Bıçak Sanatı - Forum

Hoyrat...

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
Hoyrat...
« : 01 Haziran 2014, 21:43:47 »
Herkese merhaba,

Bıçaklara isim koyma adeti edindim galiba bende :) Bu çalışmanın adınıda Hoyrat koydum.

İlk defa paslanmazdan balçak yapayım dedim bıçaktan daha çok yordu diyebilirim beni. Çeliğimiz D2, ısıl işlemini sağolsun Taner Ustamız yaptı, ellerine sağlık tekrardan. Profili her zaman olduğu gibi doğaçlama çıkardım.

Toplam boy       : 29 cm
Namlu               : 16 cm
En:                   : 4 mm
Çelik                 : D2
Sap                  : Geyik boynuzu , Paslanmaz balçak ve  Venge

Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
Ynt: Hoyrat...
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2014, 21:45:18 »

Umarım güzel birşeyler çıkarabilmişimdir ortaya.
Saygılarımı sunarım.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2014, 21:49:10 »
           Güzel olmuş elinize sağlık. Sırt deseni ayrı bir güzellik.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2014, 21:50:31 »
Eline sağlık. Her hafta bir bıçak çıkıyor.  :)
Okinawian

« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2014, 21:51:44 »
Serkan Ustam elinize sağlık ben çok beğendim çalışmayı, boynuz gerçekten bu modele çok çok yakışmış ayrıca desenler de öyle, ancak tek gözüme takılan kısım taşlama hattı oluyor net daha belirgin olsa ben vitrinime koyardım elinize sağlık tekrardan, saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2014, 21:57:18 »
Eline sağlık ustam sırt deseni ayrıca güzel olmuş  :2up

Serkan Ustam elinize sağlık ben çok beğendim çalışmayı, boynuz gerçekten bu modele çok çok yakışmış ayrıca desenler de öyle, ancak tek gözüme takılan kısım taşlama hattı oluyor net daha belirgin olsa ben vitrinime koyardım elinize sağlık tekrardan, saygılarımla :)
Taşlaması belirgin olmasada vitrinlik :2up  Benim vitrindeki Ali Ruşen'e çok talip çıkıyor.  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2014, 22:21:15 »
Aynen katılıyorum sırt deseni çok güzel olmuş. Bıçağın profilini sevemedim. Pek benlik değil. Ellerine sağlık

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2014, 22:52:00 »
Ellerinize sağlık ,model tarzım olmasada sırt deseni parmak ısırtıyor ,şapka çıkartıyorum ,cok estetik .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2014, 01:28:34 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2014, 07:49:58 »
           Güzel olmuş elinize sağlık. Sırt deseni ayrı bir güzellik.

Ellerinize sağlık ,model tarzım olmasada sırt deseni parmak ısırtıyor ,şapka çıkartıyorum ,cok estetik .
Aynen katılıyorum sırt deseni çok güzel olmuş. Bıçağın profilini sevemedim. Pek benlik değil. Ellerine sağlık
Eline sağlık. Her hafta bir bıçak çıkıyor.  :)

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Model farklı olsun istedim haliyle bu yüzden ismide hoyrat oldu bu çalışmanın.
Deniz son 6-7 ay da deli gibi profil çıkartınca hafta da 1 bıçak bitirmek elde değil, daha bekleyen 12 tane daha profil var :)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2014, 08:45:32 »
Ellerine sağlık Serkan her seferinde bize farklı şeyler sunuyorsun tebrikler

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2014, 09:57:57 »
Ellerine sağlık Serkan her seferinde bize farklı şeyler sunuyorsun tebrikler

Teşekkür ederim Rasim ustam,
Ne kadar farklı formata imza atabilirsem o kadar geliştirebilirim kendimi diye düşünüyorum.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2014, 10:18:23 »
Bence bıcagın profili  kullanıssız  herhangi bi işte kullanmaktan ziyade biraz vitrinlik olmus bu arada cogu işinizde perdah yaparken taslama hattını siliyosunuz bunun dısında balcagında biraz işi var gibi

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2014, 11:29:32 »
Bence bıcagın profili  kullanıssız  herhangi bi işte kullanmaktan ziyade biraz vitrinlik olmus bu arada cogu işinizde perdah yaparken taslama hattını siliyosunuz bunun dısında balcagında biraz işi var gibi
Taşlama hattına dikkat etmemek gibi bir huyum var, sanki inatla üstesinden gelmek istemiyorum gibi  :-\
Balçağıda özellikle 220 kumda fazla uğraşmadan bitirdim, parmak izi lekelerinden nefret ettiğim için  ;)
Bıçağın profili de tabi ki nerede kullanılacağına göre bir yerde değişir, fakat bıçak bu en nihayetinde yine de temel işlevini yerine getirir haliyle   maksat farklı bir şey yapayım dedim bu sefer  ;)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2014, 23:30:57 »
Ellerinize sağlık güzel bir çalışma.. :2up
Namlu profili ile kabzenin simetrisini çok güzel yakalamışsınız.. Ayrıca sırt deseni de harika düşmüş..
Balçak daha ince, taşlama hattı da daha belirgin olsaydı keşke..
"Maksatların anası sabırdır"

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #15 : 05 Haziran 2014, 02:43:54 »
Güçlü bir bıçak olmuş bıçağın formuna benim söyleyecek birşeyim yok geometrisinde bir hata varsa onu ustalarımız dile getirirler. Gizli kabza bıçaklara bence en çok geyik boynuzu yakışıyor. Elinize sağlık güzel günlerde kullanın.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #16 : 05 Haziran 2014, 08:00:40 »
Ellerinize sağlık güzel bir çalışma.. :2up
Namlu profili ile kabzenin simetrisini çok güzel yakalamışsınız.. Ayrıca sırt deseni de harika düşmüş..
Balçak daha ince, taşlama hattı da daha belirgin olsaydı keşke..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, taşlama hattına daha dikkat etmem gerektiği doğru, fakat alışkanlık oldu perdahda kaçırmak  :-\

Güçlü bir bıçak olmuş bıçağın formuna benim söyleyecek birşeyim yok geometrisinde bir hata varsa onu ustalarımız dile getirirler. Gizli kabza bıçaklara bence en çok geyik boynuzu yakışıyor. Elinize sağlık güzel günlerde kullanın.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Geik boynuzu çok güzel bir malzeme, inanılmazda keyifli çalışması, bir de bıçağın geometrisinde bir sıkıntı yok aslında, dengesi çok güzeldi oldu, çoğu kişinin yapmaya alışık olmadığı bir namlu formu olmasından ötürü garipsedi insanlar. İşlevselliğini de detaylıca test ettim, sınavdan rahat geçti  ;)

President

• 132
« Yanıtla #17 : 09 Eylül 2016, 19:19:56 »
Çok güzel çalışma