Bıçak Sanatı - Forum

yardım

NEYZEN

• *
  • 2
  • Meslek: ögretmen
  • Yer: konya
yardım
« : 28 Mart 2013, 10:08:08 »
Arkadaşlar ben yeni başladığım için kusuruma bakmayın epoksi diye bir yapıştırıcı ve dolgu malzemesinden bahsediliyor nereden ala bilirim nasıl kullanılır hiç bir fikrim yok lütfen yardım...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: yardım
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2013, 10:20:19 »
Nalbura giderseniz yardımcı olurlar. Yapı marketlerden de bulabilirsiniz. Üzerinde epoxy yazmayan ama "bu da aynı işi görür" diye diretilen bir ürün almayın yeter.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2013, 10:25:26 »
http://www.uygunyatmalzemeleri.com/Epoksi-ERA-4000-1-KG,PR-69.html bulamazsanız diye link vereyim online olarakta alabilirsiniz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2013, 10:46:35 »
Yukarda Osman arkadaşımızın verdiği epoksi de olur aslında, ancak daha çok mikarta projeleri gibi laminasyon projeleri için daha uygun bir ürün. Eğer kabza montajında kullanacaksanız biraz daha güçlü epoksileri tercih ediniz bence. http://www.metsan-store.com/2-Ton-Epoxy-2-TON-EPOKSI-Cift-Siringali-Enjektor-Blister,PR-118.html Linkteki ürün belki de piyasadaki en güçlü epoksi türüdür. Eğer sadece dolgu malzemesi olarak arıyorsanız Era veya Moravia türü marin tip epoksiler daha uygun ve hesaplı olacaktır...

Kipmen Sanat web sitesi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2013, 12:07:20 »
5 dk kucuk olankardan alin benim gibi gidip tabancasiyla vs alma hatasina dusmeyin :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 28 Mart 2013, 13:55:17 »
sadece kabza yapıştırma içinse bende şırınga sistemi öneririm ama gelecekte mikartada denerim başka işimede kullanırım diyorsan era olanı al eranın akışkanlığı azaltmak için http://www.yatmalzemeleri.com/406-Kolloidal-silika-48-gr,PR-5666.html  linkteki ürünü kullanarak her işe koşabileceğin bir epoksin olur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2013, 00:03:46 »
Emre bey siz ve ustalarımıza bir şey danışmak istiyorum, micarta yapımı için epoksy reçine mi yoksa polyester reçine mi daha uygun olur ve sizin tercihiniz hangisidir?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 29 Mart 2013, 00:12:18 »
polyesterı tavsıye edebılırım çok çabuk donuyor. ıyı sertlesıyor. ama benım için ahşabın yerını tutamaz. tabı fabrıkasyon olanlar harıç
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2013, 02:28:38 »
Polyesterin kullanımı biraz maharet istiyor, katalizörü ve sertleştiriciyi uygun oranlarda ve doğru sırada reçineye katmak gerekiyor. Ben bir hata yapıp onca uğraşıp hazırladığım kumaşı yakınca vazgeçmiştim  :-\ Şaka değil gerçekten sertleştiriciyi fazla kaçırıp hızlı eklediğinizde aniden puff, tüm karışım yanmaya başlıyor. Ya da çok sıklıkla daha kumaş tabakalarını dizmeyi ve preslemeyi bitiremeden polyester karışımın donuvermesi riski var. Hava sıcaklığına ve nem oranına uygun bir karışım hazırlamak gerekiyor. Ben pek başarılı olamadım maalesef. Sonuç düzgün olduğunda da polyester ile epoksi arasındaki en bariz fark epoksi ile hazırlanmış mikarta ile çalışmak daha keyifli oluyor polyestere nispeten, öncelikle bant zımparaya ya da eğeye sıvanmıyor epoksi ancak polyesterde bir miktar sıvanma eğilimi oluyor. Bu yüzden daha pahalı olsa da epoksiyi tercih ediyorum kişisel olarak. Ancak bunlar önemsiz meseleler eğlencesine bıçak yapan için, polyester epoksi reçinenin onda biri maliyetine geliyor, bu açıdan kesinlikle denemelisiniz derim...

Kipmen Sanat web sitesi

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 29 Mart 2013, 22:32:22 »
Cevap için sizlere teşekkür ederim, her iki reçineyide deneyeceğim.