Bıçak Sanatı - Forum

ilk bicak denemem bushcraft

ünalkutluktemur

• *
  • 6
  • Meslek: desinatör-fotoğrafçı
  • Yer: istanbul
ilk bicak denemem bushcraft
« : 24 Ekim 2015, 00:54:46 »
Profilini yigiz ozkana actirdihim isil islem yildiz isil islem kabze okaliptus yigit ozkanin dedihine gore cunku agaci ondan aldim pirinc boru ivine bakir sisirme percinler perdahi kotu oldu bant zimparam uyduruk einhelle 64 hrc d2 bu kadar oldu
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2015, 01:07:19 Gönderen: ünalkutluktemur »
hay ile gelen hu ile gider

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: ilk bicak denemem bushcraft
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2015, 01:16:00 »
Emeğinize sağlık,ilk bıçak için oldukça iyi olmuş bence,daha güzelleri de olacaktır  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2015, 01:59:12 »
Ellerinize sağlık :2up
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2015, 15:33:34 »
Elinize sağlik güzel günlerde kullanin  :2up
Fatih IŞIK

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2015, 15:36:54 »
Elinize sağlık sonraki bıçaklar daha iyi olacaktır. 64hrc bushcraft bir bıçak için fazla sert değil mi?  ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 25 Ekim 2015, 01:04:56 »
Ellerinize sağlık, daha güzelleri gelecektir. İyi çalışmalar.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2015, 11:27:36 »
eline sağlık üstat
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

ünalkutluktemur

• *
  • 6
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2015, 00:31:19 »
Evet 64 hrc sert oldu fakat isil islemcinin kolayina geldi herhalde ben 12 profil goturdum az oldugu icin temperlemeyi yaparken sogu is takimlari ile yaptilar gibi geliyor cunku 440c lerde 64 yapmislar bicaklari birdaha sokayim diyorum tempere belki olurda kurtulur cunku bu halleri mahvettiler beni takatim kalmadi zimparalamakta fakat bu bicakla asma kilit demiri insaat demiri civi sari paslanmaz celik neyi gozume kestirdiysem kestim en ufakda bir deformasyon olmadi agzinda hatta et kestirdim bir kasaba et alirken kasap bicaktan buyuk bir tane istedi abi yapariz bi kilo pirzola dedi he he deyip idare ettik esnafimizi yahu bu bicak oyle degerli geliyorki gozume simdi yani bicaklarimi cok yapsamda satasim yok ilginc bir deneyim oldu sanki bicak degil evlat

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2015, 01:17:57 »
440clerde 64 çıktıysa ölçümde sıkıntı var gibi 440c heralde hiç menevişlenmese o kadar sert olabilir öyle bir durumda da  zaten üzerinde bir işlem yaparken cam gibi dağılır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2015, 01:30:47 »
ısıl işlem için forum üyemiz mehmet ranas  ustamızla  görüşmenizi  öneririm size ve foruma selamlar  abi aklıma gelmişken  sorma geregi duydum sen bu bıcak a  hiç perdah  yapmadınmııı???? veya resimdemi sıkıntı var hiç  zımpara yapılmamış gibi  duruyor
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2015, 01:36:32 Gönderen: murat_can66 »

« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2015, 02:04:00 »
440C menevişleme öncesi ( veya sonrası) bile o sertlikleri görmez, ısıl işlemcinin yaptığı işte bir sakatlık var.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2015, 04:54:52 »
einhele  derken abi çark motorumu kullanıyorsun abi çark motoru kullanıyorsan eğer vidalı mop zımparalar var ondan  kullan 40 kumdan 800 kuma  kadar var  gayette  güzel iş  görüyorlar ayrıca abi  vidalı mop keçeler var  polisaj için bunların hepsi  çark motoruna takılan ve kullanılan mazemeler  hırdavatcılarda bulamazsan   zımparacılarda kesin bulursun ben ankarada başkent zımparadan tedarik ettim hepsini ve gayette menmun um abiii bu mazemelerden zımparalama derdin hemen hemen kurtulursun çark motoruyun güçü iyiyse  menmun kalırsın bence  ben proter  marka çark motoru kullanıyorum 130 liraya almıştım  gayette güzel iş çıkarıyor  sana ve foruma selamlar abi unutma çark motorunda kullanacaksan vidalı mop alacaksın aklında bulunsun bu mazemeler büyük hırdavatcılarda vardır ama almanı tavsiye etmem biraz  pahalıya  gelir  sen zımparacılardan al bu mazemeleri
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2015, 04:59:13 Gönderen: murat_can66 »

ünalkutluktemur

• *
  • 6
« Yanıtla #12 : 26 Ekim 2015, 20:31:13 »
440c n 690 ya da 95 olarak bohlerden almıştım 64 değilsede 62 olarak ölçmüşlerdir ölçümde eğer sıkıntı varsa dediğiniz gibi kırılacaktır kırılma testini yapmam lazım yarın ilk iş yaparım artık. einhel bant zımparama 1.1 kw gamak motor acouple edeceğim motoru aldım üzerindeki motoru söktüm yarın vidalarını alıp tahta bir sehpa üzerinde birleştireceğim. perdah meselesine gelince doğrudur perdahı kötü oldu fotodan değil gördüğünüz gibi oldu umarım perdahı bant zımparam bitince doğru atarım olmadı asitle karartma denemem lazım daha yolun başındayım acemiliği atana kadar zorlanıcam biraz machete için çelik arıyorum şimdi 1080  yada 6150 buldum şimdiye kadar alabileceğim ama tvsiye edielecek bir çelik varsa onuda kulalnırım a2 iyi değil dediler machete için durumlarım kısaca böyle şimdilik herkese selamlar iyi dileklerde bulunan forumdaşlara çok teşekkür ederim bana moral verdikleri için.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2015, 17:15:32 »
Elinize sağlık , 64 hrc yi görünce  ??? ??? böyle kaldım :D
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN