Bıçak Sanatı - Forum

Gurban

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Gurban
« : 09 Ocak 2014, 12:22:45 »
Geçen bayramda bir daha hazırlıksız yakalanmayayım demiştim.Bu yüzden şimdiden önümüzdeki bayrama hazırım.Kabzanın zımparalanıp tekrar yağlanmaya ihtiyacı var ama dayanamayıp yayınladım.
Çelik:ck67 3,5mm
Kabza: Üstekiler gürgen alttakiler sapelli

Bu bıçaklar benim ilk balçak yaptığım bıçaklar oldular.Tecrübesizlikten bir sürü hata yaptım.Anlatayım da yapacak olan benim gibi acemi tayfası  benim yaptığım hatalara düşmesinler.
1.Birkaç tane ısıl işlem yaptık ya, özgüven tavan yapmış durumda.Isıl işlemde esnasında büyük olanlar hafif yamulmuş.Tabi ki ben de kontrol etmedim.Çok sonra zımpara yaparken farkettim.Sonra da böyle kalsın nazarlık olsun diye kendimi teselli ettim.
2.Balçak perçinleme yaparken bir tanesini iyi dövememişim :) Yorgunluktan ve sabırsızlıktan.Bu balçağıb zımpara yaptıktan sonra perçin yerlerinde küçük izler belli oluyordu.
3.Pirinç malzeme  çelik kadar sert değil.Ama sakın yumuşacıkta sanmayın.Balçağı eğe ile şekillendiririm diye düşünüyordum. Baktm olacak gibi değil taşlama ile giriştim.Bu seferde aşırı ısınıp çeliğin suyunu kaçırma ihtimali çıktı.Sık sık su ile soğutmak zorunda kaldım.Önceden kabaca kesmek lazım
4.Kafam neredeydi bilmiyorum ama balçağı takmadan kabzaları deldim.Tabi sonradan bu delikleri yerlerine denk getirinceye kadar bayağı uğraştım.
5.Alacağınız epoksi kaliteli olsun.Hepsiburadadan aldığım 404 epoksi güya hızlı epoksi. 24 saat sonra bile bıçağın yapış yapış olduğunu gördüm.Üstelik sıkmak için güçlü parmak kaslarına sahip olmanız gerekiyor.Sıkmayı başarınca bir taraf akıyor diğer taraf 5 dakika sonra akmaya başlıyor.Neyse şimdi şu bahsi geçen montage kit aldım bir de onu deneyeceğim.
Bu kadar laf yeter.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Gurban
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2014, 14:17:28 »
Eline sağlık hocam her bıçak yeni bir tecrübe.

404 epoksinin pek iyi olmadığı forumda geçmişti. Akfix ve Razi pox kullanıyorum gayet memnunum.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2014, 15:15:05 »
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Kazasız belasız kullanırsın inşallah.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2014, 15:35:18 »
hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2014, 15:46:20 »
Güzel çalışmalar tebrikler. :2upAynen geçen bayram bende kendime bıçak yapamadım pek :)
Aynı modellerin paslanmazlarınıda bekleriz.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2014, 16:02:51 »
Çalışmalarınız gayet güzel görünüyorlar.Karşılaştığınız zorlukları paylaştığınız için teşekkür ederim.

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2014, 18:57:15 »
Eline sağlık hocam her bıçak yeni bir tecrübe.

404 epoksinin pek iyi olmadığı forumda geçmişti. Akfix ve Razi pox kullanıyorum gayet memnunum.
Teşekkür ederim.Almış bulunduk bir kere .Bu da forumu yeteri kadar okumamanın cezası.
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Teşekkür ederim Salim Ustam
hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim,
Güzel çalışmalar tebrikler. :2upAynen geçen bayram bende kendime bıçak yapamadım pek :)
Aynı modellerin paslanmazlarınıda bekleriz.
Teşekkür ederim.Şu ana kadar paslanmaz bıçak yapmadım.İnşallah ileride yapacağım.
Çalışmalarınız gayet güzel görünüyorlar.Karşılaştığınız zorlukları paylaştığınız için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.Dediğim gibi yaptığım yanlışları anlatarak yeni başlayan arkadaşlarımıza yol gösterebileceğimi düşündüm.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2014, 19:28:45 »
güzel olmuşlar  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2014, 20:04:15 »
Helal olsun kabzalar çok hoş olmuş :)

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2014, 23:17:15 »
güzel olmuşlar  :)
Teşekkür ederim Taner Ustam
Helal olsun kabzalar çok hoş olmuş :)
Teşekkür ederim.Aslında kabzaların biraz daha zımpara işi var ama dediğim gibi dayanamadım yayınladım.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2014, 23:19:33 »
Hocam bu sene kurbana beraber girelim bunlarla her iş çıkar. :)  :)) :)) :))
Okinawian

« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2014, 00:00:19 »
Rıza Hocam ellerinize sağlık gayet şık ve güzel duruyorlar, anlattığınız kadar sıkıntı yok gibi devamını bekleriz saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2014, 00:04:16 »

:2up

Ellerinize sağlık, gayet başarılı, tebrikler  :2up

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2014, 09:49:55 »
Rıza Hocam ellerinize sağlık gayet şık ve güzel duruyorlar, anlattığınız kadar sıkıntı yok gibi devamını bekleriz saygılarımla :)
Teşekkür ederim Özgür.

:2up

Ellerinize sağlık, gayet başarılı, tebrikler  :2up
Teşekkür ederim Soytürk Ustam.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 10 Ocak 2014, 10:05:10 »
Elinize sağlık. Fotoğraflarda çok fazla emek görünüyor. İlk tecrübeler fazladan zahmetli oluyor ama çok faydalılar.

Pirincin ince zımparasında ya da cilasında ahşaba renk vermiş. Bu sanki ıslatmaktan olmuş gibi. Ahşap takıldıktan sonra ıslak iş sıkıntılı. Bence bundan olabildiğince kaçının.

Epoksi kullanımındaki çok önemli bir nokta iki karışımın oranının tutturulmasıdır. Sizinki geç kuruduğuna göre sanki sertleştiricisi eksik kalmış gibi. Tabi iyi karıştırmak da gerek ama sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Epoksinin donma süresinin uzamaması için işiniz bittikten sonra epoksili ürünü 20 derece ve yukarsındaki bir yerde bırakın. Bu civardaki dereceler altında epoksinin reaksiyonu yavaşlıyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben