Bıçak Sanatı - Forum

viktorinox bileme aleti

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
  • Meslek: Makina Müh.
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
viktorinox bileme aleti
« : 10 Ekim 2013, 00:20:22 »
http://www.bicakcim.com/v1/victorinox-kalem-bileme-aleti-4-3323.html
bu linkteki bileme aleti ile bileme yapan birisi var mı? ne için kullanıyorsunuz performansı nasıl??

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: viktorinox bileme aleti
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2013, 09:19:30 »
Kullanma imkanım oldu. Taşı çok kaliteli yapay bir taş arka tarafında da çapraz şekilde duran seramik bölüm var bileyledikten sonra kılağı giderme de kullanıyorsunuz. Ama çok küçük kamp çantaları için ev kullanımına uygun değil. Yani mutfak bıçağı büyük bir çakıyı bileyleyemzsiniz.
Okinawian

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2013, 13:20:11 »
yani genelde en son finish işlemi için mi kullanıyorsunuz??

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2013, 13:49:11 »
Kör bıçaklarıda bilemişliğim var. Kalın ve ince bileme yapabileceğiniz 2 bölümü var.
Okinawian

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2013, 14:03:44 »
sadece küçük çakıları bileme amaçlı kullanılabilir kampta, dağda  çakınızı bileylersiniz  küçük kalem şeklinde olması güzel ama fiyatına bakıldığında üzerine biraz daha ekleme yaparak güzel bir masat alınabilir.. bir de yere yalışlıkla düşürürseniz herşeybiter :'(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2013, 14:42:58 »
Her daim yanınızda taşımayacaksınız çift taraflı güzel bir taş alın geçin. Sefa hoca daha önce önerdiği taşı alabilirsiniz.

Bu taşlar kombine taştır, iki yüzü var. Bir yüz kaba bilemeler için ( tahra, balta vs) bir yüz ince bilemeler için. Taşın ölçüleri ne kadar büyürse o kadar rahat çalışırsınız, benim kullandıklarım bu ölçüdeki, tavsiye ederim http://www.takimmarket.com/Default.aspx?_Args=ProductImage,4007,Promar,21767

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2013, 15:27:06 »
sadece küçük çakıları bileme amaçlı kullanılabilir kampta, dağda  çakınızı bileylersiniz  küçük kalem şeklinde olması güzel ama fiyatına bakıldığında üzerine biraz daha ekleme yaparak güzel bir masat alınabilir.. bir de yere yalışlıkla düşürürseniz herşeybiter :'(

herşey biter derken taş kırılır mı??

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2013, 15:28:04 »
Kör bıçaklarıda bilemişliğim var. Kalın ve ince bileme yapabileceğiniz 2 bölümü var.

kalın ve ince 2 bölümü var derken neresi kalın neresi ince acaba?? bende de var bundan ona göre kullanayım:)

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #8 : 10 Ekim 2013, 15:31:37 »

herşey biter derken taş kırılır mı??

evet...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2013, 15:46:01 »
Açıklama yapmıştım sanki tekrar edeyim kalın tarafı dediğim mavi taş tarafıdır. Öce oval bölümde bileme sonra kenarları olan ince yerde bileme en son olarak arka seramik bölümde size doğru çekeceksiniz. o zaman randımanlı şekilde bileyliyor. Bir arkansas taşı performansı beklemeyin. Bana sorarsanız bunun yerine kalem şeklinde elmas bileyici ve iki kiraz marka biley taşını yanımda taşımayı yeğlerim. Kampçılar kırılmalara karşı spyderco sharpmaker tercih ediyorlarmış. O da arkansas taşı gibi kocaman kutu.
Okinawian

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2013, 16:24:42 »
sağolun teşekkürler:)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2013, 17:08:50 »
Hiç uğraşmayin eze lap in üçlü setini alin  ben benimkileri neredeyse dünyanin bir çok yerine götürdüm tabiiki ne demek istediğimi ancak sert çelik biçaklara sahipseniz anlayabilirsiniz.illa ufak kompakt birşey olsun diyorsaniz yarim kaynak elektrotu alin belki traş olamazsiniz ama sizi her türlü zor durumdan kurtaracağina emin olabilirsiniz..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2013, 17:40:37 »
ufak ve pratiklik açısında eze lap mantıklı. üçlü derken aşağıdaki ürünü diyorsun değil mi?

DMT nin aşağıdaki ürünü de hoşuma gidiyor. Kredi kartı büyüklüğündeler.

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2013, 20:55:06 »
ufak ve pratiklik açısında eze lap mantıklı. üçlü derken aşağıdaki ürünü diyorsun değil mi?

DMT nin aşağıdaki ürünü de hoşuma gidiyor. Kredi kartı büyüklüğündeler.

bunları nerden temin ediyorsunuz?
 (ebay hariç)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2013, 21:00:28 »
Ben yurt içi sitelerde hiç rastlamadım. Maalesef büyük bir ihtimal yurtdışı sitelerden almak zorundasınız.

lejyoner05

• *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
« Yanıtla #15 : 10 Ekim 2013, 21:58:49 »
Ben yurt içi sitelerde hiç rastlamadım. Maalesef büyük bir ihtimal yurtdışı sitelerden almak zorundasınız.

teşekkürler..

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #16 : 17 Ekim 2013, 18:21:58 »
Bu aletteki güçlük çok stabil bir açıyı tutturmada zorlanacağınızdır.. Kamp çantanıza koyup masatlama veya ani çözümler için bulundurabilirsiniz.. Arka bölümündeki çapraz seramikler çok çabuk şekilde toz ile dolacak ve iş görmeyecektirler. Yerinizde olsam kamp çantama bunu koymak yerine bir tarafı kabrit digeri aynı bundaki gibi seramik çaprazları olan bileme aletini koymak ve sadece acil durumlarda kullanmak olurdu. Kalıcı bir bileme aleti için ise bu sistem bana göre söz konusu olamaz...

http://www.smithsproducts.com/product/pocket-pal-x2/

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #17 : 17 Ekim 2013, 18:30:20 »
Unutmadan bu smith aletin kendi üstünde ateş yakmak için magnezyum çubuğu, ufak bir led feneri, pusulası, ve birde düdüğü bulunmakta... Kampçıların çantasına harika bir ekleme...