Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçakları

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
Av bıçakları
« : 09 Ocak 2014, 12:24:26 »
4 mm 4034 kalite paslanmaz çelikten yapılmıştır kabzede Wenge, Fleksi Glass, Pirinç, Derlin, Fiber, Gül Ağaçı kullanılmıştır, Kılıflarıda kendim yaptım, özel siparişte alıyorum. Saygılar...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Av bıçakları
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2014, 15:25:36 »
Ellerinize sağlık ustam güzel bıçaklar.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2014, 15:57:42 »
Güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2014, 16:05:25 »
Fotografta fonda kırmızı renk herzaman detayları boğar, ürünü saklar ve çirkin gösterir.

huseyinmertturk

• 135
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2014, 23:48:13 »
Fotografta fonda kırmızı renk herzaman detayları boğar, ürünü saklar ve çirkin gösterir.
Güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlık ustam güzel bıçaklar.

Tşk ederim ustalarım..

« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2014, 01:14:31 »
Ellerinize sağlık üstadım benim de hoşuma gitti gayet güzel duruyorlar saygılarımla.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2014, 02:12:30 »
elinize sağlık üstadım güzel bıçaklar yapmışsınız.
yalnız affınıza sığınarak ve bir avcı olarak nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum.
bu rambo bıçağı tarzı yerine aşağıdaki linkteki bıçak gibi av bıçağı formları yapsanız daha kullanışlı olur gibime geliyor. (bahsettiğim; bıçağın işlemeleri, çeliği vs değil, sadece formu.) gayet hoş bir av bıçağı olarak duruyor.

http://www.bidorbuy.co.za/item/83325423/Hand_Forged_Genuine_Damascus_Folded_Steel_Hunting_Knife_Buffalo_Horn_walnut_and_bone_handle.html

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2014, 09:58:25 »
Ustam eline sağlık.Ben bu tarz bıçakları çok sevmesem de güzel olmuşlar.Emeğinize sağlık

huseyinmertturk

• 135
« Yanıtla #8 : 10 Ocak 2014, 15:48:24 »
Ellerinize sağlık üstadım benim de hoşuma gitti gayet güzel duruyorlar saygılarımla.

Tşk ederim ustam..

Ustam tşk ederim haklısınız ama elimde önceden hazırlamış çelikler vardı ama haKLISINIZ yeni modeller çıkarttım...saolun

Ustam eline sağlık.Ben bu tarz bıçakları çok sevmesem de güzel olmuşlar.Emeğinize sağlık

tşk. ederim ustam...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2014, 15:54:42 »
Ellerinize sağlık kabza işçilikleri çok güzel. Şu rambo bıçaklarının hala müşterisi var.
Okinawian

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2014, 19:39:00 »
Hüseyin ustam  bır ıkı eleştırıde bulunacağım umarım yanlış anlamazsın.   :)    namlu formunu değiştırıp  sırttakı kertıklerı yapmasan yada yapacaksan testere dişi gıbı yapsan hanı bır işlevi olsa on numara olacaklar. bana kalsa  namlu sırtına ıllakı bırseyler yapılacaksa  parmak dayamak ıçin bır sıra kertık " ince" yapılabılır, hem işlevi olur hemde hoş gözükür.

kabzedekı işçilik bana göre resmen namluları ezmiş. resimlere bakarken hemen kabzeleri incelemeye başladım.   ;)         
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2014, 20:42:40 »
 İşçiliğe söylenebilecek söz yok bence kusursuz. :2up
Benim tek söylemek istediğim bu kadar kaliteli işçiliği 4034 te harcamasanız daha kaliteli çelikleri kullansanız nasıl olur :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2014, 22:59:05 »
Çok hızlı bir kontrol yaptım, yanılıyor olabilirim ama 4034 kalite, 420HC ve 12C27M'e çok yakın bir çelik. Bunlara bu derece yakın bir çelik, iyi bir ısıl işlemle gayet iyi iş görecektir. Karbür boyunun ufak olabileceğini ve bu sayede çok güzel parlayacağını ve keskinleştirilebileceğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2014, 23:03:47 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2014, 23:12:51 »
Gerçi yıllardır kullandığım Buck 420HC'den olduğundan varsayım yapmama da gerek yok. Yıllardır gayet iyi hizmet veren bir çelik bu.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #14 : 11 Ocak 2014, 01:14:51 »
Gerçi yıllardır kullandığım Buck 420HC'den olduğundan varsayım yapmama da gerek yok. Yıllardır gayet iyi hizmet veren bir çelik bu.  ;)
Bi d2 kadar olamaz ama ya.Resmen demiri doğruyor.

huseyinmertturk

• 135
« Yanıtla #15 : 11 Ocak 2014, 11:22:18 »
Hüseyin ustam  bır ıkı eleştırıde bulunacağım umarım yanlış anlamazsın.   :)    namlu formunu değiştırıp  sırttakı kertıklerı yapmasan yada yapacaksan testere dişi gıbı yapsan hanı bır işlevi olsa on numara olacaklar. bana kalsa  namlu sırtına ıllakı bırseyler yapılacaksa  parmak dayamak ıçin bır sıra kertık " ince" yapılabılır, hem işlevi olur hemde hoş gözükür.

kabzedekı işçilik bana göre resmen namluları ezmiş. resimlere bakarken hemen kabzeleri incelemeye başladım.   ;)       

Yok ustam estafurullah yanlış anlamam aslında bu sayede kendimizi geliştiriyoruz dediğiniz doğru ama çelikler önceden elimde vardı şimdi kısmet olursa yeni modeller çıkardım inş ilerleyen günlerde bişeyler çıkacak o zaman güzel olacağını umut ediyorum.saygılar...
İşçiliğe söylenebilecek söz yok bence kusursuz. :2up
Benim tek söylemek istediğim bu kadar kaliteli işçiliği 4034 te harcamasanız daha kaliteli çelikleri kullansanız nasıl olur :)

Haklısınız ustam ama bir türlü 440 c yi d2 yi bulamadım ya 1 ton alırsanız olur gibi acayip yanıtlarla karşılaştım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. saygılar....
Çok hızlı bir kontrol yaptım, yanılıyor olabilirim ama 4034 kalite, 420HC ve 12C27M'e çok yakın bir çelik. Bunlara bu derece yakın bir çelik, iyi bir ısıl işlemle gayet iyi iş görecektir. Karbür boyunun ufak olabileceğini ve bu sayede çok güzel parlayacağını ve keskinleştirilebileceğini düşünüyorum.
Eylem abi 4034 çelikte  53-54-55 rokvel sertliği bulabiliyoruz.Ama çok kırdığımız namlular oldu..

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #16 : 11 Ocak 2014, 12:55:20 »

buck ın kullandığı 420hc ile sog un kullandığı 420 aynı mıdır acep??