Bıçak Sanatı - Forum

İlk Denemem

smile

• *
  • 1
  • Meslek: memur
  • Yer: konya
İlk Denemem
« : 07 Şubat 2014, 14:08:34 »
 Dün ayakkabı malzemesi satan bir amcayla tanıştım. 70 yaşlarında, güleryüzlü amcadan 2 parça deri, perçin, ip, çuvaldız ve yapıştırıcı aldım ve hepsine 5 TL verdim. Amca yapıştırıcıyı farklı amaçlarla almaya çalışanlardan dertliydi, ben de ona; dua et bu deriden bir kılıf yapmayı becereyim, yoksa sinirden ben de kötü yola düşebilirim dedim. ;D Bütün gece uğraşarak, eldeki malzeme ile bu kılıfı yaptım. Beklediğimden daha zor ve şekli bozuk olmasına rağmen iş görür gibi. Bu arada üzerindeki çıtçıt mekanizmasını da aletim olmadığı için ayakkabıcıya çaktırdım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: İlk Denemem
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2014, 14:19:49 »
Dikiş biraz daha düzenli ve deri kenarlarını yuvarlatsanız tam olmuş derdim :) Güzel başlangıç olmuş. İnternette deri yapım videoları bu konuda çok faydalı oluyor. Fırsat buldukça izleyin.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2014, 10:02:00 »
gayet güzel olmuş.... iş görür bir kılıf, zamanla eliniz alıştıkça çok daha güzellerini yapacağınız şimdiden belli , tebrikler... :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2014, 10:18:32 »
ilk yapan birisi için güzel bir çalışma, yaptığınız hataları ve zorlukları fark ettiniz ve güzel bir tecrübe oldu herhalde. ikinci kılıfınız da daha güzel bir çalışma çıkarırsınız.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)