Bıçak Sanatı - Forum

geyik boynuz parçaları

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
geyik boynuz parçaları
« : 23 Eylül 2014, 14:21:49 »
     merhabalar. memlekette çok eski zamanlardan beri duran bir geyik boynuzu vardı. bir abim onu dekoratif amaçlı kullanmak için almış fakat daha sonra vazgeçmiş kullanmaktan. bu gidişimde buldum boynuzu. ana gövdesi çok kalındı ama uzantıları daha ideal boyutlardaydı. bende kesim uzantılarını. 2 tane kendime ayırdım. elimde bu 3 parça var. kullanmak isteyen ustalarımız olursa malzeme takasına gidebiliriz diye düşündüm. istanbuldan isteyen olursa görüşüp tanışıp bu işi yapabiliriz belki, dahada güzel olur. boynuz karşılığı yine kabza malzemesi olabilir, çelik olabilir, bu hobide kullanılacak başka bir malzeme olabilir takas edilebilir. ama elinde malzemesi olmayıpda boynuz arayan ustalarımız varsa tabikide takasın lafı olmaz :)

parçaların boyları 19-24 cm civarında. üzerinde ince bir vernik var maalesef, dekoratif amaçlı alan abim sürmüş.

http://i.hizliresim.com/3RayDO.jpg

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
Ynt: geyik boynuz parçaları
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2014, 18:32:19 »
Biraz cevizim var. Eger düşünürsen görüşebiliriz. İstanbul anadolu yakasındayım ben.
Alet işler, el övünür.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2014, 20:32:27 »
Daha takas yapacak birikimimiz olmadı aslında hiç bir şeyim yok ilerki tarihlerde inşallah   ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2014, 13:46:19 »
Biraz cevizim var. Eger düşünürsen görüşebiliriz. İstanbul anadolu yakasındayım ben.

Özür dileyerek talebimi geri çekiyorum.
Alet işler, el övünür.

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2014, 18:15:20 »
boynuzlar için forumdan arkadaşlarla konuştuk. konu kapatılabilir, teşekkürler.