Polyesterin kullanımı biraz maharet istiyor, katalizörü ve sertleştiriciyi uygun oranlarda ve doğru sırada reçineye katmak gerekiyor. Ben bir hata yapıp onca uğraşıp hazırladığım kumaşı yakınca vazgeçmiştim

Şaka değil gerçekten sertleştiriciyi fazla kaçırıp hızlı eklediğinizde aniden puff, tüm karışım yanmaya başlıyor. Ya da çok sıklıkla daha kumaş tabakalarını dizmeyi ve preslemeyi bitiremeden polyester karışımın donuvermesi riski var. Hava sıcaklığına ve nem oranına uygun bir karışım hazırlamak gerekiyor. Ben pek başarılı olamadım maalesef. Sonuç düzgün olduğunda da polyester ile epoksi arasındaki en bariz fark epoksi ile hazırlanmış mikarta ile çalışmak daha keyifli oluyor polyestere nispeten, öncelikle bant zımparaya ya da eğeye sıvanmıyor epoksi ancak polyesterde bir miktar sıvanma eğilimi oluyor. Bu yüzden daha pahalı olsa da epoksiyi tercih ediyorum kişisel olarak. Ancak bunlar önemsiz meseleler eğlencesine bıçak yapan için, polyester epoksi reçinenin onda biri maliyetine geliyor, bu açıdan kesinlikle denemelisiniz derim...