Bıçak Sanatı - Forum

Avcı San mai

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Avcı San mai
« Yanıtla #40 : 10 Kasım 2012, 21:25:49 »
Yazdıklarımı yoketmeyi başardım. Tüh!  :'(

Eline sağlık Soytürk. Görünen o ki sanmai işini geliştiriyorsun.

Sana kötü bir haberim var. Eğer yaptığın sanmai ise ağzında illa ki taşlama yapacaksın yoksa başına hem işlevsel hem de görsel sorunlar açarsın. Eheheheeeee, taşlama yapmaktan keyif almaya bak!  :D :D :D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #41 : 11 Kasım 2012, 00:48:55 »
Yazdıklarımı yoketmeyi başardım. Tüh!  :'(

Eline sağlık Soytürk. Görünen o ki sanmai işini geliştiriyorsun.

Sana kötü bir haberim var. Eğer yaptığın sanmai ise ağzında illa ki taşlama yapacaksın yoksa başına hem işlevsel hem de görsel sorunlar açarsın. Eheheheeeee, taşlama yapmaktan keyif almaya bak!  :D :D :D

Yok taşlama yapmaktan elbette keyif alıyorum, fakat dövme olarak yaptığım bir bıçakta mümkün olduğunca az kullanma taraftayım. İşin örs üzerinde bitmesi asıl amacım  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 11 Kasım 2012, 00:56:47 »
sanmainin ağzını taşlamak yerine döverek biçimlendirirsen yüksek karbonlu orta tabaka ağızda fazla incelir sonra ağzı bilemeye kalktığında ağız hattına karbon çeliği isabet ettirememek bile sözkonusu olabilir. Haliyle bıçak sakata gelebilir.  >:D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #43 : 11 Kasım 2012, 01:06:52 »

Hımm anladım  ::) Valla acemi şansı herhalde gayet güzel ortalamışım, aynı hamon gibi oldu kerata  8)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #44 : 11 Kasım 2012, 01:18:29 »
İstanbul'da birşeyler pişiriliyor gibi! Bunu çevredeki arkadaşların ve Sefa Hoca'nın da katılabileceği sinyalini verdiği İstanbul Buluşması' na dönüştürmeye varmısınız?

Şafak abi, büyük bir buluşmaya uygun bir ortamım malesef yok. Fakat bireysel olarak ziyaret etmek isteyen dostların başımın üstünde yeri var .

Abi sömestrda geleyim o zaman ben yanına.  :P  ::)

Sömestır tatili kışa denk geldiği için pek keyifli olmaz yazın daha verimli ve güzel olur  ;)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #45 : 11 Kasım 2012, 11:31:18 »
İstanbul'da birşeyler pişiriliyor gibi! Bunu çevredeki arkadaşların ve Sefa Hoca'nın da katılabileceği sinyalini verdiği İstanbul Buluşması' na dönüştürmeye varmısınız?

Şafak abi, büyük bir buluşmaya uygun bir ortamım malesef yok. Fakat bireysel olarak ziyaret etmek isteyen dostların başımın üstünde yeri var .

Abi sömestrda geleyim o zaman ben yanına.  :P  ::)

Sömestır tatili kışa denk geldiği için pek keyifli olmaz yazın daha verimli ve güzel olur  ;)

Büyük ihtimal sömestrda geleceğim yazın gelmem zor olur benim için.Şubatta hava İstanbulda nasıldır bilmiyorum tabi.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #46 : 11 Kasım 2012, 17:03:09 »
soyturk abi her gecen gun daha guzel eserler cikartiyorum ellerin kollarin dert gormesin. benim bir merakim var genel olarak yaptigin bicaklarin et kalinligi fazla oluyor normale oranla. bu sizin tercihinizmi yoksa doverken cok fazla inceltemediginiz icinmi?

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #47 : 11 Kasım 2012, 17:25:09 »

Benim muradım workshop tarzında birşey değildi. Bir tanışma ve sohbet toplantısı. Ancak Taner buyur etti. Dolayısı ile İstanbul çevresindeki arkadaşlar Sakarya'da toplanabilir. Uzaktan katılmak isteyen olursa ben mesela Sabiha Gökçen'den transferleri sağlıyabilirim. Aktiviteler kısmında bir başlık açalım bakalım iş nereye doğru gidecek!
PRIMUM NON NOCERE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #48 : 11 Kasım 2012, 21:17:23 »

Benim muradım workshop tarzında birşey değildi. Bir tanışma ve sohbet toplantısı. Ancak Taner buyur etti. Dolayısı ile İstanbul çevresindeki arkadaşlar Sakarya'da toplanabilir. Uzaktan katılmak isteyen olursa ben mesela Sabiha Gökçen'den transferleri sağlıyabilirim. Aktiviteler kısmında bir başlık açalım bakalım iş nereye doğru gidecek!

Özür dilerim sanırım ben yanlış anladım  :( . Bir tanışma ve sohbet toplantısının benim açımdan hiçbir sıkıntısı yok.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #49 : 11 Kasım 2012, 21:18:50 »
soyturk abi her gecen gun daha guzel eserler cikartiyorum ellerin kollarin dert gormesin. benim bir merakim var genel olarak yaptigin bicaklarin et kalinligi fazla oluyor normale oranla. bu sizin tercihinizmi yoksa doverken cok fazla inceltemediginiz icinmi?

Tamamen benim tercihim . Ağır malzemeleri oldum olası sevmişimdir  >:D

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #50 : 11 Kasım 2012, 21:37:07 »

Bıçağımın test videosu, aslında daha uzundu fakat sağolsun önceki görüntüler Babamın gazabına uğradığı için malesef görüntülenemedi. Elimdeki görüntüler sadece sona doğru çekilen bu video olmuş  :( . Testten önce jilet kıvamında olan bıçağım 2 tane  5 e 10 dan sonra kılları almada zorlandı biraz fakat ağızda milim bozulma yok. Ağızdaki siyah renkde biraz matlaştı. Ustalarıma soruyorum testi geçti mi şimdi bu arkadaş ?

http://www.youtube.com/watch?v=yqXhjWpxH5s&feature=youtu.be

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #51 : 17 Kasım 2012, 23:51:06 »
Eline sağlık Soytürk abi...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #52 : 17 Kasım 2012, 23:55:45 »
Eline sağlık Soytürk abi...

Teşekkür ediyorum ...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #53 : 13 Ocak 2013, 23:17:41 »
çok güzel olmuş.şapka çıkartıyorum. ayrıca damaskus yapmak sanmai yapmaktan daha zor değil. tam tersi söylenebilri. karbon çelşiginin homojen ortaya gelmesi vsvs gibi zorlukları var. benim oldum olası sevdigim bir kompozisyon. eger daha ince malzemeden yapılırsa kolleksiyonluk olur. şahsen ben birtane olsun isteirm :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #54 : 14 Ocak 2013, 20:44:32 »
çok güzel olmuş.şapka çıkartıyorum. ayrıca damaskus yapmak sanmai yapmaktan daha zor değil. tam tersi söylenebilri. karbon çelşiginin homojen ortaya gelmesi vsvs gibi zorlukları var. benim oldum olası sevdigim bir kompozisyon. eger daha ince malzemeden yapılırsa kolleksiyonluk olur. şahsen ben birtane olsun isteirm :)

Beğenmene sevindim ustam, aslında sonradan bende pişman oldum; " keşke biraz daha ince yapsaydım " diye. Neyse kısmet İnşallah damascusa , sanırm 5 mm ideal olacak  :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #55 : 19 Ocak 2013, 22:07:51 »
    Soytürk ustam ellerine kollarına sağlık.Yalnız benim anladığım, malzemenin kalınlığı 9.5 mm, dövme işleminden sonra 6mm ğibi(sırt ölçüsü).Ölçüleri kavrayamadım.
     Selamlar.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #56 : 20 Ocak 2013, 19:49:22 »
    Soytürk ustam ellerine kollarına sağlık.Yalnız benim anladığım, malzemenin kalınlığı 9.5 mm, dövme işleminden sonra 6mm ğibi(sırt ölçüsü).Ölçüleri kavrayamadım.
     Selamlar.

Beğenmene sevindim. 9.5 mm bitmiş hali ( yani en kalın yeri) uca doğru inceliyor.