Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Güvenlik
(Moderatör:
emin albayrak
)
TETANOZ AŞISI
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
TETANOZ AŞISI
6 Yanıt
3493 Gösterim
raskolnikov
189
Mürsel ERDOĞAN
Meslek: avukat
Yer: nevsehir
TETANOZ AŞISI
«
:
27 Haziran 2012, 10:33:32 »
Sevgili arkadaşlar dün tetanoz aşısı yaptırdım. Bıçakla uğraşırken elimde sürekli çizikler ve kesiler oluşuyordu, bir sıkıntı oluşmaması için tedbiren aşı yaptırdım. Bir ay sonra tekrarını da yaptıracağım. Herkese tavsiye ederim. Sağlık ocağında ücretsiz yapıyorlar.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için
DUMRU
Hüseyin DUMRU 1982
1025
Meslek: Eczane teknisyeni
Yer: Konya/Bozkır
Ynt: TETANOZ AŞISI
«
Yanıtla #1 :
27 Haziran 2012, 13:02:09 »
Desenize en az üç gün kolunuz ağrıyacak..
Bizler gibi sürekli metalle uğraşan( balık, motorsiklet, bıçak) kişiler için zorunluluk. Tedaviye geç kalınma durumunda tetanozun geri dönüşü yok..Acılı ve ağrılı bir ölüm....
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU
bora atalay
1515
bora atalay 1969 5366888999
Meslek: esnaf
Yer: samsun
«
Yanıtla #2 :
27 Haziran 2012, 13:14:14 »
yanlış hatırlamıyorsam 5 yılda bir tekrarlamak gerekiyor, öyle değil miydi?
ali rıza
1066
geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
Meslek: Eczacı Kalfası
Yer: SAKARYA
«
Yanıtla #3 :
27 Haziran 2012, 18:36:45 »
Alıntı yapılan: bora atalay - 27 Haziran 2012, 13:14:14
yanlış hatırlamıyorsam 5 yılda bir tekrarlamak gerekiyor, öyle değil miydi?
5 senede 1 yenilenmesi gereken bir aşıdır kendileri ama gerçekten aksatmamak lazım sevgili dostum dumru nun da dediği gibi geri dönüşü olmayan aşırı ağrılı bir ölüm var sonunda
İki Kişilikliyim İkiside Canavar
Teoman.
565
Meslek: elektrik
Yer: üsküdar
«
Yanıtla #4 :
28 Haziran 2012, 01:19:34 »
Yıldırım çarpıp ölen, intihar edip ölen, gemisi batıp ölen insanlar tanıdım. Yeni doğanlar hariç, bu tetanozdan ölen duymadım bile
Bıçak, motosiklet, dağbayır tarzı şeylerle uğraşan birine de tetanozdan ölmek yakışmaz
evet derhal aşı olmalı. Ya da fazla evham yapmamalı...
selamlar...
Doğaç
68
Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
Yer: İzmir
«
Yanıtla #5 :
28 Şubat 2014, 16:43:26 »
Ayrıca eklemeliyim ki tetanozun genel kanının aksine paslı metal ile direkt ilişkili değildir. Genelde toprakta, nemli karanlık yerde kalmış cisimler paslandığı için pastan kaçınmak gerekir denir. Asıl hastalık yapıcı olan karanlık yerlerde beklemiş sivri, kesici cisimlere sürtünmek veya açık yaranın toprak ile temas etmesidir. Köpek ısırıklarında da risk vardır. Tetanosdan ölene pek rastlanmaz gelişmemiş ülkeler haricinde. Sancılı da olsa bir tedavisi vardır.
nacho_grande
499
Serhan Yenilmez
Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Yer: İzmir
«
Yanıtla #6 :
28 Şubat 2014, 20:13:30 »
Kanada' da arka bahçede sincap beslerken, elimdeki ceviz yerine parmağımı ısırmıştı kerata. O zaman bir tetanos aşısı yapmışlardı; 7 sene filan olmuş. İlki 10 senelik miydi, yoksa ilki 5 de, geri kalanı 10 senelik miydi, onu tam hatırlamıyorum.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Güvenlik
(Moderatör:
emin albayrak