Alıntı yapılan: mustafaünal - 12 Eylül 2014, 23:31:44Alıntı yapılan: merter - 12 Eylül 2014, 15:17:51Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.Siz bi alın m390 ıda bakın kaç tane bant zımpara eğe vs ziyan olacak.ısıl işlem içinde 1200 derecelerden bahsediliyor.2 sene kadar önce sanırım özgür bey bir denemesinde 3 tane bant zımparayla ağızı bile açamadığını söylüyordu.M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! Darısı başıma.
Alıntı yapılan: merter - 12 Eylül 2014, 15:17:51Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.Siz bi alın m390 ıda bakın kaç tane bant zımpara eğe vs ziyan olacak.ısıl işlem içinde 1200 derecelerden bahsediliyor.2 sene kadar önce sanırım özgür bey bir denemesinde 3 tane bant zımparayla ağızı bile açamadığını söylüyordu.M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! Darısı başıma.
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
çok güzel olmuş maşallah elinize sağlık