Bıçak Sanatı - Forum

1933 solingen ustura

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
1933 solingen ustura
« : 13 Ekim 2012, 18:30:11 »
Sevgili üyeler,
Bu usturaya nasıl bir bakım yapabilirim, wd40 ile silsem sadece düzelir mi baya, orjinalliğini çokta bozmak istemediğimden sadece temizliği ve korunması için bir öneri bekliyorum. Birde burada wd 40 yok bayramda yapacağım gidince ama buradaki diğer bıçaklarımı wd40 olmadığı için ince bir tabaka vazelin ile korumaya çalışıyorum biryerde okumuştum ne kadar doğru birşey yapıyorum? :)

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2012, 18:30:40 »
Yazılar tam okunmuyor ama bir tarafında solingen bir tarafında da 1933 yazıyor.

yuceldeniz

  • *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2012, 06:42:21 »
Mehmet bey,
Ben zımpara sıralamalarıyla(Kalından, inceye doğru) simsiyah solingeni yüzüne bakılır hale getirdim. En sonunda wd40 ile silerek kuru bir peçeteyle fazlasını alarak bakımınızı standart şekilde yapmış olursunuz.
Selamlar.
YUCELMORE

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2012, 00:55:30 »
Zımparayla dediğiniz sıralamayı yapınca çizikler kalmıyor mu? Şimdi açıkcası korkuyorum kötü bir görüntü oluşturmaktan.

yuceldeniz

  • *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2012, 10:03:06 »
kalın numarayla başlar,inceyle bitirirseniz kalmaz. Hoş, bu haliyle de yüzüne pek bakılmıyor değil mi? :) Kaybedecek bir şey yok. 1200 zımparayla bitirebilirsiniz...
YUCELMORE

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2012, 13:39:55 »
O zaman üzerinde bir deneme yaparım:) Teşekürler ilginiz için.

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2012, 01:19:19 »
Biraz önce usturayı zımparaladım, parladı güzelleşti ama ucunu yeniden eski keskinliğine getiremiyorum kalından inceye açmaya çalıştım yine başarısız oldum vazgeçtim, moralim bozuldu.

Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #7 : 23 Ekim 2012, 20:53:08 »
Bilenir bilenir, sıkma canını sen  ^-^

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #8 : 24 Ekim 2012, 22:30:35 »
Onunla bileyip tras oldugun gun ciddi usta oldun demektir  yalniz dnemelerini baska aletler bileyerek gelistir  en son kac kum (grit ) ile bileyleme yaptin
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mat

  • ***
  • 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #9 : 24 Ekim 2012, 22:45:33 »
En son 220 kumla zımparalamıştım ama demek ki yetmiyor hem daha uzun hemde daha ince zımparalara kadar gelmek gerekiyor.

Ynt: 1933 solingen ustura
« Yanıtla #10 : 24 Ekim 2012, 22:52:01 »
Mehmet Ali, 220 kum zımpara olsa olsa usturayı köreltir. En az 3000 kum birşeylere gereksinimin var, ustura türü kesici aletleri bilemek için şu anda ülkemizde bulabileceğin en iyi bileme taşı doğal Arkansas taşı. 4000 grit civarında, takımmarket satıyor bilgin olsun.