merhaba,
geçenlerde bir söz vermiştim sitedeki temel bilgileri toplayacak ve sürekli aynı soruların sorulmasını biraz da olsa engellemeye çalışacaktım

BAŞLANGIŞ İÇİN MALZEME TEDARİĞİ
1-özellikle de 440c tedariğiyle ilgi şunu söylemek istiyorum 440c piyasada yok varsa da mil var oda en küçük kalınlık 40mm döve bilen döver gerisine aldanmayın... buna karşın en kolay çelik alabileceğiniz yer olarak mehmetmarangoz.com u öneririm,d2, 420hc, 4110,t5 konik lama, damascus lama mevcut. bunun dışında acemi işi hazır profil alabilirsiniz, bu profilleri Özgür ustamızdan da alabilirsiniz,
bu arada bilmediğim çok fazla şey var bunlar bilenler ekleyebilir fakat ben bu kadar bilgi yeter diye düşündüğümden bu kadar yazıyorum, saygılar
2-ahşap tedariği: bunu da mehmetmarangoz.com dan halledebilirsiniz.
3- eğe tavsiyesi: bu konuda da forumdaki saygı değer ustalarımız özellikle pferd ve esaş marka eğeleri önerip çin ve hint malı eğelerden uzak durmamızı söylüyorlar. kalın dişli balık sırtı eğe, yuvarlak eğe, birde ince dişli balık sırtı eğe başlangıç için işinizi görecektir.
4-zımpara konusunda da : emin ustamız atlas zımparayı tavsiye etmişti. 40 kumdan 120 kuma kadar güzel olur aslında idare etmelik
5-pim malzemesi : bunu da sanayide felan kolaylıkla bulursunuz isterseniz mehmetmarangoz.com da var.
6- işkence : başlangıç için en küçüğünden bir marangoz işkencesiyle başlanabildiğini emre ustanın bir konusunda görmüştüm

7-bir çekiç
8-bir kumpas
9-permanent keçeli kalem
10- demir testeresi
11-sütunlu matkap
12-tezgah mengenesi : bunun tam olarak şart olduğunu aslında pek düşünmüyorum yaratıcı düşüncelerle işkence bu işi görebilir

13-matkap ucu : hss 1 adet 5 milim 1 adet 6.5milimlik, vallahi Emre ustamızın konusunda malzeme olarak bunlar yazıyordu

14-eğeleme rampası : bu aleti özellikle "egeleme_rampasi" nickli "Mustafa Ünal" abimize sorun

ve acemiler için gerçekten şart

şimdilik bu kadar bilgi verebildim, eksiklerimi, hatalarımı ustalarımız ve bilenler tamamlarsa sevinirim

birde bize her türlü bilgiyi, desteği sağlayan tüm usta ve abilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

aslında bu bilgilerin hepsi forumda mevcuttu zaten ben yalnızca toparlamaya çalıştım Saygılar...