyorum.
Bu arada sormak isterim açılı ahşap parçalarını epoksi ile birbirine yapıştırıken ve sıkarken kaymaması için nasıl bir düzenek kullandınız?

Beğeniniz için teşekkürler..
Sorunuza gelirsek.. Konuyu açarken de söylediğim gibi elimde yedi adet ufak üçgen parça vardı.. Bunlar,  kırkbeş derece acılı kesilmiş parçalardı.. Evvela bunları ikili biçimde bir birine dışarda aralarına lineer koyarak köşeden merkeze mengeye sıkarak yapıştırdım.. Böylece elimde üç adet ortasından liner geçen küpler oldu.. Sonra bunların ortasından delerek kuyruğa alıştırdım ve bu üç küpün aralarına da lineer koydum.. En son üçgen parçayı da topuz gibi kabzenin dibine yapıştırdım.. Tabi bu parça kuyruğa geçmediği için aleminyum pimle çakma yaptım.. Ançak ölçüp biçmeden aceleye geldi ve formu verirken açığa çıktı..
Benim için epey tecrübe oldu bu iş.. Hatta size şöyle bir tavsiyede buluna bilirim.. Bu parçaları içten kuyruğu yakın yerlerden milimetrik delerek bir birine çalmakta mümkün..

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #23 : 24 Aralık 2014, 12:09:49 »
maşallah çok güzel olmuş, kabzaya bayıldım bana da apaçi bıçağı gibi geldi  :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #24 : 24 Aralık 2014, 23:35:03 »
maşallah çok güzel olmuş, kabzaya bayıldım bana da apaçi bıçağı gibi geldi  :2up :2up :2up

Teşekkürler.. Bizim evlatta öyle diyor.. "Kızılderili bıçağı gibi olmuş" diyor.. :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 26 Aralık 2014, 18:13:29 »
çok güzel bir bıçak olmuş.  ben de bu şekilde bir kabza yapma niyetindeydim ama herhalde bu kadar düzgün iş çıkartamazdım, çok beğendim gerçekten. ellerinize sağlık.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #26 : 26 Aralık 2014, 23:45:32 »
çok güzel bir bıçak olmuş.  ben de bu şekilde bir kabza yapma niyetindeydim ama herhalde bu kadar düzgün iş çıkartamazdım, çok beğendim gerçekten. ellerinize sağlık.

Beğenmenize sevindim.. Teşekkürler ustam.. :)