Tatil sırasında Adanada ve Beypazarında yaptığım bir kaç alışverişi herkese yararı olur düşüncesiyle paylaşayım istedim.
Adanada Amerikan pazarında bir dükkan buldum, her türlü torna tesviye takım taklavatı, sarf malzemesi, eğe , torna kalemi hss bıçaklar vs herşey var. Fiyatları çok uygun. Örnek vermek gerekirse kobalt matkap uçlarının mm si 1 tl, yani 2mm uç alınca 2 tl, 6mm uç alınca 6 tl... Elmas kalıpçı uçları ( metal için) bağlama kalınlığı 3mm den başlıyor 10 mm ye kadar çıkıyor, yani Dremele bağlanabilen uçların envayi çeşidi ellerinde var, Tanesi 4 tl. Dremelin fiyatlarıyla kıyaslarsanız aradaki vehamet daha bir anlaşılır. Elmas uçlarla her türlü sertleştirilmiş bıçağı işleyebilirsiniz. Aynı yerde Tungsten karpid uçlarda var. fiyatlar aynı. Her türlü profilde HSS torna bıçağı var fiyatlar ortalama 3-15 tl arasında. Saatçi eğeleri 10 tl.. Ben gerekli konuşmayı yaptım her kim ne isterse Abdulaziz bey kargolayıp gönderecek.
DOĞAN HIRDAVAT
Abdulaziz Doğan
0322 433 12 36
GSM 0535 786 74 31
Beyapazarında gümüş ve gümüş işçiliği çok gelişmiş bir sektör, ustalar her türlü ince üretim yapıyorlar. Hazır gitmişken gümüş tel kakma işlerinde kullanmak üzere tel çektirdim, sağolsun Sabri Usta beni kırmadı, çok naif bir insan. Onunlada konuştum her kim bizim forumdan tel isterse istediği ölçüde çekip gönderecek, 925 ayar gram fiyatı 90 kuruş. ben 68 gram aldım 61 tl para verdim. yaklaşık05X1.4mm diktörtgen tel 68 gram tel yaklaşık 5-6 mtre uzunluğunda.
BEYGİM GÜMÜŞ
Sabri ERDOĞAN
0312 762 65 27
GSM: 0543 868 91 33