Bıçak Sanatı - Forum

ankarada 1 günlük çıraklık

karapinar

• *
  • 7
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara yenimahalle
ankarada 1 günlük çıraklık
« : 23 Kasım 2014, 20:36:15 »
arkadaşlar daha önce acıldımı bilmiyorum bu konu aradim göremedim ankara 1 günlüğüne yanında çırak olarak çalıştıracak olan varmı bana bıcakcılığın püf noktalarını vs. cogu şeyini ustasından görerek yapmak isterim bu konuda yardimlarinizı bekliyorum şimdiden teşekürler
allahhın rahmeti bereketi üstünüze olsun

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
Ynt: ankarada 1 günlük çıraklık
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2014, 00:09:06 »
Bir gün yeter diyosun ?
Alet işler, el övünür.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2014, 00:13:41 »
İnşallah aradığınızı bulursunuz bende yaz boyunca İstanbulda kendime yakın usta aradım bulamadım okullar açıldı bu sefer ustaları bulmaya başladım ama zamanım yok :D
Ha gel deyip sonra yan çizen abilerime selamlar. 8)
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 00:15:14 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karapinar

• *
  • 7
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2014, 01:58:46 »
1 gün derken üstadıma hocama ayak bağı olmamak icin yoksa elimden geldigince gelirim işi kavrama adına bi kaba taslak ustanın ellerini nasıl çalıştığını gözlemleyim istiyorum bana tavsiyede bulunsun bire bir karşı karşıya daha iyi bir bilgi alışverişi olur işlerinden güçlerinden bana zaman ayırması 1 gün değil 1 saati bile cok değerli olacaktır hocamın

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2014, 15:41:14 »
zaman zaman kişilere birşeyler anlatan ve öğreten birisi olarak söyle bir tesbitim var, bilmem hocalarım katılırlar mı? insan soru sormaya başladığı zaman öğrenmeya başlıyor, izlerken veya bakarken değil. soru sormak da bir birikim gerektiriyor. yani izlenecek, bakılacak ve bazı kısımlar anlamlandırılamaycak ve soru sorulacak hocaya, işte o zaman edinilen bilgi ile tüm süreç daha rahat öğreniliyor. bu sebeple, ilk önce internet üzerinden bıçak yapım videolarını izleyin, anlamlandıramadığınız kısımları forumda aratın, ki çocuğunun cevabını rahatça bulacaksınız. ondan sonra birebir bir usta ile çalışmak daha verimli olacaktır.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2014, 16:15:12 »
Kesinlikle bilgi yeterli değil(bknz:ben) pratik yapmadan gelişim çok zor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2014, 12:43:10 »
ankarada kardeşim üç yerde var bıcakcı iskitler bora bıcak ikincisi mogan bıcak gölbaşı  birde güdülde güdül bıcakcılık fatih atasoy var zaten hepside işinin erbabı ama sana bilgi verir vermez bilemem  telden ara görüş  hepsininde sitesi var telleri var ama benim tavsiyem kendin yaparak öğrenmek ne kadar bakarsan bak olmuyor illa pratik yapman gerek sana söyle diyim ostimde  herkesde  ck 45 bula bilirsin veya ck 75 bula bilirsin al parça şaplon varmı elinde  yoksa eğer ben sana sablon göndereyim artı iğe al 12 numara artı ince iğe al yuvarlak iğe al demir testeresi al işkence al pirinc pim al kıl testere al artı avuç taşlama al  bunlar olmazsa olmaz sen mezemelerini düz  ihtiyaç  halinde telini yaz ben seni ararım nerden alacagın konusunda falan yardımcı olurum yaparak öğrenmek en iyisi

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #7 : 01 Aralık 2014, 12:49:59 »
karapınar kardeşim bıcak yaptın diyelim ısıl işlemi nerde yapacak en zoru bu işte ısıl işlem yaptıracak yerin varmı mesela benim yok  3 bıcak yaptım bekliyor ısıl işlem için yaptıramadım iş allah yaptıracak birini bulurum yani anlayacagın  kolay bir iş değil ısıl işlem fırını alıyım dedim çok para ıstediler vaz geçtim artı ısıl işlem fırını sanayi elektirikle çalışıyormuş  balkondaki elektirik  kaldırmaz evi yakarsın dediler fırını çalıştırman için dükkan bulman gerek neyse uzutmayın kendine iyi bak

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2014, 13:12:43 »
Isıl işlem dert değil forumda Taner Salar ustamız ısıl işlem konusunda yardımcı oluyor. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2014, 13:15:52 »
osman abi verdigin bilgi için ayrıca ben teşekkür edeyim abi  artı abi taner salar abimize nasıl ulaşırım bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim  şimdiden teşekkürler

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2014, 13:21:21 »
Forum profili aşağıda kişisel mesaj yollayın geri dönüş yapacaktır http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?action=profile;u=16
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karapinar

• *
  • 7
« Yanıtla #11 : 08 Aralık 2014, 02:53:01 »
cok tesekur ederim herkeze ısıl fırını alacak arkadaş için onerim var daha once forumda yapılmıs fırınlar var gaz betondan yapıyorlar cok basit ve ucuzmus sana yapımıda kolay