Bu yaptıklarınızı çocukken bizde çok yapardık
Çocuklar bayram etmiştir,yaşa Hocam...
elinize sağlık çok güzel olmuşlar kazasız kulanımlar dilerim çoçukluğum aklıma geldi köye gidince bende bir tatar yayı yapayım şimşirden
Güzel etkinlik eline saglık çocuklar şanslıymış:)
Şimdi olduğu gibi oyuncak çeşiti bol değildi.El becerisi iyi olanlar kendi oyuncaklarını yaparlardı.Bu da öyle birşey.Ama bize evden kullanmak yasak edilmişti, birisinin camını kırarız veya kuş vururuz diye.Bizdeki adı "ATKIŞ" dı.************************************************************************Yay küçük olmuş.Okun arkasına; ağaç ikiye yarılıp tavuk tüyü konulursa hedefi kolay bulur.
Öncelikle kocaman maşallah Hocam fark ettim de sizin üç oğlanında yan yana sapan attığı fotoğrafta en sağdaki oğlanın okçuluğa yeteneği var. Doğru çekişi siz mi gösterdiniz bilmiyorum ama... Çekiş on numara bence
Hocam ellnize saglik ben hala sapan yaparim.uzakdogu gezilerimde orman ve cangila ugramadan yapamadigimdan cantamda mutlaka sapanim olur bir seferinde hanimla beraber Erawan Milli Parkinda Yürüyüs esnasinda maymun cetesinin saldirisina ugramistik cok endiselenmistim.Ben lastikleri icin jimnastik bandlarindan olan Thera bandin altin renklisini kullaniyorum dört adet bir tarafa dört diger tarafa performansi süper isyerinden eski rulmanlaedan birini kesip misketlerinde bir de keseye doldurdum.neredeyse 7,65 tabanca kadar etkili ,gene bir ada gezisinde comodor ejderleride saldirida bulunma gafletini gösterdi ama kesin söyleyebilirim cok caydirici bir etkisi var..Delikanlilardan en sagdakinin durusu ilgi cekici yalniz iki omuzda normal durustaki gibi asagida durmali..
O zaman Yiğitalp' i okçuluğa yazdırmazsanız hatrımız kalır diyelim Tabi bunu en iyisini siz bilirsiniz ama amatör olarak okçuluk yapmış ve geleneksel türk okçuluğu konusunda az biraz bilgili bir insan olarak benim görüşüm şu; Bence çok iyi bir kemankeş olabilir Yani demem o ki sapanı çektiği değil tuttuğu eline bir bakın. Avuç ayasına oturtmuş sapanın sapını Doğru çekiş pozisyonunu tamamiyle kendi çözdüğüne göre biraz destekle iyi bir okçu olmaması için bir sebep göremiyorum.Hayran kaldım ben ne diyeyim KOCAMAN MAŞALLAH.
Çocuklığumu hatırladım. En güzel ay çatalı karaağaçtan yapardık. Kazlıçeşmeden kauçuk eldiven artıklarından çatala bağlamak için "bağcık"keserdik ince ince. O zamanlar en güzel ve esnek kuş lastiği ise Kırmızı kamyon şamrelinden olurdu.Ara sıra böyle nostalji yapalım, iyi oluyor.Selamlar
Elinize sağlık. Sapan iyidirde çocuklara sapanla avlanma zamanını iyi anlatmak gerekir. Kendimden bilirim, çok yuva dağıttım. Ama eylül ayında divit serçesi deriz, söğütlerde dolaşır bir serçe var. Sapsarı yağı olur. Lezzetini anlatamam. Bu arada çalıştığınız bahçe- ev in duvarında değişik bir mimari var:9