Bıçak Sanatı - Forum

evde katana bulundurmak

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
evde katana bulundurmak
« : 31 Mart 2013, 22:34:18 »
merhaba arkadaşlar size bir sorum var
ben kurusıkı aldım ve evimde kurusıkı var,alırken yasal işlem gereği karakola kolluk birimine adresimi kayıt yaptırdım
geçen senelerde yılbaşında sokağımızda elemanın birisi saydırdı,nerden geldiği belli olmadı,ben yeni aldım yani henüz sokakta ses üzerine eve gelip arama yapan olmadı
ben sipariş verip evimde katana bulundurmakta istiyorum,acaba sokakta yine ses olursa eve gelseler kurusıkıya baksalar benden olmadığını anlarlar,yani kurusıkıda sorunum yok zaten yasalara uyuyorum
ama ben siparişle katana alacak olursam ve o an eve gelseler sorun çıkarmı ne dersiniz
bazı arkadaşlar katana alıp bulunduruyor forumdan görüyorum,ama benim durum farklı,ben kurusıkıdan dolayı açık adresimi karakola kaydettirdim ve başkalarının yüzünden bana gelip arasalar o zaman almayı düşündüğüm katana sorun çıkarırmı
evet çıkarır derseniz ben katana falan almayacağım :-[
« Son Düzenleme: 31 Mart 2013, 22:35:52 Gönderen: beyaz »

Ynt: evde katana bulundurmak
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2013, 23:35:48 »
Forum da daha önce açılmış  konular var arama yaparsanız bulabilirsiniz birtanesi
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2378.msg49412#msg49412
 Birde 6136 sayılı kanunu inceleyin bu konuda ayrıntılı olarak bilgi sahibi olursunuz
www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.6136.pdf

« Son Düzenleme: 31 Mart 2013, 23:53:00 Gönderen: İsmet »

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2013, 23:37:10 »
Evet çıkarır.
Evde yakalatırsanız başınız derde girer
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2013, 05:13:34 »
cem,diğer bir yol katanayı sağlam saklayıp,yasal olan kurusıkıyı kolay görmeleri için ortada bırakmak  :D
mesela adam evde yokken kapıya gelip,bu sokakta birisi sıktı şikayet oldu araştırıyoruz siz kayıtlısınız aleti görebilirmiyiz deyip,içeri girip,adam evde olmadığı için bulana kadar arama yapabilirler  :))

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2013, 09:00:40 »
Madde 4 – (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.)
 Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
 Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2013, 10:09:02 »
Hocam adam gelip evi aramaz nerde ne var diye sen rahat ol al katanayi polis geldimi kapidan gosterirsin kuru sikiyi  :2up

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2013, 12:57:38 »
Hocam adam gelip evi aramaz nerde ne var diye sen rahat ol al katanayi polis geldimi kapidan gosterirsin kuru sikiyi  :2up

evde olsam,kapıdan gösteririm faturasını izin kağıdını falan
ama ya evde yoksam,bu evdenmi sıkıldı diye kurusıkıya bakmak isterlerse arama yaparlarsa o zaman herşey ortaya çıkar sorun burda zaten
o yüzden katana almayı düşünmesem iyi olur,karakola eve gelip arama yapıp yapmadıklarını sorsam adamlar kıl kapar,durduk yere sorun çıkmasın ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2013, 13:57:46 »
Kuru sıkıyı ne yapacaksın ki mert? Katana'nın da vitrin süsü olanlarını insanlar rahatça alıp satıyor. Kültür bakanlığının DÖSİM'i bile Yatağan satıyordu. Ağzı körse silah gibi algılamıyorlar gibi anlıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2013, 19:50:14 »
Kuru sıkıyı ne yapacaksın ki mert? Katana'nın da vitrin süsü olanlarını insanlar rahatça alıp satıyor. Kültür bakanlığının DÖSİM'i bile Yatağan satıyordu. Ağzı körse silah gibi algılamıyorlar gibi anlıyorum.
  Yanlış bilmiyorsam ve mevzuat değişmedi ise silah özelliğini kazanabilmesi için ağzının açılması gerekiyor ağızı keskinleştirildiği zaman ilgili mevzuatta silah olarak nitelendiriyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2013, 20:49:47 »
Bulgaristan'da ağzı taşlanıp köreltilmiş çok sayıda kılıç, kama, süngü satıldığını görmüştüm. Yıllardan 2000.
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2013, 23:36:58 »
Ben bizim buralarda bir av malzemesi satan bir yerde katana görmüştüm ancak adam ağzının açık olmadığını hatta çelik bile olmadığını söyledi.Böyle bir dükkanda satılıyorsa yasak  olduğunu zannetmiyorum ama sizin nasıl bir katana istediğinize de bağlı tabi.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2013, 23:49:18 »
Evet çıkarır.

iki yıldan beş yıla kadar hapis  ???

« Yanıtla #12 : 05 Nisan 2013, 00:13:21 »
Evet çıkarır.

O zaman bulundurmayacaksınız demektir.

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 05 Nisan 2013, 01:59:27 »
Evet çıkarır.

Yok canım daha neler
Katananız gider bir daha kavuşamazsınız sabıkanız yok ise Hakim karşına çıkarsınız kolleksiyoncu olduğunuza inandırabilirseniz  Hakim'in o günkü ruh haline göre güzel bir fırça yersiniz ceza alısınız paraya çevrilir o da ertelenir amaaaa sabıkanız var ise o zaman ne olur işte onu tahmin bile edemem tabii  öte yandan Polis arkadaşların tutumu tüm bu seyri değiştirebilirde
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2013, 10:03:05 »
Evet çıkarır.

Yok canım daha neler
Katananız gider bir daha kavuşamazsınız sabıkanız yok ise Hakim karşına çıkarsınız kolleksiyoncu olduğunuza inandırabilirseniz  Hakim'in o günkü ruh haline göre güzel bir fırça yersiniz ceza alısınız paraya çevrilir o da ertelenir amaaaa sabıkanız var ise o zaman ne olur işte onu tahmin bile edemem tabii  öte yandan Polis arkadaşların tutumu tüm bu seyri değiştirebilirde

ne olacağı belli değil o zaman duruma göre değişir.o halde olabilecek en kötü senaryoya hazır olmak lazım yani 2 yıl civarı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #15 : 05 Nisan 2013, 11:02:21 »
Paronoyan yok di mi? Çevrene karşı seni fazla tedirgin görüyorum.  O:-)
Namık Kemal
Instagram'da ben

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #16 : 15 Nisan 2013, 21:51:44 »
demontaj halinde kenarda dursa yani parçalara ayrılmış halde belki o zaman sorun çıkmaz  :-\

« Yanıtla #17 : 15 Nisan 2013, 22:05:23 »
Kusuruma bakmazsanız birşey söyleyeceğim. Bu başlığın başlangıcından itibaren, önce soru sormuşsunuz, size olumlu veya olumsuz birşeyler söylenmiş. Söylenenlerin hepsine "o zaman da şöyle olursa, yok böyle de olmazsa, veya şöyle olabilir...." diyerek yorum yapmışsınız. Bu kadar irdeleyecekseniz almayın, veya alacaksanız irdelemeyin veya irdeleyecekseniz herkesten fikir almayın. Veya bunların hepsini bir yana bırakıp alın. Çok açık değil mi?