Bıçak Sanatı - Forum

Amerikan Eagle Benzeri Av - Doğa Bıçağım.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Amerikan Eagle Benzeri Av - Doğa Bıçağım.
« Yanıtla #20 : 17 Mayıs 2014, 10:16:45 »
yuzey citti anlamda deforme olmus ısıl işlemde çatlama patlama olmaması için cok temiz bi yuzey elde etmelisiniz enazından 220 kum bu arada bukadar emek vermişken dha işlevsel ve kullanıslı bi form secebilirdiniz bence

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 17 Mayıs 2014, 10:32:32 »
Sertlik bilgisi verildiğine göre bu bıçakta ısıl işlem yapılmış 60 hrc d2de bu yüzeyi adam etmek baya  uzun sürecek gibi görünüyor kolay gelsin bol bol zımpara tedarik edin. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 17 Mayıs 2014, 11:15:30 »
Bu arada merak ettim saptaki üç perçin deliğinin balçak yönündeki ufak, boyundaki büyük ve baş tarafındaki daire dahi değil. Neden basitçe aynı çapta üç tane delik delmediniz? Hikmeti nedir? Tabi baş tarafındaki perçin deliğini nasıl deldiğinizi de için için merak etmiyor değilim.  O:-)

Hikmeti fukarası bu saçma gözüken deliklerin bıçağın sahibinin elinde bıçağın orjinalinin de bulunması ve delikler dahil herşeyin aynı olmasını istemesinden ibaret manda boynuzundan sökülüp takılabilir bir kabze istiyor istediğinde orjinal bıçaktaki plastik kabze yanaklarını, istediğinde de boynuz olanı kullanacak. yuvarlak olmayanlardan küçük olanı için sütun matkap, kıl testere (Bir kuyum fabrikasında çalışıyorum), elmas eğe kullandım, Uzun olan dipteki kısım için çürütme ardından kıldan sonra elmas disk ve dremelle sütun taş uçlarından da kullandım, oldukça etkili oluyor düzleme yaparken.

Yüzeyi nasıl işlediniz. Çok gelişi güzel bir zımparalama yapılmış gibi. Isıl işlem öncesi mümkün olduğunca yüzeyleri düzeltirseniz ısıl işlem sonrasında rahat bir perdah yaparsınız. Bu hali ile sonradan düzeltmek çok sıkıntılı olur.

Isıl işlem yapıldı çoktan, ısıl işlem sonrası oluşan renk değişimini düzeltmek ve yüzeyde kalmış daha derin bir miktar çizgiyi yok etmek için büyük bir hata yapılarak dremelle temizleme yapmaya çalıştım dalgalı izlerin oluşmasına da bu yol açtı.

Padişahım çok yaşa :)

? ? ?

yuzey citti anlamda deforme olmus ısıl işlemde çatlama patlama olmaması için cok temiz bi yuzey elde etmelisiniz enazından 220 kum bu arada bukadar emek vermişken dha işlevsel ve kullanıslı bi form secebilirdiniz bence

Isıl işlem yapıldı ne yazık ki, form benim tercihim değildi hatta üzerinde değişiklik yapmak istedim ancak orjinaline sadık kalmam rica edildi.

Sertlik bilgisi verildiğine göre bu bıçakta ısıl işlem yapılmış 60 hrc d2de bu yüzeyi adam etmek baya  uzun sürecek gibi görünüyor kolay gelsin bol bol zımpara tedarik edin. :D

Ne yazık ki haklısın, dünden beri uğraşıyorum bir sürü zımpara çöp oldu çoktan anca bir arpa boyu yol belki gittim. Gerçekten çok zormuş ısıl işlem sonrasında yüzeyi temizlemek.
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2014, 11:17:06 Gönderen: Sentinel »
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 17 Mayıs 2014, 13:11:30 »
Bence biraz daha sabırlı davran ve elde perdah yap.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24 : 19 Mayıs 2014, 22:44:52 »
abi öncelikle eline sağlık. model benim pek tarzım değil ama elbette bıçağı yapmanızı rica eden arkadaşınızın tercihine saygı duyuyorum. ama konunun varlığından ders çıkararak yapmakta olduğum ilk bıçağımı ısıl işlem öncesi 800 kuma kadar zımparalayacağım :) . bana yakışır şekilde acemice bir soru olacak ama eylem abinin taşlama eşiğine fazla dalmışın dediği kısmı anlamadım eylem abi açıklarsa sevinirim. birde resmin birinde hobi tipi olduğunu düşündüğüm matkap tarzı bir alet var bu alet iş görür mü? mesela kullanılacak uç ile profil çıkarmada filan yardımı olur mu?
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 19 Mayıs 2014, 23:03:22 »
Resimdeki alet dremell. Progil çıkarmakta pek kullanışlı olmaz ama parmak girintileri gibi alanlarda çok işe yarıyor. Bu bıçakta da üstteki alan bununla bilenmiş.  Eylem ustanın bahsettiği yanılmıyorsam ilk yuvarlak eğe ile açılan kesici ağzın sapa doğru olan başlangıç noktası. O kısım fazla alınınca perdah sonrasında da kaybolmuyor.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #26 : 20 Mayıs 2014, 01:12:52 »
        Öncelikle neden görüp yazmadığı mı açıklayım; ben de sizin gibi bir acemiyim ve bitmemiş hiç bir işe yorum yazmıyorum. Acemi adamın yorumu karşıdaki kişiyi de yanıltır diye düşünüyorum.
        Ben da çok yeni olmama rağmen forumda ki samimiyeti yardımlaşmayı kardeşliği çok iyi öğrendim anladım.
       Ustalar gerçekten ellerinden gelen yardımı esirgemiyorlar biz acele ediyoruz. Sadece bizimle ilgilenilsin istiyoruz. Sefa ustama katılmamak elde değil. 4 ayda ben bile sıkıldım aynı soruları görmekten. Okumayıp araştırmadan hemen cevap istiyoruz. Allah razı olsun bir Hızır Osman varda her seferinde imdata yetişiyor.
      Dte4 etkinliği için Taner ustama gönderdiğim profil yanına bir tane ekleyip ısıl işlemlerini yapıp göndermiş. Elde 6 saat zımpara ile uğraştıktan sonra usanıp profili atölyeye götürdüm. Bizim büyük freza makinasına zımpara topu taktım olmadı taş da deneyim dedim o hiç olmadı küçük sprale flap taktım yine olmadı. Baktım iyice bozulacak profili alıp geri eve geldim. Ne mi öğrendim bu işin sonun da; bazı işler aceleye gelmez zaman içerisinde yavaş ve temiz yapmak daha önemli. Hele ki eldeki profil D2 ise ve bunun ısıl işlemini Taner usta yaptıysa hiç ama hiç kolay değil. Ya sabır çekip üç gündür perdahlıyorum. Kaç zımpara kaç bardak çay kaç paket sıgara oldu bilmiyorum ama öğreniyorum.
       Sonuç olarak ustaların tavsiyelerini mutlaka dinlayin. Acele etmeyin hiç bir konuda.İyi kötü bütün eleştirilere açık olun ki gelişebilesiniz. Bu sözlerim sadece size değil benim gibi bütün acemilere.
      Bıçağa gelecek olursak söyledim ya bitmeden yorum yapamam.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2014, 23:00:57 »
Salim ustam bilgiler için teşekkürler.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.