Bıçak Sanatı - Forum

spyderco bileme

ymhfzr

• *
  • 33
  • Meslek: gıda
  • Yer: istanbul
spyderco bileme
« : 26 Kasım 2013, 21:57:19 »
Merhaba tavsiyelerinize uyarak bir spyderco byrd cara cara almıştım ve spyderconun bilme taşlarından aldım gri ve beyaz olanları.Denemek için bileme yaptım çakı daha çok köreldi ev bıçaklarında denedim jilet gibi oldular ama çakımda tam tersi oldu açıyımı ayarlıyamadım bilmiyorum.Bu tür çakıları ağzını bozmadan çizmeden nasıl bileyliyorsunuz
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2013, 23:41:39 Gönderen: sefaçabuk »

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: spyderco bilme
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2013, 22:22:12 »
Doğuştan yetenekli değilseniz çize çize çizmemeyi öğrenirsiniz. Forumu biraz araştırırsanız Sn.Emre Kipmen' in ve Sn. Sefa ustanın bilemeyle ilgili videolarını bulabilirsiniz.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: spyderco bileme
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2013, 09:25:18 »
Spyderco Sharp Maker acemiler için gerçekten iyi. Ben çok şey öğrenmiştim. İmkanınız varsa öyle bir şey alın kurtulun. Yoksa sefa ve Emre ustaların videolarıyla çok şey öğrenebilirsiniz. Eski kemeriniz varsa atmayın lazım olacak. :)
Okinawian

ymhfzr

• *
  • 33
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2013, 11:34:27 »
http://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=218 Bu alet hakkında ne söylersiniz işe yarar mı aslında almak istediğim bi kaç çakı daha var onlarıda sorun suz bilemek istiyorum vg 10 çelikli bi spydercoyu ve colt steel veyoger i güzel bileyebilir mi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2013, 12:26:45 »
Spyderco Sharp Maker bende var oldukcada basarılı bi alet  tasları alettekı yuvalarına yerlestırdıgınızde zten bıleme acısını yakalamaıs oluyosunuz tek yapmanız gereken bıcagı yukarıdan asagıya dogru tasın ustunde duz bi sekılde cekmek  tabı ben kafayı elde bıleme ısıne taktım ve cozdum aletıde nerdeyse hıc kullanmadım ısteyen olursa benımle ırtıbata gecebılır :)

ymhfzr

• *
  • 33
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2013, 20:06:54 »
Spyderco Sharp Maker bende var oldukcada basarılı bi alet  tasları alettekı yuvalarına yerlestırdıgınızde zten bıleme acısını yakalamaıs oluyosunuz tek yapmanız gereken bıcagı yukarıdan asagıya dogru tasın ustunde duz bi sekılde cekmek  tabı ben kafayı elde bıleme ısıne taktım ve cozdum aletıde nerdeyse hıc kullanmadım ısteyen olursa benımle ırtıbata gecebılır :)
shar maker ın taşları var bende taşların kaç derece açıyla durduğunu bilsem mengeneyle sabitleyip deneyebilirim

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2013, 21:53:16 »
Kitapçığında 30 ve 40 derece yazıyor. Mengeneyle olmaz taşları kırabilirsiniz.
Okinawian

ymhfzr

• *
  • 33
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2013, 10:38:18 »
30 ve 40 mı aparat açılarını değiştirebiliyo mu 30 derecede bi şekilde sabitleyip deniyim teşekkürler

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2013, 20:27:09 »
30 ve 40 mı aparat açılarını değiştirebiliyo mu 30 derecede bi şekilde sabitleyip deniyim teşekkürler

Taşların takılabileceği iki yuvası var. Normal bileylemeyi 30 derecede yapıyorsunuz. Eğer 30 derece ile bileylenmiyorsa 40 derece ile yapıp sonrasında 30 derece ile tekrar bileyliyorsunuz.

Sizin için şöyle bir şey de buldum. Bu şekilde daha rahat edersiniz.

http://sn.im/spydercoprofile
Okinawian

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2013, 15:59:35 »
Linkini verdiğiniz Lansky set gayet başarılı ve Spyderco dan daha kullanışlıdır... Açıda hata payı çok daha düşüktür... Youtube'da Lansky ile ilgili videoları izlemenizi tavsiye ederim.. eğer bu seti alacak olursanız mutlaka sabitleme ayağınıda ekstra olarak temin edin veya basit olduğu için bir tornacıya iki dakikada yaptırın derim...

ymhfzr

• *
  • 33
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2013, 20:36:30 »
Siz hangi bıçakları bilediniz lanskiyle burda satılan üç taşlı en ucuz olan modeli beş taşlı olsa hemen alıcaktım.Galiba spyderconun bileme aletini alıcam.

Doğukan

• 232
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2013, 18:27:30 »
Birçok bıçak biledim... Hemen söyleyim bu set 10cm'e kadar olan ve ucu çok dik dönmeyen bıçaklar için iyidir. bende 5 taşlı elmas seti var... ancak daha öncede birçok başlıkta belirtildiği gibi bu elmas taşlar çok çabuk bitmekte ve değişimleride nispeten pahalıdır... spyderco setlerde ise seramik çubuklar vardır ve bu beyaz çubuklarda gayet hızlı bir şekilde siyah tozlarla dolacak ve gitgide işlevlerini yitireceklerdir.. eğer açı ayarlı bir set istiyorsanız doğru adres edgepro'dur.. diğer setlere harcayacağınız taş değiştirme masrafları, bileme zamanı vs.. değmez bir kere alın ömürlük kullanırsınız.. Bir alternatif ise aleti inceleyin mantığının gayet basit olduğunu göreceksiniz.. cesaret edilmeyecek bir imalat değil kesinlikle.. forumda bu konu ile ilgili girişimde bulunan arkadaşlarımız oldu, incelemenizi tavsiye ederim..

ymhfzr

• *
  • 33
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2013, 20:00:39 »
Birçok bıçak biledim... Hemen söyleyim bu set 10cm'e kadar olan ve ucu çok dik dönmeyen bıçaklar için iyidir. bende 5 taşlı elmas seti var... ancak daha öncede birçok başlıkta belirtildiği gibi bu elmas taşlar çok çabuk bitmekte ve değişimleride nispeten pahalıdır... spyderco setlerde ise seramik çubuklar vardır ve bu beyaz çubuklarda gayet hızlı bir şekilde siyah tozlarla dolacak ve gitgide işlevlerini yitireceklerdir.. eğer açı ayarlı bir set istiyorsanız doğru adres edgepro'dur.. diğer setlere harcayacağınız taş değiştirme masrafları, bileme zamanı vs.. değmez bir kere alın ömürlük kullanırsınız.. Bir alternatif ise aleti inceleyin mantığının gayet basit olduğunu göreceksiniz.. cesaret edilmeyecek bir imalat değil kesinlikle.. forumda bu konu ile ilgili girişimde bulunan arkadaşlarımız oldu, incelemenizi tavsiye ederim..
Cevap için çok teşekkürler imalat için ne aletim nede yerim var lansky almak için paypal a üye oldum ebaydan almaya çalışıcam edgepro kaç para linki var paylaşırsanız sevinirim.

Doğukan

• 232
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2013, 23:01:54 »
www.chefknivestogo.com adresinden çeşitli kitleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu site bileme taşları ve setleri açısından benim ABD deki favori sitemdir..bu kit haricide harika bir stok bulundurmaktalar bileme ile ilgili...