Bunu çok önceden kesip profilini çıkarıp bir kenara atmışım. Geçenlerde bunu bulunca baştan pek de bir şeye benzetemedim. Sonra elime alınca biraz daha şekle soksam olur diye üstünkörü giriştim. Açıydı, düzgünlüktü falan dert etmeden devamını getirdim. Bu sefer de böyle olsun deyip taşlamayı yalnızca tek tarafta yapayım dedim. Hem bu sayede iki yandaki taşlamayı simetrik yapmak falan gibi külfetlerden de kaçabilirdim. Bıçağı ip sarma değil de ahşap ya da kompozit saplı yapma niyetinde olduğumdan sapa hem perçinler için hem de ağırlıl düşürmek için bolca delik deldim.
Bir iki gün önce mekanın yolunu yeniden bulunca bir iki saat iş görecek enerjim vardı. Ben de bu arada aklıma o an esen bir fikirle bıçağa su vereyim dedim. Borudan ocağımda ısıtıp yağda su verdim. Sonra da fırında menevişledim.
Bu anlık fikirle bıçağı ısıl işleme sokunca taşlama eşiğini düzeltmek niyetimden de geçmiş oldum. E madem öyle başladık deyip bıçağı düzeltirken bıraktığım izlere de dokunmayıp namluyu da komple kendi haliyle bıraktım. Uzun vadede böyle bırakmaya niyetli olmamama rağmen sapı da ip sararak kullanılır hale getirdim.
Neyse fazla anlatmaya hacet yok, kendi haline bir bıçak çıktı ortaya.
Ha, unutmadan... Kullandığım çelik 5,4 mm'lik Ck60 plakalarımdan. Kalınlık sonradan, iş sırasında bir miktar düştü.