Bıçak Sanatı - Forum

sedef kakma malzemelerini temin edebilirim

Ynt: sedef kakma malzemelerini temin edebilirim
« Yanıtla #20 : 10 Mart 2014, 00:12:10 »
Çok teşekkürler Birkan, şimdilik ihtiyaç yok, olduğunda mutlaka başını ağrıtırım  ;)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 10 Mart 2014, 00:30:28 »
Eger kalirsa 1 cakilikta ben rica edicem

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #22 : 10 Mart 2014, 00:34:28 »
Sayın birkan, ben sedefle ilgileniyorum.
Bir miktar temin etmek isterim.
Ahmet bey size ne kadar lazım dı ? şöyle toplaşıp iki üç kiloluk bir sipariş oluşturabilseydik iyiydi .yada ben size kendi stoğumdan bir iki parça ayarlarım, yeterli ilgi olmazsa .fotoğrafları yükleyeceğim bu gece inşallah

Birkan hocam bana az miktarda lazım. Küçük bir çakının kabzesinde kullanmak istiyorum. fakat daha önce hiç yapmadım.
Ücreti mukabilinde olursa 5*4 plakalardan 2,3 adet almak isterim.

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 10 Mart 2014, 00:40:39 »
Tamamdır beklemedeyim :) En azından 1 çakılık isterim sizden olmadı. Sedefi işlerken delme işlemlerinde karbür uç mu kullanmak gerekiyor? Şekillendirme içinde ne tür kesici kullanılıyor?

ustam cok zor degil delmek . en disci tkabi kullaniyorum .sonra kil testere ile icine girip bosaltiyorum . yaninda matkap vs gonderirim olmadi ben size

birkan

• 123
« Yanıtla #24 : 10 Mart 2014, 00:43:18 »
Sayın birkan, ben sedefle ilgileniyorum.
Bir miktar temin etmek isterim.
Ahmet bey size ne kadar lazım dı ? şöyle toplaşıp iki üç kiloluk bir sipariş oluşturabilseydik iyiydi .yada ben size kendi stoğumdan bir iki parça ayarlarım, yeterli ilgi olmazsa .fotoğrafları yükleyeceğim bu gece inşallah

Birkan hocam bana az miktarda lazım. Küçük bir çakının kabzesinde kullanmak istiyorum. fakat daha önce hiç yapmadım.
Ücreti mukabilinde olursa 5*4 plakalardan 2,3 adet almak isterim.

Eger kalirsa 1 cakilikta ben rica edicem

tamamdir bir liste olusturuyorum .on adedi asar ise satn aliriz .yada bu adetlerde ise ben gonderirim . ben az cok tarif ederim .olmadi uygulamali fotograflar yukler herkese bir nebze fikir veririm

birkan

• 123
« Yanıtla #25 : 10 Mart 2014, 00:44:34 »
Çok teşekkürler Birkan, şimdilik ihtiyaç yok, olduğunda mutlaka başını ağrıtırım  ;)
  Ne zaman istersen Sefa hocam

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #26 : 10 Mart 2014, 11:13:38 »
Tamamdır beklemedeyim :) En azından 1 çakılık isterim sizden olmadı. Sedefi işlerken delme işlemlerinde karbür uç mu kullanmak gerekiyor? Şekillendirme içinde ne tür kesici kullanılıyor?

ustam cok zor degil delmek . en disci tkabi kullaniyorum .sonra kil testere ile icine girip bosaltiyorum . yaninda matkap vs gonderirim olmadi ben size

Çok teşekkürler. Matkap temin ederiz sorun olmaz. Elimde dremelde kullanılacak carbür uç takımı var zaten. Delik işini onlarla da yaparım. Önce sedefi kullanacağımız çakıyı yapayım sonra başını ağrıtırım :)

birkan

• 123
« Yanıtla #27 : 10 Mart 2014, 22:54:47 »

Salim abi gece yarisi yazamamisim :) discilerin kullandigi matkap ucunu kullaniyorum . karbur mu bilmiyorum dogrusu ::)  ;D ;D ama yaninda bir ornek gonderirim .cok zor degil delmek .sedef fazla sert bir malzeme degil

Çok teşekkürler. Matkap temin ederiz sorun olmaz. Elimde dremelde kullanılacak carbür uç takımı var zaten. Delik işini onlarla da yaparım. Önce sedefi kullanacağımız çakıyı yapayım sonra başını ağrıtırım :)

