Geçen bayramda bir daha hazırlıksız yakalanmayayım demiştim.Bu yüzden şimdiden önümüzdeki bayrama hazırım.Kabzanın zımparalanıp tekrar yağlanmaya ihtiyacı var ama dayanamayıp yayınladım.
Çelik:ck67 3,5mm
Kabza: Üstekiler gürgen alttakiler sapelli
Bu bıçaklar benim ilk balçak yaptığım bıçaklar oldular.Tecrübesizlikten bir sürü hata yaptım.Anlatayım da yapacak olan benim gibi acemi tayfası benim yaptığım hatalara düşmesinler.
1.Birkaç tane ısıl işlem yaptık ya, özgüven tavan yapmış durumda.Isıl işlemde esnasında büyük olanlar hafif yamulmuş.Tabi ki ben de kontrol etmedim.Çok sonra zımpara yaparken farkettim.Sonra da böyle kalsın nazarlık olsun diye kendimi teselli ettim.
2.Balçak perçinleme yaparken bir tanesini iyi dövememişim

Yorgunluktan ve sabırsızlıktan.Bu balçağıb zımpara yaptıktan sonra perçin yerlerinde küçük izler belli oluyordu.
3.Pirinç malzeme çelik kadar sert değil.Ama sakın yumuşacıkta sanmayın.Balçağı eğe ile şekillendiririm diye düşünüyordum. Baktm olacak gibi değil taşlama ile giriştim.Bu seferde aşırı ısınıp çeliğin suyunu kaçırma ihtimali çıktı.Sık sık su ile soğutmak zorunda kaldım.Önceden kabaca kesmek lazım
4.Kafam neredeydi bilmiyorum ama balçağı takmadan kabzaları deldim.Tabi sonradan bu delikleri yerlerine denk getirinceye kadar bayağı uğraştım.
5.Alacağınız epoksi kaliteli olsun.Hepsiburadadan aldığım 404 epoksi güya hızlı epoksi. 24 saat sonra bile bıçağın yapış yapış olduğunu gördüm.Üstelik sıkmak için güçlü parmak kaslarına sahip olmanız gerekiyor.Sıkmayı başarınca bir taraf akıyor diğer taraf 5 dakika sonra akmaya başlıyor.Neyse şimdi şu bahsi geçen montage kit aldım bir de onu deneyeceğim.
Bu kadar laf yeter.