Bıçak Sanatı - Forum

Bora M 511 İçin Yeni Kılıf

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Bora M 511 İçin Yeni Kılıf
« : 08 Aralık 2013, 14:31:19 »
Geçen hafta Ankara'da bulundum ve forumdan bilgisini aldığım Saman Pazarındaki Gürcan Ticarete gidip biraz malzeme tedarik ettim (Bu arada Sefa Bey'e de selam iletti.) Daha önceden aldığım bıçağım için yeni bir form kazandıracak bir kılıf istedim ve ilk kılıfımı yaptım. Daha sonrasında "hazır malzeme varken" dedim ve hızımı alamadım. M511 in kılıfı bence orjinal kılıfından daha güzel oldu diyebilirim. Bu arada kamp malzemeleri satan bir iş yerinden aldığım magnezyum çubuğumu da unutmadım. Olumlu olumsuz verdiğiniz bütün yorumlar bu konuda beni daha iyi pişirecektir. Lütfen yorumlarınızda çekinmeyin...
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Bora M 511 İçin Yeni Kılıf
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2013, 14:47:18 »
ellerınıze saglık hepsi cok guzel
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2013, 14:49:01 »
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2013, 16:28:11 »
Elinize sağlık çokk güzel olmuşlar, durup düşünüyorumda bıcak yapımını kıvırsakta kılıfı nasıl kıvırcaz; siz bi bunu çoktan halletmişsiniz bizede nasip olur inşallah bu güzellikler:)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2013, 16:39:04 »
Ellerinize sağlık ilk çalışmalar için bence başarılı. Aslında kılıf işinde acemi olan biri olarak haddim olmadan birkaç şey söylemek istiyorum, dikiş yolu kılıf kenarları ile paralel gitmiyor. Dikişi yaptıktan sonra mı kenarlarda düzeltmeler yaptınız? Bir de deri kenarları tam olarak düzeltilmemiş. Kenarları düzeltip zımparaladıktan sonra sert bir ağaç ile üzerinden geçerseniz herhalde daha düzgün olacaktır. Hatta kenarlara bir miktar pahta kırabilirsiniz. Böylece daha güzel görünecektir.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2013, 17:07:48 »
Ellerinize sağlık ilk çalışmalar için bence başarılı. Aslında kılıf işinde acemi olan biri olarak haddim olmadan birkaç şey söylemek istiyorum, dikiş yolu kılıf kenarları ile paralel gitmiyor. Dikişi yaptıktan sonra mı kenarlarda düzeltmeler yaptınız? Bir de deri kenarları tam olarak düzeltilmemiş. Kenarları düzeltip zımparaladıktan sonra sert bir ağaç ile üzerinden geçerseniz herhalde daha düzgün olacaktır. Hatta kenarlara bir miktar pahta kırabilirsiniz. Böylece daha güzel görünecektir.

Salim bey çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. Aynı söylediğiniz gibi dikiş yolu düzgün değil ama inşallah acemiliğimiz olsun diyelim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bu arada sert bir tahta ile üzerinden nasıl geçerim, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? 

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2013, 17:11:59 »
Elinize sağlık çokk güzel olmuşlar, durup düşünüyorumda bıcak yapımını kıvırsakta kılıfı nasıl kıvırcaz; siz bi bunu çoktan halletmişsiniz bizede nasip olur inşallah bu güzellikler:)

Çok teşekkür ederim. İnanın bana bunu yapana kadar bende aynı sizin gibi düşünüyordum. “Dünya da insana yardım eden tek şey tesadüf değil, azim ve sebattır.” Samuel Smiles.  Umarım sizin için bir kıvılcım olurum. Saygılar...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2013, 18:17:58 »
Ben önce kenarları düzgün kestikten sonra kenarlara pah kırıyorum ve zımpara ile düzeltiyorum. Yuvarlak bir tahtayı kenarlara sürterek daha pürüzsüz hale getiriyorum. Aşağıdaki resim gibi bir tahtadan bahsediyorum. Bende tabi bu yok :) onun yerine düz yuvarlak bir tahta kullandım. Aynı şekilde kalıplama yaparken de tahta ile yapmanızı tavsiye ederim. Ben farklı malzemeler kullanmıştım deriye biraz zarar verdim.

« Son Düzenleme: 08 Aralık 2013, 18:21:08 Gönderen: Salim Türk »

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2013, 10:11:15 »
tebrikler güzel kılıflar olmuş birde bence cila vede boya düşünsenizderim kılıflarda

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2013, 10:44:07 »
   Güzel çalışma olmuş.

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2013, 11:06:38 »
Elinize sağlık güzel bir takım olmuş.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #11 : 10 Aralık 2013, 00:50:20 »
Hepinize teşekkür ederim. Salim bey şu an ne demek istediğinizi daha iyi anladım ilk fırsatta bu işlemi de yapacağım. Birde üzerine bir hayvan figürü işlemek istiyorum ama nasıl yapılacağı konusunda ileri düzeyde cahilim. Aklımda bazı tahminler var ama emin değilim. Sizlerden bu konuda yardım dilenmeye geldim bu akşam. Hüseyin bey inşallah üzerine işlemeyi yapabilirsem boya ve cila işini de düşüneceğim. Saygılar...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2013, 01:20:02 »
Vallaha dediğim gibi bu işte hiç iyi değilim ama videolardan seyrettiğim kadarıyla önce aşağıdaki alet ile genel hatları ile çizim yapılıyor.

Daha sonra iz kalemleri ile çukur alanlar oluşturuluyor.

Örnek videoda http://www.youtube.com/watch?v=MZblM8XdNJQ bu linkte var.