Bıçak Sanatı - Forum

Orjinal Rambo Bıçağı Nasıldır

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Orjinal Rambo Bıçağı Nasıldır
« : 31 Ocak 2011, 07:18:56 »
rambonun filminde kullandığı orjinal rambo bıçağı nasıldır bilen varmı
google da aratınca bir sürü model var hangisi belli değil
sanırım bu orjinalin şeklinde değil ama ona yakın model değilmi,birde bunun üst kısmındaki tırtıklı yer keskin değil ve kalın girinti çıkıntı var ne işe yarıyor anlayamadım

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Orjinal Rambo Bıçağı Nasıldır
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2011, 08:30:09 »
Rambo bıçaklarının tasarımı ve yapımı Bill Hibben'e ait. Sizin resimdeki Rambo bıçağına "öykünmüş" bıçaklardan, Rambo bıçağı değil. Üstteki "keskin olmayan" kalın oyuklar tel kırmak için. Dikenli teli araya sokup bıçağı sağa sola bükerek tel kırılabiliyor. Bu nedenle oyukların yanak tarafı keskin olmalı, tepesi değil.

Bu arada 4 filmde de ayrı bıçak var. Resimlerini ekliyorum:

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2011, 08:33:10 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2011, 09:13:56 »
...
Üstteki "keskin olmayan" kalın oyuklar tel kırmak için. Dikenli teli araya sokup bıçağı sağa sola bükerek tel kırılabiliyor. ...

Ömrünüz vefa ederse tabii.  ::) Malum, dikenli tel varsa genelde onu gören makinalı tüfek de olur...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2011, 09:32:55 »
Bir resim de benim koleksiyondan olsun :) zamanında bir antikacıdan almıştım. bir arkadaşı avda kullanıyormus satması gerekmiş sonradan. fil mi avlıyor anlamadım bu kadar büyük bıçakla:)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2011, 11:48:53 »
...
Üstteki "keskin olmayan" kalın oyuklar tel kırmak için. Dikenli teli araya sokup bıçağı sağa sola bükerek tel kırılabiliyor. ...

Ömrünüz vefa ederse tabii.  ::) Malum, dikenli tel varsa genelde onu gören makinalı tüfek de olur...

Eylem hocam, makineli tüfeğe gerek yok, iyi odun, kızılcık sopası falan iş görür. Denemeyle sabit, tel kırma işlevi "teorik" olarak var o oyuklarda; "pratik"te bıçak iki koca herifin eline kan oturtana kadar kasılması :( ve cehennem yollarında arkamızdan yankılanacak kadar sövülmesi ??? ile 10 dakika kadar sürede kırılabiliyor dikenli tel. Ben olsam makineli tüfeğin mermisini daha akıllı hasımlara kullanırım, tel kırmaya çalışan dangalağın kafasına odunla vururum. O derece...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2011, 13:54:32 »
Bu gösterişli  bıçaklar yerine  Kaleşnikof  kasaturası daha  rahat iş görür.Ancak  bu  modeller bir hayli zamanımızı  ve paramızı  götürdü.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2011, 14:46:41 »
Bu gösterişli  bıçaklar yerine  Kaleşnikof  kasaturası daha  rahat iş görür.Ancak  bu  modeller bir hayli zamanımızı  ve paramızı  götürdü.
Aynen katılıyorum . Kalaşnikof kasaturasını kullandım. Mevzi kazmaktan çelik tel kesmeye, küçük baş hayvan kesmekten yabani meşe kesmeye kadar. Ve ne çeliğidir bilmiyorum ama acayip bir bıçak. Hele kendi kabzasıyla kullanıldığında bir çelik tel (Tel örgü) kesiyor görmeniz lazım.
Cehalet Mutluluktur...

burakkk

• 51
  • Meslek: öğrenci
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2011, 16:14:12 »
Aynen katılıyorum . Kalaşnikof kasaturasını kullandım. Mevzi kazmaktan çelik tel kesmeye, küçük baş hayvan kesmekten yabani meşe kesmeye kadar. Ve ne çeliğidir bilmiyorum ama acayip bir bıçak. Hele kendi kabzasıyla kullanıldığında bir çelik tel (Tel örgü) kesiyor görmeniz lazım.

Ruslar urunlerını dırek performansa dayalı yapıyor sanırım. Tufegıde her kosulda calısıyor dıye bılıyorum..
Ete kemiğe büründüm, Burak diye göründüm.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2011, 23:13:35 »

Ruslar urunlerını dırek performansa dayalı yapıyor sanırım. Tufegıde her kosulda calısıyor dıye bılıyorum..

