Bıçak Sanatı - Forum

Kurbanda spiral kazasında ölüm

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Kurbanda spiral kazasında ölüm
« : 28 Eylül 2015, 00:43:09 »
http://www.milliyet.com.tr/spiral-ile-kurbani-parcalarken-gundem-2123446/

Özetle olay buymuş:
H.A. kurban etini parçalamak isterken kullandığı spirali yağlı elinden kaçırması üzerine bacağından yaralandı. Bacak damarı kesilince hastaneye kaldırıldı ancak atardamarı kesildiği için kan kaybı durdurulamadı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kan kaybından yaşamını yitirdi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Kurbanda spiral kazasında ölüm
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2015, 01:05:06 »
Geçen sabah kahvemi içmeden işe başladım çalışan spiral kucağıma düştü çok şükürki üzerinde cubitrron 2 fiber disk takılıydı serçe permağımda bir kesik ve göbeğimde bir çizikle atlattım güvenlik ekipmanına kahvede eklenilmeli
 Bu arada kaza çok üzücü ehil olunsa dahi çok tehlikeli bir takım her zaman uyanık olmak lazım..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2015, 01:23:50 »
Yağlı elle spiral kullanmak intihar girişimi sayılır düpedüz. Satır adama yavaş geldi herhalde. Allah geride kalanlara sabır versin.

hakan_852

• 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2015, 01:43:35 »
Adamın bacağına turnike yapan olmamış mı? Bu arada jet taşıyla kurban kesmek de neyin nesidir ya. Allah herkese gani gani akıl fikir versin.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2015, 02:42:55 »
 :( :( ALLAH rahmet eylesin yazik

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2015, 08:03:16 »
Muhtemelen daire testere takip kemik parcaliyordu.  Bu meretin spirale takilmasi kesinlikle yasaklanmali.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2015, 08:19:01 »
Kaya ustam geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış.
Okinawian

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2015, 09:36:07 »
Çok saol Deniz gerçekten dikkat etmek gerekiyor şakası YOK!
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ofis

• 87
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2015, 10:57:39 »
Bende bunu duyunca şaşırmıştım.ecel gelmiş bedene baş ağrısı bahane.o bıçak nasıl kaydı da boğaza geldi de kafamda canlandıramıyorum.

http://www.ensonhaber.com/kurban-etini-keserken-kendi-bogazini-kesti-2015-09-27.html

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2015, 11:50:44 »
ölenleri Allah rahmet eylesin
Kaya abi size de çok geçmiş olsun Rabbim herkesi görünür görünmez kazadan muhafaza etsin
mustafa abim bence SATIR bile çok tehlikeli  :D
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2015, 12:17:20 Gönderen: m.salih »
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2015, 12:07:30 »
Spirali elinden düşüp tekrar havada yakalamak için hamle yapan birini hastaneye götürmüştüm, sarılı elini hastanede açtıklarında adamın elinin ikiye ayrıldığını gördüm. Aman dikkat
Erkan Mutlu

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2015, 12:26:17 »
Hayatını kaybeden kişiye Allah'tan rahmet diliyorum, Kaya ustama da geçmiş olsun. Lise yıllarımda sanayide staj yaparken, yatay vaziyette bir şey taşlıyordum, spiral kullananlar daha iyi bilir, taş kenar kısımlarda fazla incelir ve kopan parça pantolonumun paçasına çarptı. Neyseki hafif bir acıyla atlatmıştım.Aynı durum dik kullanımda veya bir şeyi keserken olsaydı, daha büyük bir kaza kaçınılmazdı.Özellikle sanayi esnafı spiralin taşlarını eskiyene kadar, iyice küçülene kadar kullanıp, sözde idare eder. Uzatmayayım, Türkiye de maalesef insan hayatı ucuz insanlarımız da, birşey olmaz zihniyetindedir. İş işten geçtikten sonra da tüh vah deriz.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2015, 17:38:59 »
Hep derim fazla kendine güven adamı öldürür. Olayı, kadere, ilahi bir güce bağlamakta sadece durumu normalleştirmekten başka bir şey getirmiyor. Ecel gelmezdi o adam o makineyi bu kadar saçma bir şekilde kullanmasa bence. Anladığım kadarı ile üst bacaktaki atar damarı kesmiş. Nasıl becerdiğini kafamda canlandırmaya çalıştıkça bocalıyorum. Nasıl bir pozisyonda çalışıyordu acaba?

Eğitimsizlik en temel sebep, herkes bana bir şey olmaz mantığında, olunca da kader kısmet. Bu tür aşırı güvenli abiler artık her yerde, trafikte, yolda yürürken yanınızda sürekli aşırı güven ile hem kendi canlarına hem bizim canımıza umarsızca, farkında olmadan kast ediyorlar. Şimdi çoğu insan bu dediğime tepki gösterecek ama artık ülkemizde 2 sebepten ölüm, yaralanma zirve yapmış durumda. Bu sebeplerden biri aptallık, 2. ise başkasının aptallığı. Yani mayın gibiler kendilerine arar vermeyi başaramasalar bile mutlaka bir başkasına zarar veriyorlar.

Her bayram bu tarz haberleri ve trafik kazlarında ölenleri okumak rutin oldu bizler için, normalleşti. Üzülemiyorum bile...

Molla

• *
  • 27
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2015, 18:48:30 »
jet taşının bende hatırası sağ baş parmak ucunda 5 dikiş. korumasını sökmüştüm. şimdi elime aldığımda ilk koruması takılı mı diye bakıyorum.

Jet taşı, torna, sütunlu matkap bunlar çok tehlikeli makinalar çok dikkatli çalışmak lazım bir an gaflete düşmeye gelmez. herkesi Allah korusun.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2015, 20:18:12 »
Spiraller iki yönlü olarak kullanılabiliniyor  hangi şekilde kullanırsak elimizden kurtulduğu zaman bize gelmesini önlemiş oluruz ya da önleyebilir miyiz?

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #15 : 29 Eylül 2015, 09:43:39 »
Ölene Allah'tan rahmet dilerim,mekanı cennet olsun.
Geçen sene bu olayın aynısını bir tanıdığım yaşadı ki kendisi demir ustası.
Sol bacağındaki atar damarı kesti yine onunda eli yağlıyken kaymış ve bacağına düşmüş.Düşüncede ete sardığı için aşağı kadar inmiş.Bir ay yattı ama son anda kurtuldu hastane yakın olmasa ölmüştü.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)