Bıçak Sanatı - Forum

Deri İzleme Kalemleri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Deri İzleme Kalemleri
« Yanıtla #60 : 18 Ağustos 2011, 11:40:26 »
Cağaloğlu ya da Tavukpazarı'nda aranan büyüteçler bulunabilir. Cağaloğlu'nda ışıklı büyüteçli masa lambaları da var.

Bunlar da benim kullandığım aletler:

eylem hocam kalemler cok güzelmış nerden aldınız acaba

malzemeler güzel fakat fiyatıda güzel :) 45tl ye geliyor iy bence ama üye olmak kaydıyla gold ve elite olarak ikiye bölünüyor o zmana işler bir anda değişiyor heme cecik  fiyatlar aşağıya düşüyor :)üyeliklerde paralı gold olcaksan 20 sterlin elite olcaksan 100 sterlin verecen
yahu ne memleketiz anlamadım  deri işlemeciliği ile kimse uğraşmazmı bu mühürlerden satılmazmı memlekette
derileri işleyenlerin hepsi yurt dışındanmı getiriyor ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #61 : 23 Aralık 2013, 16:36:10 »
Dikiş kanalı veya deri üzerine standart ölçüde kanal açmak için kullandığım aparatı fotoğrafladım. Malzemenin çapı 10mm dir. yuvalak malzemenin orta ekseninden 3-4 mm lik bir matkapla yarısına kadar delik açılırsa geri kalan işlemler ufal eğelerle olup bitiyor. Delik açmadan da yapılabileceğini biliyorum, bu aleti yaptıktan çok sonra delik açmaksızın bir başka alet daha yapmıştım bir arkadaşa, o da aynı işi görüyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #62 : 23 Aralık 2013, 17:49:58 »
Güzelmiş :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #63 : 23 Aralık 2013, 20:46:50 »

Paylaşım için teşekkürler Sefa ustam, bu arkadaşı adi bir demirden yapsak olur sanırım yani sonradan ısıl işleme gerek yok mudur  O:-)

« Yanıtla #64 : 23 Aralık 2013, 20:51:30 »
Bence adi bir demirden yapma, kesici bir malzeme olduğu için ağız dayanımı çok önemli. Ben civa çeliğinden yapmıştım ve gayet memnunum. Bu arada belirteyim, alete ne kadar bastırırsanız bastırın kesme derinliği aynı kalıyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #65 : 23 Aralık 2013, 20:53:42 »
Bence adi bir demirden yapma, kesici bir malzeme olduğu için ağız dayanımı çok önemli. Ben civa çeliğinden yapmıştım ve gayet memnunum. Bu arada belirteyim, alete ne kadar bastırırsanız bastırın kesme derinliği aynı kalıyor.

Teşekkür ederim Sefa ustam  :2up

cinali

• *
  • 4
  • Meslek: memur
  • Yer: denizli/yatagan
« Yanıtla #66 : 03 Şubat 2014, 11:58:58 »
slm arkadaşlar ben bu izleme kalemlerinden birde köşe ve dikiş yerlerini inceltip boşaltığınız bıccaklardan istiyorum ama bunu nerden temin edebilirim fiyatı nekadardır bilgisi olan varsa temin edebileceğim bana e mail atarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler ( Acemi )
Temelde Dinamit Varsa Dekorun Bi Önemi Yoktur!!!

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #67 : 23 Kasım 2014, 00:12:42 »
Dikiş kanalı veya deri üzerine standart ölçüde kanal açmak için kullandığım aparatı fotoğrafladım. Malzemenin çapı 10mm dir. yuvalak malzemenin orta ekseninden 3-4 mm lik bir matkapla yarısına kadar delik açılırsa geri kalan işlemler ufal eğelerle olup bitiyor. Delik açmadan da yapılabileceğini biliyorum, bu aleti yaptıktan çok sonra delik açmaksızın bir başka alet daha yapmıştım bir arkadaşa, o da aynı işi görüyor.

ustam ortasini delmeden nasil yapacaz dikis kanali cok önemli bir isaret verirseniz
cok memnun olurum kilif malzemelerinin vaz gecilmezi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #68 : 23 Kasım 2014, 00:18:19 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5725.0 bak burada var.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5192.0 benimde yaptığım var hala kullanıyorum. Aynı şekilde deri kenarına pah kırmak içinde bir tane yapmıştım.

İlker GÜNDÜZ

• *
  • 14
  • Meslek: Memur~1972
  • Yer: Tekirdağ-Balikesir
« Yanıtla #69 : 01 Aralık 2014, 00:19:19 »
iz kalemleri yani hazir bi sekilde turkiyede satilmiyor mu?
İlker Gündüz