olmuş olmasına ancak hava ayarı nereden yapılıyor göremedım. brülörün kafa kısmına nozul yapmak gereklı .
ve propan kullanmak daha çok verım almanı sağlar, bıldığım kadarı ıle kalorısı daha yuksek. gazın geldığı meme ılerı gerı hareketlı ıse buradan alev boyu ayarlanabılıyor. hava ayarınıda hassas bıçımde yapabılıyorsan sorun olmamalı.
bırde acık havada değil ocağın ıçınde çalıştırmalısın. benım yaptıklarıma dıkkatlıce bır göz at ıstersen. tek brülörle 0,8 meme ile 1200c cıkıyorum.
Taner Abi, Brülörün üzerine hava ayarı için klape koymadım. Deneme yaparken kanalları elimle kapatıp gözlemliyorum.İlerde bu kısım için klape yapacağım.
Brülörün önüne takılabilen nozul var. fotoğraf çekerken çıkartmıştım.Bu nozulu taktığımda alev nozul ucu kadar genişliyor, alev boyu kısalıyor.
Propan için bende araştırma yaptım, bütana göre daha yüksek kalorisi var.
Çevremde sanayi tipi propan tüp var. 300 tl gibi bir fiyat istiyorlar.Şuan için maliyetimi aşacak gibi gözüküyor.
Gazın geldiği boru hareketli, meme en uçta iken alev resimdeki gibi çıkıyor. Çok geri alırsam ya sönüyor, yada alev değişiyor.
Basit bir ocak yapıp bu şekilde deneme yapacağım.
Sizin yaptığınız çalışmaları incelemiştim. bu çalışmalara tekrar tekrar bakıyorum.
Sıkıntı yaşamaya deva edersem, fırını elektrikli yapmayı düşünüyorum.
Teşekkürler.