Bıçak Sanatı - Forum

Spyderco Centofante Hakkında

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
Spyderco Centofante Hakkında
« : 28 Şubat 2014, 13:49:19 »
Merhabalar. Spyderco baya kaliteli bir marka olarak gözüme batmaktadır Centofante 3 modelini getirtmeyi düşünüyorum fakat şu videoda https://www.youtube.com/watch?v=iMF43L-MCCY Bıçak oynamaya başlarsa yapabileceğiniz birşey yok vidalı değil pinli demiş arkadaş. Burdan sonra ciddi şüpheye düştüm alıp almamak konusunda. Siz ne dersiniz? Bu model alınır mı? Ağır kullanıma gider mi? Ağır kullanımdan kastım sert odun soymak falan.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Spyderco Centofante Hakkında
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2014, 14:13:02 »
1 seneden fazla her gün taşıdım. Odun soyulmaz. Beyefendi çakısı tabir ettiğimiz çakılardan. Takım elbiseyle taşımak abes olmuyor.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2014, 16:12:22 »
vg 10 celik bu cakıyla aksama kadar agac yontabilirsınız cok kullanıslıdır tavsiye ederim

Doğaç

• 68
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2014, 16:24:32 »
1 sene boyunca herhangi bir gevşeme oldu mu peki çakıda? Ben de odun soyup duracağımdan değil de öyle denk gelir, sert bir iş girişirsem problem olur mu? Benim de alma amacım çok abes durmaması. Realtree kamuflajlı Buck'u çıkarmaya elim gitmiyor lazım olduğunda. Hep bir yerlerimde gizli duruyor. Doğru düzgün kullanmadım aldığımdan beri  :)

Ben çeliğinden şüphelenmiyorum zaten benim tek derdim sert kullanımda mekanizmaya zarar verip bir daha düzeltememe ihtimali. :-[

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2014, 17:15:18 »
Ağaç kesememe durumunu zaten çeliğinden dolayı yazmadım. Mekanizma yan kapaklar bir endura 4 kadar sağlan değil açıkçası. Kırk yılda bir iki sert kullanırım diyorsanız alın derim.

Ben günlük işlerde kullandım. Bol bol bant, kağıt, elma, ekmek, domates ve aklıma gelmeyen bilimum şey kestim. 1 yıl sonra sevdiğim bir ağabeyime(120TL'ye) hiç bileylenmemiş ve kılları keser vaziyette sattım. Bir kere bileyledim 10 aydır da kullanıyor.
Okinawian

Doğaç

• 68
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2014, 17:30:28 »
Çelik yorumunu Mehmet Bey'e yazmıştım. Peki ağabeyiniz mekanizma sorunu yaşadı mı? Olayı ailede bu hastalık var mı durumuna getirdim biraz ama mazur görün, bir öğrenci için o kadar parayı vermek zor O:-)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2014, 17:35:15 »
Ben 150 liraya elden almıştım.
Sayın kardeşim bir ağabey tavsiyesi vereyim öğrenci isen o parayı verme değmez. Sahtesi piyasada çok. Bizler kelli felli adamlar olduk artık onu satıp bunu alabiliyoruz. Çin malı çok güzel çakılar var acımadan kullanabilirsin. İstersen tavsiye edebileceğim satıcılar var. Hatta sana Byrd tavsiye ediyorum hem ucuz hem kullanışlı hem de Spyderco'nun kendi markası çeliğide 8Cr13Mov gibi başarılı bir çelik.
Okinawian

Doğaç

• 68
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2014, 17:41:06 »
Evet biliyorum cara cara 2 ye de baktım. Çin malı olarak elimde var aslında bayağı ama düzgün birşeyler almak istiyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler. Çin malları için tavsiyeye açığım ayrıca  :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Okinawian

Doğaç

• 68
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2014, 08:39:15 »
Teşekkürler linkler için. Bir nebze olsun sakinleştirdi beni. Belki ilerde alırım Centofante :)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2014, 09:29:41 »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #13 : 03 Mart 2014, 09:43:43 »
Ben de şu Spydercoları öneririm, 3 modeli de kullanıyorum çok memnunum, parasını sonuna kadar hak ediyorlar. http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2580#.UxQvIs6v8Sk   http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2582#.UxQvIs6v8Sk    http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2581#.UxQvJM6v8Sk   Opinel outdoor modeli de düşünülebilir. http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=8&altkategori=26&sirala=&sayfa=2&marka=

Önerdiğiniz Spyderco değil Spyderco'nun ürünü olan Byrd'dir. Üstte bir yerlerde yazmış olmam lazım.

Opinel üstte taşımaya biraz kaba oluyor.
Okinawian

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #14 : 03 Mart 2014, 12:55:30 »
Byrd ülkemizde Spyderco adıyla satıldığı için, arkadaşın kafası karışmasın diye o şekilde yazdım. Önemli olan fiyat/performansın yüksek olması.