sayın abilerim bilmediğim için soruyorum bu taşlardan ülkemizde yokmu?kimi satıcılarında yerli taşı üzerine yabancı baskı yapıştırıp avrupa diye çok pahalıya sattığını söylemişti taş aldığım satıcı ,o yüzden insan birşeyi alırken iyice bir bilene sorması gerekiyor, ben karaköyde galata hırdavatçılar çarşısında ege zımpara diye biyer görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam ,orada tüzlerce çeşit ve ebatta taş gördüğümü hatırlıyorum,bu taşların sertlik oranlarımıdır mesale 2000-5000 rakamı gördüm bu rakamlar neyi ihtava etmektedir? taşların kalitesi nasıl anlaşılır,ben yağ taşı almıştım çağlayandan kilo hesabı dedi adam şaşırmıştım 1kg lık bir taş aldım siyah girit taşı dedi eğer bizi kandırmadıysa bıçağı taşın kenarına taktığım 80 numara zımparada bileyip en son çapak vs kalmasın diye yağ taşına inceden sürüp işi hallettiğimi sanıyorum ben çok ince işçilik istiyo en ufak yanlış hareket bıçağın ağzını köreltebiliyo,bu taşların çok daha ince olanlarıda varmı benim taş 80 numara zımpara gibi iri taneli acaba dandik bi taşmıdır merak ettim .sevgiyle kalın dostlar