Bıçak Sanatı - Forum

Isıl işlem fırını

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Isıl işlem fırını
« Yanıtla #20 : 31 Ağustos 2014, 09:40:14 »
Propan fırın zaten var ve üstüne de elektrikli fırın istiyorsunuz yani? :) Allah olmayana da versin ne deyim!

Güle güle kullanın!  :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 31 Ağustos 2014, 09:53:02 »
Malzemeleri propan fırından önce almıştım zaten. Boş duracağına fırın olsun.
Okinawian

mstums

• *
  • 2
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: gümüşhane
« Yanıtla #22 : 31 Ağustos 2014, 14:19:34 »
Hocam ben kendi fırını yapmaya çalışıyorum fırının elektrik aksamında sıkıntı yaşıyorum üç Fazlı bir gerilme termokupl  pıd ısı kontrol ssr ve rezistansları nasıl bağlaya bilirm yardımcı olabilir misiniz 

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #23 : 31 Ağustos 2014, 14:58:36 »
Hocam ben kendi fırını yapmaya çalışıyorum fırının elektrik aksamında sıkıntı yaşıyorum üç Fazlı bir gerilme termokupl  pıd ısı kontrol ssr ve rezistansları nasıl bağlaya bilirm yardımcı olabilir misiniz 
Üç fazlı bir fırından çok iyi bir verim alırsın.Rezistansların ve kontrol elemanların devrelerini ayrı yap.diyelim ki rezistansları üçgen bağladın birtane fazı da termokuplu ve diğer elemanları çalıştırmak için ayır çok basit birşey.

mstums

• *
  • 2
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: gümüşhane
« Yanıtla #24 : 31 Ağustos 2014, 21:01:00 »

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #25 : 03 Eylül 2014, 21:40:24 »
Ben fırından çok tuz banyosu yapmaya niyetliğim. Ama bazı sorularım olacak

Ortadaki en büyük sorun bu ısıl işlem tuzlarını nereden bulabileceğimiz, min ne kadar miktarlarda alabileceğimiz ve fiyatı.
Eğer bunu halledersek yapımı fırından  bayağı kolay diye sanıyorum. Hem dekarbüzasyon sorunu yok hem de eşit ısınıyor. Hem de yapısı oldukça basit. Üstelik ısıtmada taş kömür bile kullanılabilir
Ama eğer biri derse bu tuz elektrikli fırının tamamı kadar bir para tutar bizim gibi hobi amaçlı birkaç bıçak yapan insanlar için bu dez avantaj diyer bütün avantajlardan üstün geliyor malesef.

Diyer bir sorun ise tuz bıçaklar üzeine bir miktar bulaşır mı ve bu zamanla ne kadar eksiltir tuzu

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #26 : 03 Eylül 2014, 21:47:29 »
http://www.petrofer.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=71&lang=tr

Tuz banyosuyla ilgili bildiğim tek şey bir damla suyun ölümcül bir patlama yapabileceğidir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram