Bıçak Sanatı - Forum

Çakı serbest

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Çakı serbest
« : 20 Mart 2013, 23:26:14 »
Amerikan havaalanlarında nisan ayından itibaren 6cm ve daha küçük çakılar taşınabilecek.

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
Ynt: Çakı serbest
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2013, 02:15:20 »
bizle alakası nedir

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2013, 09:37:41 »
Amerikan havaalanlarında hangi kurallar uygulanıyorsa bir süre sonra başka ülkelerde bu kuralları uyguluyor. Yazın Antalya havalimanında arkadaşın valizindeki aşı makası sorun oldu. Kabin bagajında olmadığı halde neden sorun çıkardılar anlamadım. Normalde kargo bölümünde Victorinox gibi çok amaçlılar taşınabilir diye biliyordum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2013, 10:02:20 »
Hava alanlarına genellikle büyük alet çantası ile giren biri olarak leatherman squirt'i gittiğim yere götürebiliyorum ama bunun cebimde kalabilmesi de gayet güzel olurdu. Kısa tornavidalara da izin çıkarmışlar. Şu durumda onarıma gittiğim gününübirlik seyahatlerde bagaj beklemeyip günüme 1-2 saat katma imkanım olur.

Yine de uçaklarda böyle şeylerin taşınması konusunda benim dahi kuşkularım var.

Yine kurallara dönersek "molded grip" yasağı konusunda bir kafa karışıklığı ve saçmalık görüyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2013, 10:07:06 »
Eskiden en ufak bir çakı bile yasakken 6 inçe kadar olan makasların serbestliği saçmalığı varmış. Bir sitede bu yeni serbestlik iyi olmuş deniyor.

Gördüğüm kadarıyla ABD'de centilmen çakılarına gün doğuyor gibi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2013, 22:53:09 »
uçak kaçırmaya karşı herşeyi yasaklayıp duracaklarına,uçak kaçıran kişiyi direk aşşağı atma cezası uygulasalar,herkes için faydası olmazmı

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2013, 23:00:59 »
 :D

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2013, 00:02:37 »
6 cm çakilar zaten havaalanlarinda serbest uçaklara bindirilmesi yasak sahsen ben sayisiz kereler uçağada Wenger'imle ve Victorinox'umla binmişimdir ama geçerli bir yaka kartiyla :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2013, 00:07:05 »
Burada 12 cm'ye kadar biçaklarida yaninizda taşimanizda bir sorun yok.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2013, 09:28:51 »
Orası Almanya, yaşasın özgürlük,adamlar belinde kılıflı bıçaklarıyla dolaşıyorlardı.berlinde sene 1992 1993 kaç kere şahit oldum.(hava alanında değil tabiki sokakta )normal hayatta polisin gözü önünde çarşıda filan harley motorlarına binerken vs.vs :'(bizim burda herşey yasak, yasak, >:( yaşasın özgürlük kahrolsun yasaklar.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2013, 09:32:10 Gönderen: fatihaydın »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2013, 10:28:49 »
Molded kelimesi kalıptan çıkma anlamında olduğundan dolayı saptaki plastik parçaları ifade etmeli. Yani victorinox sapları da bu kapsamda olmalı.

Molded biçimi belirtmez. O yüzden çizimlerdeki parmak oyuklarını göstererek molded denilmesinde çarpıklık var. Zaten metal sapta da molded demişler.

Gördüğüm kadarıyla uçağa victorinox girsin spyderco girmesin diye adrese teslim bir yasa olmuş.

Eğer bıçağa asgari bir izin gelecekse de ABD'de belli bir boy altındaki tornavida ve belli makullükteki diğer aletlere de asgari ve dengeli bir izin verilirse benim gibi tamir için uçabilen biri için hoş olur. Ancak, uçak yolculuğundaki günümüz yolcu kadrosunun seviyesinin tüm Dünya insanlarının seviyesiyle birlikte düştüğünü de düşünürsek bence böyle yasalar gelmese belki daha iyi. Ben aletleri alet çantamda taşır ve üşenmeden bagaja veririm.

Geçende Katar'a gitmek için havaalanına giriş yaparken kabine girecek sırt çantamdaki kablo ve adaptör yığınını çok görünce girişteki görevli bunları kabine alma sorun çıkar bile diyebiliyorsa bizde böyle serbestlik hayallerini fazla görmemek gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2013, 12:48:25 »

KAya abi aslinda burda da cok  sikinti yok ben defalarca cakimla yakalandim hic sorun cikarmadilar 1 defa haric polis arkadasin biri s30v spayderco ma el koymak istedi onada esnaf oldugumu iste kulandigimi izah edince anlayis gostrdi tabi diyalok ta cok onemli

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 27 Mart 2013, 21:15:35 »

KAya abi aslinda burda da cok  sikinti yok ben defalarca cakimla yakalandim hic sorun cikarmadilar 1 defa haric polis arkadasin biri s30v spayderco ma el koymak istedi onada esnaf oldugumu iste kulandigimi izah edince anlayis gostrdi tabi diyalok ta cok onemli

Orada kanunen serbest burada yani Türkiye'de size gösterilen tolerans arada dağlar var bence, kişinin şansına kalıyor bizde maalesef
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #13 : 28 Mart 2013, 15:17:19 »
acıkcası 12 cm bıcak konusunda benımde cekıncelerım var kuralları yasakları dusunurken toplumun sosyolojık yapısını egıtım kultur vs goz onunde bulundurmak lazım yakın zamanda almanyadan gelen  dayımın anlatıklarına sastım kaldım bızım daha toplumsal olarak cok yol almamız lazım