Bıçak Sanatı - Forum

Fiber LEvha

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Fiber LEvha
« Yanıtla #20 : 10 Ekim 2014, 13:07:56 »
Bahsi geçen bir çok liner alternatifi, yüzeyi parlak olan ve yapıştırması pek iyi olmayacak malzemeler. Halbuki bıçakçıların sattıkları liner malzemelerinin yüzeyi yapıştırmaya daha uygun.

Malzemenin farklı olması yeterince tolere edilebilir mi bilmem ama eğer bu alternatif malzemeleri kullanmak zorunda kalırsanız yüzeylerini zımparalayarak yapışkanı daha iyi tutar hale getirin derim.

Çok iyi anlatamadım ama lastik yamamış olanlarınız beni kesin anladı.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #21 : 10 Ekim 2014, 13:34:44 »
Bahsi geçen bir çok liner alternatifi, yüzeyi parlak olan ve yapıştırması pek iyi olmayacak malzemeler. Halbuki bıçakçıların sattıkları liner malzemelerinin yüzeyi yapıştırmaya daha uygun.

Malzemenin farklı olması yeterince tolere edilebilir mi bilmem ama eğer bu alternatif malzemeleri kullanmak zorunda kalırsanız yüzeylerini zımparalayarak yapışkanı daha iyi tutar hale getirin derim.

Çok iyi anlatamadım ama lastik yamamış olanlarınız beni kesin anladı.  :)

Anladım Eylem Abi.
Ünye

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 10 Ekim 2014, 14:03:28 »
Leğen gibi malzemelerde kullanılan plastik bana güven vermiyor nedense. Dışarıda kalmış bu tür malzemeler belirli bir süre sonra ne kadar kırılgan veya dağılmaya müsait olduğunu gözlemlemişliğim var. Üstelik bu tür plastiklerin yanıcı özelliği de var. Sıcak ile şekil değiştirebilirler. Yunus ustamız kaynak maskelerini önermişti. Bu fikre ben daha sıcak bakıyorum. Eylem ustamızın dediği gibi zımparalamak şart.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #23 : 10 Ekim 2014, 14:32:12 »
zımparalamanın yanında kullanılan maddeyi sık olarak delmek daha bir avantajlı oluyor. epoksi deliklerden geçip direkt çelik ve kabza arasında bağlantı kurduğu için oldukça sağlam oluyor. fakat zamanla, özellikle güneş ışığına maruz kalırsa; sertleşme, renk solması vs. olabilir. o tarz bir risk bu malzemelerde maalesef var.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #24 : 11 Ekim 2014, 00:26:36 »
ikinci bıçagımda o kadar çok liner malzemesi aradım ki dengem bozuldu. aklıma gelen her esnafa gittim ne reklamcı kaldı ne tabelacı. en son naylonculara kaldık. yapıştırma konusunda zımparadan ziyade delik gerekli. arı petegi gibi sık delik açıyorum. çelige pim deliklerinden hariç bir kaç delik daha açıyorum. sonra kabza malzemesini işaretleyip 6mm ucla biraz havşa açıyorum. bu havşanın içine karşılıklı 3mm uçla 45 derece iki deilk daha açıyorum kurtuluşu kalmıyo. uçları kıvrılmış gizli bir epoksi pim oluşuyo  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 11 Ekim 2014, 01:09:02 »
Konu linerde sabitlendi diye görüyorum. Bu da liner konusundaki sıkıntının sap malzemesi sıkıntısını katladığını gösteriyor. O halde size kağıtla ya da kumaşlı çözüm:

Malzemeler:

- Bir kaç kat renkli (ince olmalı, emici olmalı) kağıt yada kumaş - Bunlar liner olacak o yüzden renk seçimini ona göre yapın.
- sap malzemesi - Tahta plaka falan işte. :)
- epoksi
- presleme için iki düz levha, cendere yada ağırlık, bunları epoksiden korumak için kalın, ve düzgün naylon.

Yapılış:

- ilk levha üstüne naylonu ser
- epoksiyi hazırla ve kağıt mı kumaş mı ne kullanıyorsan bunları mikarta yapar gibi epoksile, naylon üzerine yatır
- üstte yaptığın katlar üzerine sap yanaklarını yine epoksileyip koy
- yine üste naylon koy ve presle.

Yani kısaca renkli liner yerine mikarta kullanıyorsunuz olup bitiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #26 : 11 Ekim 2014, 08:23:49 »
Merhaba,
Demirciler sitesinden aldığım plakalar sarı ve mavi renkleride var...

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6054.msg119235#msg119235

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #27 : 11 Ekim 2014, 23:47:14 »
Merhaba beyaz liner kullanmak isteyenler için teflon levha uygun olurmu acaba? deneyen varmı?

« Yanıtla #28 : 11 Ekim 2014, 23:49:14 »
Teflon malzeme bildiğimiz yapıştırıcılarla yapışmıyor maalesef.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #29 : 11 Ekim 2014, 23:54:15 »
Bizde bilmediğimiz yapıştırıcılarla yapıştırırız olmaz m   >:D :2up 8)

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #30 : 12 Ekim 2014, 00:01:35 »
Sefa Abi kızmadın inşallah? Gevşekliğimi bağışla abi öyle eklıma geliverdi birden..

« Yanıtla #31 : 12 Ekim 2014, 00:44:23 »
Sefa Abi kızmadın inşallah? Gevşekliğimi bağışla abi öyle eklıma geliverdi birden..
Yok canım neden kızayım  ;) aslında ben yanlış ifade etmişim, teflonu yapıştırmayı bir tek bostik ve oto mastikle denemedim, onun dışındaki benim bildiklerim yapıştırmıyor. Bu nedenle öyle demiştim  ;)
( Bostik yapıştırır gibi geliyor, denemek lazım)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #32 : 12 Ekim 2014, 11:16:16 »
Eylem beyin dediği gibi ben linerlerimi renkli fon kartonlarını yapıştırarak yapıyorum çokda güzel oluyor.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.