Bıçak Sanatı - Forum

2010 un son bıcakları.iki birader 1095 loveless tarzı

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
arkadaşlar sene biterken elimdeki işi bitirip seneye temiz bir başlangıç yapmak istedim. zaten cokda bir iş kalmamış idi. pmlenmiş, sadece agzı acılacak ve saplar düzeltilecekti.  bir yandnan da yorgun ve vakte dar durumda idim. hata yapmışım. yaklaşık 3 haftadır adım adım izledigim yolu son noktada kaybettim diyebilrim. bu benim bellli bir kalıba tam uymak iin kendimi zorladıgım ilk sefer idi. şimdiye kadar canım ne istiyorsa onu yapmıştım. loveless bıcaklarından ikisini yapmak isteyinceye kadar. esasen keske dedim. bu bıcaklardan benim de olsa. fakat   istedigim imkansız gibi bir şeydi. usta vefat etmiş ve internette en ucuzu 7000 dolardan başlıyor. o halde kendi bıcagımı kendim yapayım dedim. ve bıcakları hazırlamaya giriştim. son güne kadar her şey  istedigim gibi gidiyordu ama yorgunlukla her iki bıcakta da hata yaptım ve bu nedenle bıcakları oldugu gibi bıraktım. şimdilik elimi surmeyecegim. bir ara palyaşmamayı da düşündüm ama bu forumu bıcak sevgisi ve kulturu gelişsi ndiye kurdugumuuz için benim hatam başkalarına ders olsun diye sizlerlea  paylaşıyorum. son olarak asla zihninizde başka bir iş varken bıcak yapmaya çalışmayın derim. bir anlık hata en hafif olarak bıcakta daha agır ihtimal ile de sizde hasar bırakacaktır. herkese iyi seneler
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 18:13:16 Gönderen: durukan »

durukan

• 774
Ynt: 2010 un son bıcakları.iki birader 1095 loveless tarzı
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2010, 18:17:47 »
saplar maun ve kırmızı plastik( dograma tahtası ama son bitirişten memnun kalmadım. belki ugraşsam daha güzel olabilir idi. ancak kullandıgım epoksi ile tam uyuşmadı yer yer cozulmeler oldu) pimler 306 paslanmaz. namlu 9 ve 10.5 cm. bitiriş 240 kum.  agız iç bükey taşlandı. bıcak kabza ucuna dogru incelmekte. serleştirme için hızlı sogutma yagı kullanıldı. sadece bıcak agzı sertleitirldi. her iki bıcakta da net görülen bir martensit çizgisi mevcut.

durukan

• 774
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2010, 18:20:07 »
herkese iyi seneler ve mutlu yıllar dilerim. umarım herkes 2011 de gönlünce üretip mutlu olur.

« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2010, 18:23:21 »
Usta eline sağlık, taşlama çok güzel olmuş, maun saplı olanın sapı yakışmış ama diğeri o kadar yakışmamış bence. Aslında uğraşsan oturur yerine ama bu nesneler plastik değil, teflon esaslı olduğundan, teflona da herhangi bir yapıştırıcı etki etmediğinden yapıştırma işi biraz yalan olur. Öyle yada böyle bıçakları bitirmeye karar vermiş olman çok sevindirici. Ellerine sağlık.

durukan

• 774
« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2010, 18:28:25 »
teflon asıllı oldugunu bilmiyordum. gitti güzelim dograma tahtası. hanımda rengini çok sevmişti. birde meret sanırım akciger için cok da masum bir sey değil inanılmaz küçük tozlar oluştu.  artık bıcaklara ek mudahale yapmıyacagım. cunki zaman gectikce yaptıgım hatalarda hep gözüme ders olarak takılıyor. ustam bunu çok kıymetli bir arkadaşıma hediye olarak düşünmüştüm ama içime sinmedi. arkadaşın şansı mıdır nedir. bir türlü ona niyetlendigim bıcaklarda mutlu sona ulaşamıyorum. bir sonrakinde seytanın bacagını kırarım uarım :)

durukan

• 774
« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2010, 18:29:30 »
. Öyle yada böyle bıçakları bitirmeye karar vermiş olman çok sevindirici. Ellerine sağlık.
sayende ustam

« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2010, 18:32:08 »
 :) Ustam her kime vereceksen bırak gerisiyle kendisi uğraşsın, yeter bu kadar de bitsin gitsin :)) kolay mı öyle bıçak sahibi olmak.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 31 Aralık 2010, 19:41:06 »
Eline sağlık.

Bir vakit HSS'den bir egzantrik testere lamasından bir bıçak yapmıştım. Sap olarak ne olduğunu bilmediğim siyah polimer bir parça bana eziyet etmişti. O yüzden sıkıntını anlayabiliyorum.

Böyle özgün renkler elde etmenin şu anda düşünebildiğim en güzel yolu epoksi ve kumaş ikilisi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 31 Aralık 2010, 19:52:53 »
elıne sağlık durukan . iç bukey taşlama guzel olmus ben bır turlu beceremedım :(
maun saplı olan hoş gözukuyor..

bazen aynı sey bende de oluyor kısıye özel bırsey yapmaya nıyetlenıyorum ama bır turlu ıstedığım gıbı olmuyor :-\

artık öğrendım , hedıye nıyetı ıle yapmıyorum sadece kendım için yapıyorum .   şayet içime sindi ise o zaman hedıye edıyorum :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2011, 12:39:10 »
Durukan, bir doktor olduğunu, evli ve çocuklu olduğunu düşündüğümde hep merak ederdim bunlara nasıl zaman buluyorsun diye. Bence yarım bitmiş haliyle bile büyük bir tutkunun ürünü eserler, bıçakların formları güzel, bunun yanında taşlamanın düzgünlüğü ilgimi çekti, gerçekten elin alışıyor zımparaya anlaşılan. Ayrıca incelen kabza yapman da güzel bir dokunuş olmuş. Bu hali ile bana kalırsa bir iki saat harcanırsa çok yakışıklı hale getirilebilir potansiyeli var bıçakların. Eline sağlık, ve bence zamanın olursa bir ara geri dön bu bıçaklara, ilgiyi hakkediyorlar gibi...

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #10 : 04 Ocak 2011, 00:06:55 »
senin gibi titiz bir ustadan bunları duymak mutlu etti açıkcası. eger sen potansiyel goruyorsan o zaman hak ettiler zamanı..... sagolasın.