Bıçak Sanatı - Forum

beğeninize

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
Ynt: beğeninize
« Yanıtla #20 : 16 Kasım 2014, 16:49:28 »
benim şahsi kaanatim ustanın yanından bence hiç ayrılma  tabi ne kadar bu işi yapmak istiyorsunuz bilemiyorum işinde maddi yönünü hesaba kadarsak  el emeği  yüksek oluyor tabi müsteri istediginde pahalı deyip yaptırmıyor aslında degil ekonomik sartlarıda düsünürsek hazır almak  bu işi maddi acıdan düsünürseniz daha karlı soyle ornek vereyım size bir boy izli karde demirden 6 adet jumbo cıkıyor ( kendınız yaparsamız sayet 1 metreden ) 6 tanne alırsanız  hazır 50 kurus  fazldan verıyorsnuz kalıptan cıktıgı için cok düzgün oluyor ama elde yapmak büyük keyif  inan  saksı ise  butun motifler hazır işe basladıgım ilk ay yapmıstım

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #21 : 16 Kasım 2014, 18:56:44 »
demir ısıtıp döverdi

Sayın Yusuf Günenç:

Her mesleğin bir deyimler sözlüğü vardır.

Bu işi yapanlarda ısıtmak sözcüğü yerine tavlamak sözcüğünü kullanır.

Isıtmak herhangi bir sıcaklığa kadar sıcaklığını yükseltmek anlamınadır, bu sıcaklık 50 derece de olur 100 derece de bu sıcaklıklar demirin dövülmesi için yeterli değildir.

Tavlamak demirin işlenecek sıcaklığa gelmesidir, yani dövülme sıcaklığı, Su verme sıcaklığı, gibi.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 19:03:50 Gönderen: Murat AKIN »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 16 Kasım 2014, 19:21:35 »
Emeğinize sağlık,

Geçenlerde güney doğu ziyaretimde ermenilerden kalma viran bir kilise görmüştüm, pencerelerindeki işçiliğe hayran kalmıştım. Aynen sizin belirttiğiniz gibi perçinle tutturulmuş.Mekanın ismini vermeyim bu kadar degerli olduğunu bilseler o perforjeleri orada bırakmazlar

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 16 Kasım 2014, 19:24:44 »
bu arada size şöyle bir makine lazım

http://www.youtube.com/watch?v=8qGHWZm0C-o