Bıçak Sanatı - Forum

Taş Motoru Tavsiyesi

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Taş Motoru Tavsiyesi
« Yanıtla #20 : 13 Eylül 2013, 10:00:15 »
İlk başladığınız güne göre neredesiniz?Zamanla daha iyi olur.

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
  • Meslek: Makine Resim Konstruksiyon Teknikeri
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 13 Eylül 2013, 10:11:08 »
Kesinlikle isin sirri pratikte bolca calisin nebulursaniz bileyin    :)

bilemede karar nedir ? yani kaba tarafında kaç dak. yada kaç kez surtmek lazım sonrada inceye kaç dak. yada kaç kez..

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 13 Eylül 2013, 11:56:24 »
bu bilediginiz malzemenin sertligine bagli bi s30 v kullaniyosaniz bu celikle epey ugrasmaniz lazim  ben korelmis bicagi once elimle kontrol ederim sonra her iki tarafida esit sayilarda bileyip tekrar elimle bakarim keskinlik istedigim duzeydeyse ince bilemeye gecerim

« Yanıtla #23 : 13 Eylül 2013, 11:59:10 »
Taşla bilemeden sonra genellikle deri masat yapmadıktan sonra kıl kesme işi biraz zor. Ayrıca keskinliğin ana göstergesi kıl kesmek değildir. Öellikle mutfak bıçaklarında benim gözlemim biraz daha kaba bilemenin daha iyi olduğu yönünde. Yani kıl kesen bir bıçağa göre daha kaba bilenmiş bir bıçak daha uzun süre keskinliğini koruyor. Bilemede öyle bir tarafa şu kadar diğer tarafa şu kadar diye bir ölçü yok. Yeterli olduğunu gözlediğinizde işi bitirmek lazım.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #24 : 20 Eylül 2013, 22:36:46 »
  Bu tip taş motorları bıçağın ağzını mahveder.Ama ağzı çok bozuk olan bıçaklar için de elde bileylemek epey zor olur.Zımparalı olan olan model ince zımpara takarsanız işinize yarayacaktır bıçağın ağzını bozmaz eliniz alışınca.Ama tabi bundan sonra elde grit taşında bileyleyip sonrada deride masatlamak şarttır.Deride masatlamadan sonra bıçakta klağı kalmaz.Deri için ben eski kalın deri kemer kullanıyorum.Kemerin bir ucunu bir yere çakıyorum bir elimle gerdirip bir elimlede bıçağı masatlıyorum.