Bıçak Sanatı - Forum

KARAAĞAÇ

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KARAAĞAÇ
« : 12 Mart 2013, 15:52:29 »
Yeni bitirdiğim usturam malzeme dövme civa çeliği sapı karaağaç



[/img]https://lh5.googleusercontent.com/-iSJdcZ3ggy4/UT8v-dnwY0I/AAAAAAAAD-U/dl1bpNMXZcQ/s640/100_4132.JPG[/img]











http://www.facebook.com/media/set/?set=a.523815114335263.1073741826.100001203369103&type=3
« Son Düzenleme: 12 Mart 2013, 16:25:20 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2013, 15:57:30 »
Ustam söyleyecek söz bulamıyorum. Hayranlıkla izliyorum. Her yeni yapılan iş bir öncekini aratmayacak kadar güzel oluyor. Elleriniz dert görmesin.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2013, 16:02:02 »
eline sağlık abi :) izler farklı hava vermiş  ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2013, 16:37:18 »
Elinize sağlık çok güzel görünüyor usturalarda ideal boy ve genişlik nedir? En az kaç mm kalınlık olmalı?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2013, 17:24:01 »
buna ancak şapka çıkartılır....ellerinize sağlık

-Hüseyin Ateş

  • ***
  • 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2013, 17:24:46 »
ellerine sağlık sinan usta

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2013, 18:09:34 »
    Sinan ustam,güzel bir çalışma görüyoruz.Ellerinize sağlık.Kullandığınız ahşap malzeme,karaağaç'ın kökkümü?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2013, 18:55:07 »
Sinan ustam ellerine sağlik süper bir işcilik.
Artik sana ne diyeceğiz bilmiyorum..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2013, 19:05:19 »
Güzel işte herzamanki gibi ... :D

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2013, 19:32:49 »
Sinan usta yine güzel olmuş, bende yaptım birtane daha sapını takmadım takınca paylaşırım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2013, 22:16:40 »
ustat gercekten sızın usturalarınıza bayılıyorum her yaptıgınız bır oncekınden daha guzel oluyo elınıze saglık

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2013, 22:20:42 »



   Ellerine sağlık Sinan ustam, gene on numara bir iş  :2up

   Kesici kısımdan sonraki bölümde yaptığın izleri ne ile yapıyorsun?

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2013, 08:38:47 »
Sinan usta ellerine sağlık :2up

EDC-Cancan

  • ***
  • 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2013, 08:40:03 »
Ellerine sağlık ustam...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2013, 09:13:02 »
teşekkür ederim efendim beğendiğiniz için..


Elinize sağlık çok güzel görünüyor usturalarda ideal boy ve genişlik nedir? En az kaç mm kalınlık olmalı?

sınırlama yok benim görüşüm ama en az namlu boyu 5 cm olmalı, sırt kalınlığı 6-7 fakat bu dövdüğüm ustura çeliği 20mm idi sırtıda ince oldu malesef...

    Sinan ustam,güzel bir çalışma görüyoruz.Ellerinize sağlık.Kullandığınız ahşap malzeme,karaağaç'ın kökkümü?Bilgilendirirseniz sevinirim.

karağaç kökü değil malesef bizim bölgedeki bütün karağaçlar yok oldu bu eski marangozlarda kalan bir parça efendim .

usturanın üzerindeki izleri dramel ile yaptım dişçilerin kullandığı oyma uçları ile ...

tekrardan teşekkür ederim beğendiğiniz için sağolun efendim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2013, 11:10:18 »
Yine on numara eline sağlık sinan kardeşim. :2up :2up :2up

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARAAĞAÇ
« Yanıtla #16 : 17 Mart 2013, 13:04:46 »
teşekkür ederim Yaşar abicim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...