Bıçak Sanatı - Forum

D2 -2379 Çelik Tedarik (2. Levha Ortakları)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: D2 -2379 Çelik Tedarik (2. Levha Ortakları)
« Yanıtla #240 : 11 Temmuz 2014, 02:16:08 »
Bant zınparada kesilmiş lamalardan bıcak yapan arkadasların dikkatine gecen osmana çıkardıgımız bi profilde malesef agız acılarını biturlu tuturamadık sonradan aynı profili frezede taradıgımda gordumki ciddi bi yamukluk var sanırım kesim yada tasıma esnasında olmus dikkat etmekte fayda var

alım yaptığımız kalite çelik firması ile bu durumu görüştük, kesim esnasında yamulma olmasının imkansız olduğunu, bu yamulmanın ancak nakliye esnasında olabileceğini. kendilerine daha önceden böyle bir şikayet hiç gelmediğini söylediler. bu kesimi sadece bize yapmadıklarını her gün yüzlerce kesim yapdıklarını söylediler. daha iyi hizmet vermek adına büyük testere de satın aldıklarını artık 80 cm den uzun parçaları da kesebilceklerini söylediler. kesim esnasında hatalarının en fazla uzun kesimlerde ende milim sapması olacağını söylediler.
Çelikler yatay şekilde saklandı hatta karton kutusundan bile çıkarırmadı sizinde daha önce 4034 çelikte başınıza gelen olay benim çeliklerde de oluştu belki hemen kullanıp bıçak yapsaydım farkına varamayabilirdim ki elde eğe ile bıçak yapanların farkına varabileceği bir olay değil sadece bant zımpara ile çalışanlar farkına varabilir.Neden oluştuğunu çözemedim şimdi iki ahşap plaka arasında 150kglık varilin altında bekliyor bir sonraki kullanımıma kadar belki bir miktar düzelmiş olurlar.Ben olayı dillendirmek istememiştim ama konu açılmışken yazayım.İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır selamlar.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #241 : 11 Temmuz 2014, 02:30:46 »
Bant zınparada kesilmiş lamalardan bıcak yapan arkadasların dikkatine gecen osmana çıkardıgımız bi profilde malesef agız acılarını biturlu tuturamadık sonradan aynı profili frezede taradıgımda gordumki ciddi bi yamukluk var sanırım kesim yada tasıma esnasında olmus dikkat etmekte fayda var

alım yaptığımız kalite çelik firması ile bu durumu görüştük, kesim esnasında yamulma olmasının imkansız olduğunu, bu yamulmanın ancak nakliye esnasında olabileceğini. kendilerine daha önceden böyle bir şikayet hiç gelmediğini söylediler. bu kesimi sadece bize yapmadıklarını her gün yüzlerce kesim yapdıklarını söylediler. daha iyi hizmet vermek adına büyük testere de satın aldıklarını artık 80 cm den uzun parçaları da kesebilceklerini söylediler. kesim esnasında hatalarının en fazla uzun kesimlerde ende milim sapması olacağını söylediler.
Çelikler yatay şekilde saklandı hatta karton kutusundan bile çıkarırmadı sizinde daha önce 4034 çelikte başınıza gelen olay benim çeliklerde de oluştu belki hemen kullanıp bıçak yapsaydım farkına varamayabilirdim ki elde eğe ile bıçak yapanların farkına varabileceği bir olay değil sadece bant zımpara ile çalışanlar farkına varabilir.Neden oluştuğunu çözemedim şimdi iki ahşap plaka arasında 150kglık varilin altında bekliyor bir sonraki kullanımıma kadar belki bir miktar düzelmiş olurlar.Ben olayı dillendirmek istememiştim ama konu açılmışken yazayım.İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır selamlar.

hocam kesinlikle yanlış anlaşılacak bir şey yok, asıl sen yanlış anlama böyle bir sıkıntısı olan varsa söyleyecek bizde firmaya bildirecez. sakın çeliği veya firmayı savunuyormuş gibi anlamayın, bir hata olduysa tekararlanmaması adına çözelim ve üzerine gidelim diye yazdım. kimse demesin bak sıkıntı bildirilmiş ama bir çözüm yapılmamış, kimsenin aklına böyle bir şey gelmesin diye yazdım. firma ile görüşmemizde de burada yazdığım gibi yumuşak konuşmadım. adamlar da tekrarlanması durumunda üzerimize düşeni yaparız şeklinde söylediler. senin dediğin gibi benim başımada geldi bu çelik kendi kendine dururken bile yamulabiliyormuş (ağaçlarda da oluyor) çeliği dik konumda bir yere yaslamaktan ziyade yatay bir şekilde tüm yüzeyleri zemine basavak şekilde, birbirinin ağırlığı üstüste binecek şekilde istiflemeliymiş. gene yamulma oluyormu oluyor ama bundan sonrası şansa herhalde. benim gibi bahtsız isen herşey geliyor başına durduğu yerde küfleniyor, yamuluyor hatta yok oluyor.  :))
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #242 : 11 Temmuz 2014, 17:20:25 »
Osman değiştirelim senin plakaları o zman gönder bana kardeşim sen sıkıntı yaşama.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #243 : 11 Temmuz 2014, 17:37:56 »
Osman değiştirelim senin plakaları o zman gönder bana kardeşim sen sıkıntı yaşama.
Zaten 2 parça abi değmez kargolarda geçireceğimiz zamana.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram