Bıçak Sanatı - Forum

Brülör Denemelerim

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Brülör Denemelerim
« : 04 Şubat 2014, 12:01:05 »
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır brülör yapmak için uğraşıyorum.En son denediğim, Taner ustamızında yaptığı T-rex tipi brülör.
Her ne hikmet ise istediğim aleve ulaşamıyorum. Küçük parçalarda ısıl işlemi yapabiliyorum.
150 mm gibi bir profilde ise ısıl işlemi yapamıyorum. Tabi denemelerimi açık havada yapıyorum.
Alevle ilgili sorunumu çözdükten sonra fırın yapımına başlayacağım.
Brülörde meme olarak 1mm gazaltı memesi kullandım. Tüp bildiğimiz mutfak tüpü.
Alevi iyileştirmek için neler yapabilirim.
Teşekkürler...

Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

tarpoon

• 4739
Ynt: Brülör Denemelerim
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2014, 14:26:05 »
olmuş olmasına ancak hava ayarı nereden yapılıyor göremedım. brülörün kafa kısmına nozul yapmak gereklı .

ve propan kullanmak daha çok verım almanı sağlar, bıldığım kadarı ıle kalorısı daha yuksek.   gazın geldığı meme ılerı gerı hareketlı ıse buradan alev boyu ayarlanabılıyor. hava ayarınıda hassas bıçımde yapabılıyorsan sorun olmamalı.
  bırde acık havada değil ocağın ıçınde çalıştırmalısın.  benım yaptıklarıma dıkkatlıce bır göz at ıstersen.  tek brülörle 0,8 meme  ile 1200c cıkıyorum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2014, 11:20:44 »
olmuş olmasına ancak hava ayarı nereden yapılıyor göremedım. brülörün kafa kısmına nozul yapmak gereklı .

ve propan kullanmak daha çok verım almanı sağlar, bıldığım kadarı ıle kalorısı daha yuksek.   gazın geldığı meme ılerı gerı hareketlı ıse buradan alev boyu ayarlanabılıyor. hava ayarınıda hassas bıçımde yapabılıyorsan sorun olmamalı.
  bırde acık havada değil ocağın ıçınde çalıştırmalısın.  benım yaptıklarıma dıkkatlıce bır göz at ıstersen.  tek brülörle 0,8 meme  ile 1200c cıkıyorum.

Taner Abi, Brülörün üzerine hava ayarı için klape koymadım. Deneme yaparken kanalları elimle kapatıp gözlemliyorum.İlerde bu kısım için klape yapacağım.
Brülörün önüne takılabilen nozul var. fotoğraf çekerken çıkartmıştım.Bu nozulu taktığımda alev nozul ucu kadar genişliyor, alev boyu kısalıyor.
Propan için bende araştırma yaptım, bütana göre daha yüksek kalorisi var.
Çevremde sanayi tipi propan tüp var. 300 tl gibi bir fiyat istiyorlar.Şuan için maliyetimi aşacak gibi gözüküyor.
Gazın geldiği boru hareketli, meme en uçta iken alev resimdeki gibi çıkıyor. Çok geri alırsam ya sönüyor, yada alev değişiyor.
Basit bir ocak yapıp bu şekilde deneme yapacağım.
Sizin yaptığınız çalışmaları incelemiştim. bu çalışmalara tekrar tekrar bakıyorum.
Sıkıntı yaşamaya deva edersem, fırını elektrikli yapmayı düşünüyorum.

Teşekkürler.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2014, 12:10:18 »
Güzel başlangıç bence taner ustanın söylediklerini dikkate al.hemen aynı mantıkla yaptığım benim bürölörün videosu incele belki yardımcı olur mesajla sorarsan oradanda yardımcı olurum.tlf lada görüşebiliriz
http://www.dailymotion.com/video/xq4uqy_burolor_tech
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2014, 00:01:44 »
Güzel başlangıç bence taner ustanın söylediklerini dikkate al.hemen aynı mantıkla yaptığım benim bürölörün videosu incele belki yardımcı olur mesajla sorarsan oradanda yardımcı olurum.tlf lada görüşebiliriz
http://www.dailymotion.com/video/xq4uqy_burolor_tech
Mehmet Abi, Sizin yaptığınız çalışmayıda izlemiştim.
2 haftadır brülörle uğraşamıyorum.Şu sıralar aşırı bir yoğunluğum var.
Nasip olursa haftaya yine denemelerim devam edecek.
Teşekkürler.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2014, 20:34:31 »
Merhaba,Bugün Ytong ile basit bir fırın yaptım. Hava kanalları için klape yaptıktan sonra, brülörü tekrar ateşleyeceğim.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2014, 20:35:29 »
Devamı;

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2014, 20:35:58 »
Devamı;

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2014, 22:43:20 »
hava kanalları ıkı adetmı..?   ıkı adetse hava buyuk ıhtımalle yetmeyecek
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2014, 22:56:33 »
Abi, hava kanalları 4 adet. Fotoğrafta 2 si gözükmüyor.