Bıçak Sanatı - Forum

Turhan Usta'yı (Mogan Bıçak) Ziyaret Ettim

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
Turhan Usta'yı (Mogan Bıçak) Ziyaret Ettim
« : 15 Eylül 2012, 19:04:06 »
Merhaba arkadaşlar.

Bugün bi arkadaşımın düğünü dolayısıyle Ankara'ya geldim. Hazır gelmişken Turhan Usta'yı da ziyaret etmek istedim. Ankara-Konya Yolu'ndan Gölbaşına vardıktan sonra Haymana Sapağından girip gördüğüüz ilk caminin karşısında park edin. Mogan Bıçak tabelasını göreceksiniz.

Atölyeye girdiğimde Turhan Usta'nın oğlu karşıladı. Kendisi dışardaymış, oğlu telefon etti, bi müddet sonra geldi. O sırada ben de atölyeyi dolaştım takım taklavata, yapım aşamasındaki bıçaklara göz attım. Derken Turhan Usta geldi. Biraz muhabbet ettik. Kendisi sağ olsun çok samimi, çok sıcak bir Anadolu insanı, aynı zamanda tam bir Türk Kültürü sevdalısı. Muhabbetine doyamadım desem yalan olmaz.

Daha sonra beraber teşhir salonuna gittik orada yaptığı eserleri gösterdi. Eserlerin resmini çekmedim. Ama merak eden arkadaşlar http://www.moganbicak.com.tr/ adresine girip bakabilirler.

Daha sonra kuzenim için bi bıçak aldım. Turhan Ustamdan da 3 mm'lik ve 5 mm'lik iki parça pim aldım. Ne kadar ısrar etsem de bunların kendi hediyesi olduğunu söyledi ve para almadı. Aldığım bıçağın fotoğrafları da bunlar:

Hepinize selamlar...
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2012, 19:19:49 Gönderen: Enes78 »
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
Ynt: Turhan Usta'yı (Mogan Bıçak) Ziyaret Ettim
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2012, 13:04:02 »
Dönem başladı. Kendi bıçaklarıma elimi dahi süremez oldum. :/
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2012, 14:46:09 »
evet Turhan ustayla bende tanıştım gerçekten çok mütavazi bir insan
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2012, 14:53:23 »
kendileri ile telefola muhabbetim var şahsen yüz yüze görüşemedim nasipolsa atlyacam arabaya gideceğim yanına ama nasip olmadı dünya tatlısı bir insan kendisi hoş sohbet.

enescim kendini bukadar yorma bence turhan usta yılların ustası
sende bıcaklarına biraz sabır ve özenle yaklaşırsan cok güzel eserler ortaya koyarsın eminim

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