Doğrudur. Kalaşnikof'un çalışamadığı bir ortam yok toz ,kum,çamur,su fark etmez. Olay mekanizma ve izolasyon.Ve adamlar cidden en iyisini yapmış.
Cehalet Mutluluktur...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2011, 08:00:13 »
ak-47 nin süngüsü 50-50,5 hrc sertliğinde bir bıcak arkadaşlar  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2011, 18:31:38 »
arkadaşlar bu bıçağın batma durumu nasıldır
mesela tv haberlerde çıkıyor saldırıya uğrayanlara,bu bıçak ne derecede batıyor
çünkü üzerinde kışlık mont olan birisi hani kalın elyaflı spor montlar vardırya onun üzerinden saplama batma olayı nasıldır,sanırım montu delemez
sadece bilgi amaçlı soru

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2011, 19:23:45 »
ne olussa pşsun odun bile ucu sivri olduktan sonra o montu deler ve içeri doğru yolculuk yapar allah düşürmesin.
süngülere gelince yapılış amacları saplamak içindir.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
« Yanıtla #12 : 05 Şubat 2011, 01:58:30 »
ne olussa pşsun odun bile ucu sivri olduktan sonra o montu deler ve içeri doğru yolculuk yapar allah düşürmesin.
süngülere gelince yapılış amacları saplamak içindir.
o zaman monta güvenmemek lazım ve karşındakine direnmemek lazım

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #13 : 05 Şubat 2011, 09:16:03 »
Mont kevlerden kat kat olacak şekilde yapılmamışsa evet direnmeyeceksin. :2up
 Ama kırabiliyorsan kirişi kırmak tabiride çok geçerli olabilir......  :)) :)) :))
Cehalet Mutluluktur...

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
« Yanıtla #14 : 05 Şubat 2011, 15:58:12 »
Sivri bir komando  bıçağının  vucuda  batarken karşılaştgı dirençle  bir çatalın makarnaya  batarken karşlaştığı dirençle  aynı oldugunu   bir dergide  okumuştum.( 80 Lİ yıllarda  çıkan   Av Doğa  Silah  isimli  dergide   yazar  İ. Kenan  Atasavun. Bıçaklarla ilgili  bir makaleydi.)

burakkk

• 51
  • Meslek: öğrenci
« Yanıtla #15 : 05 Şubat 2011, 18:50:29 »
Sivri bir komando  bıçağının  vucuda  batarken karşılaştgı dirençle  bir çatalın makarnaya  batarken karşlaştığı dirençle  aynı oldugunu   bir dergide  okumuştum.( 80 Lİ yıllarda  çıkan   Av Doğa  Silah  isimli  dergide   yazar  İ. Kenan  Atasavun. Bıçaklarla ilgili  bir makaleydi.)

İnsanı delmek niyeti bozdukdan sonra tereyağından kıl çekmek gibi ozaman. Gerçi bu direnç çıplak bir ete karsıdır muhtemelen..
Ete kemiğe büründüm, Burak diye göründüm.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2013, 22:58:36 »
Rambo bıçaklarının tasarımı ve yapımı Bill Hibben'e ait.

Rambo 1 , First Blood filminde kullanılan bıçak Jimmy Lile tarafından yapılmış  http://www.jimmylile.com/home.html  orjinali 13 tane yapılan bıçaklar D2 ve O1 den imal edilmiş. bu usta 1991 de ölmüş. 90 lı yıllarda Master Cutlery adlı dağıtımcı nispeten az kalite çelikerden seri üretim kopyaları piyasaya sunmuş.  Günümüzde ilk orjinallerine en yakın ve kaiteli olarak Ray Matton , Farid ve Britt Gudowski adındaki bıçak ustaları tarafından üretilmiş modeller mevcut. Bu ustaların kullandıkları çelikler ise D2, O1 ve CPM154

Bill Hibben ise Rambo 3 deki bıçağı yapmışmışmışmış....

edit: Bu üçbeş reply olan konu başlığının 6500 küsür defa görüntülenmesi de gösteriyorki hala benim gibi yurdum insanının rambo bıçağı sevdası devam etmektedir. Bıçak sanatçılarına duyurulur :)
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2013, 23:12:22 Gönderen: gokhand »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #17 : 23 Eylül 2013, 00:07:52 »
Filmde kullanılan bıçağın 13 adet üretiminden biri

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #18 : 23 Eylül 2013, 10:14:53 »
Benim gibi bir kuşağın ilk gördüğümüz bowieler bunlardı.

"İlk kanı siz akıttınız"  :D ;D
Okinawian