« Yanıtla #28 : 10 Mart 2014, 23:03:17 »
Salim, sedefi normal HSS matkaplar rahatlıkla deliyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #29 : 10 Mart 2014, 23:21:40 »
Benim korkum sedefi alıp sonra kırmak. Dişçilerin kullandığı incelikte o uçlardan bende var. HSS matkap da deldiğine göre sıkıntı yok. Öyleyse önce çakıyı yapmak gerekiyor :) Havalar ısınıyor. İşlerden fırsat bulabilirsem bu yaz daha sıkı çalışmayı planlıyorum inşallah.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #30 : 11 Mart 2014, 08:09:04 »
Havalar ısınınca balkoncular coşar.   :2up :2up
Okinawian

birkan

• 123
« Yanıtla #31 : 12 Mart 2014, 01:51:48 »
Benim korkum sedefi alıp sonra kırmak. Dişçilerin kullandığı incelikte o uçlardan bende var. HSS matkap da deldiğine göre sıkıntı yok. Öyleyse önce çakıyı yapmak gerekiyor :) Havalar ısınıyor. İşlerden fırsat bulabilirsem bu yaz daha sıkı çalışmayı planlıyorum inşallah.
Salim Abi  SIKINTI yok abi sen kirarsan ben senden onlari geri alir sana yeni veririm .ben yuzuk falan yaparken kullanirim her turlu . zaten kullanimini ben sana anlatirim her turlu kesersin

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #32 : 12 Mart 2014, 10:29:30 »
Bu sedef isi baya bi hosuma gitti soyle bi ncker caki yada enzo da dusunuyorumda icim kipir kipir oluyo ama ben muhtemelen fiber tarzi bi mazemeyle konbin yaparim ornek ortada sedef yanlarda siyah fiber gibi delik isinide dusundum soyle duz bi tahtanin uzerinde cift tarfli bantla yapistirilip dusuk devirde ufak bi baskiyla bence sorunsuz delinir

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #33 : 12 Mart 2014, 16:22:00 »
Salim Abi  SIKINTI yok abi sen kirarsan ben senden onlari geri alir sana yeni veririm .ben yuzuk falan yaparken kullanirim her turlu . zaten kullanimini ben sana anlatirim her turlu kesersin

Çok teşekkürler  :2up

Mehmet kardeşim bende necker çakıda yapayım diye düşünüyordum :) Hatta neckeri damast mı yapsam ne. Enzoda da pek bir yakışır. Hatta sedef ve başka bir malzeme ile kombine edilebilinir. Ama o kadar uzun boylu iş yapamam herhalde.

birkan

• 123
« Yanıtla #34 : 13 Mart 2014, 06:12:10 »

Çok teşekkürler  :2up

Mehmet kardeşim bende necker çakıda yapayım diye düşünüyordum :) Hatta neckeri damast mı yapsam ne. Enzoda da pek bir yakışır. Hatta sedef ve başka bir malzeme ile kombine edilebilinir. Ama o kadar uzun boylu iş yapamam herhalde.
Mehmet abi bicaklari sen yap sedef islemeleri ben yapayim :) ileride sap kismi baga icinde fildisi kakma olarak bir tarafta isimlerimizin diger tarafta logo yada bize ait anlamli imgelerin oldugu bir bicak hayal ediyorum :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #35 : 13 Mart 2014, 11:26:18 »
birkan bizimle ugrasma kardesım zaten ufaktan kayısı atmısız ıyıce aklımızı aldın  :D :D

birkan

• 123
« Yanıtla #36 : 14 Mart 2014, 01:51:49 »
birkan bizimle ugrasma kardesım zaten ufaktan kayısı atmısız ıyıce aklımızı aldın  :D :D
Estagfurullah abi :) gece gece ne cok guldum , sen cok yasa :)

TY_KURT

• *
  • 4
  • Meslek: Öğretim Elemanı
  • Yer: KONYA
« Yanıtla #37 : 12 Haziran 2014, 23:48:04 »
Merhabalar. . .
Yeni yapılmakta olan Bas Gitarımın dekorasyonunda kullanılmak üzere Lazer kesim işleminde de yardımcı olmak üzere (biraz fazla mı olurum bilmiyorum ama yük olacağım) Daire 40 adet 3 mm çap ve 3 mm yüksekliğinde 10 tane de 5 mm çap ve 3 mm yüksekliğinde pula ihtiyacım var. Bunlar, beyaz sedeften olacak çünkü Ceviz ve Abanoz ağaçları üzerinde duracaklar. Yardım edebilir misiniz acaba? İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

« Yanıtla #38 : 13 Haziran 2014, 01:18:12 »
Öncelikle  "merhaba" bölümünde kendinizi tanıtın lütfen.