Bıçak Sanatı - Forum

İlk çakım

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: İlk çakım
« Yanıtla #40 : 26 Mayıs 2012, 01:39:53 »
sağ sol hiç farketmez. öyle güzel bir çakı benim elimde olsun gerekirse iki elimle bile açar kapatırım. ;D Emre ustam ellerinize sağlık kazasız güle güle kullanın. :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 26 Mayıs 2012, 11:58:05 »
Vay be, ne kadar salağım yahu  :)) Harbiden ters çeviremem yahu, şimdi dank etti  :)) :))
yahu lafımı olur, yanında birde sağ namlu veririz olur biter  ;)
:))  :))

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 28 Mayıs 2012, 16:42:51 »
Eline sağlık Emre.  8)

İlk bakıştaki izlenim güzelliği ile göz doldurduğu. Yani imajdan sınıfı geçiyor. İnsanları kolay tavlar. ;)

Biçimine bakılırsa namlunun sapa göre daha aşağıda oluşu bana yine Canadian Belt Knife çağrışımı yapıyor. Bu, işlev açısından hoşa gideceği gibi estetik olarak da bıçağın sıradan bir kopya gibi görünmemesini sağlıyor. Ha gerçekten bunun tipinde bir bıçak belki vardır ama onu da ben bilmiyorum. O da güzel.

Bıçağın kapalı halinde klipsin olduğu tarafa bakınca birbiri ile dans eden üç ayrı eğri seçiliyor. Hoş bir görüntü bu.

Saptaki malzeme seçimi renk olarak hoşuma gitti. Doku olarak da zaten fotoğrafa bakarak konuşmak zor.

Klips tanıdık. :) Çekilişte kazandığım bıçağın Nesrin tarafından yapılan kılıfı üzerinde de bu klipsin ağbisi var sanırım. Klipsin ucu konusunda sonraki çalışmalarda değişiklik yapman bence faydalı olabilir. Benim gibi 4 mm kalınlığında deri kemer kullanan birisi bunu kemere takarken zorluk çekebilir. Bu yüzden biraz AR-GE yapmak faydalı olacaktır.

Namlu üzerindeki açma zımbırtısını biraz geri alma gereğinden zaten bahsedilmiş. Bu konuda karar vermek iki ucu bıklı değnekle muhattap olmak gibi. Kabzaya yaklaştıkça daha fazla güç gerektiriyor. Buna karşılık uca yaklaştıkca namlunun kullanışlılığını ve bilenebilirliliğini sabote ediyor; üstelik bir noktadan sonra baş parmağın açış sırasında buna erişmesi sıkıntılı hale geliyor. Bu sorun için mamluda açma deliğinin bulunması iş görecek bir çözüm gibi. Ya da zımbırtı kabzaya doğru geri gider ve istemsiz açılmayı engelleyen sistem biraz daha gevşer.

Şimdilik bu kadar.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #43 : 28 Mayıs 2012, 17:10:22 »
Eline sağlık Emre.  8)

İlk bakıştaki izlenim güzelliği ile göz doldurduğu. Yani imajdan sınıfı geçiyor. İnsanları kolay tavlar. ;)

Biçimine bakılırsa namlunun sapa göre daha aşağıda oluşu bana yine Canadian Belt Knife çağrışımı yapıyor. Bu, işlev açısından hoşa gideceği gibi estetik olarak da bıçağın sıradan bir kopya gibi görünmemesini sağlıyor. Ha gerçekten bunun tipinde bir bıçak belki vardır ama onu da ben bilmiyorum. O da güzel.

Bıçağın kapalı halinde klipsin olduğu tarafa bakınca birbiri ile dans eden üç ayrı eğri seçiliyor. Hoş bir görüntü bu.

Saptaki malzeme seçimi renk olarak hoşuma gitti. Doku olarak da zaten fotoğrafa bakarak konuşmak zor.

Klips tanıdık. :) Çekilişte kazandığım bıçağın Nesrin tarafından yapılan kılıfı üzerinde de bu klipsin ağbisi var sanırım. Klipsin ucu konusunda sonraki çalışmalarda değişiklik yapman bence faydalı olabilir. Benim gibi 4 mm kalınlığında deri kemer kullanan birisi bunu kemere takarken zorluk çekebilir. Bu yüzden biraz AR-GE yapmak faydalı olacaktır.

Namlu üzerindeki açma zımbırtısını biraz geri alma gereğinden zaten bahsedilmiş. Bu konuda karar vermek iki ucu bıklı değnekle muhattap olmak gibi. Kabzaya yaklaştıkça daha fazla güç gerektiriyor. Buna karşılık uca yaklaştıkca namlunun kullanışlılığını ve bilenebilirliliğini sabote ediyor; üstelik bir noktadan sonra baş parmağın açış sırasında buna erişmesi sıkıntılı hale geliyor. Bu sorun için mamluda açma deliğinin bulunması iş görecek bir çözüm gibi. Ya da zımbırtı kabzaya doğru geri gider ve istemsiz açılmayı engelleyen sistem biraz daha gevşer.

Şimdilik bu kadar.  :)

Helal Eylem, kritikler için binlerce kez teşekkürler. İlk çakı olduğundan biraz kafa göz dalmak durumunda kaldım, yaptığım hareketlerin sonuçlarının ne olduğunu tam bilemeden ürettiğimden garip şeyler oldu haliyle. Klip konusunda, çakının biçimi konusunda vs. herşeye hak veriyorum. Sanırım klipleri tersine bükerek yaplakta yarar olacak. İçlerini de boşaltırsam ulaşımı ve parmakla açması kolaylaşır sanırım.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 28 Mayıs 2012, 17:21:12 »
Klipsler konusunda fikir sahibi olmak için bir kırtasiyeye gidip kalem klipslerine bakmanda yarar var. Klipsi geri bükmek tek çıkış yolu olmayabilir... Belki uçta bir açı daha da bırakabilir ve bu son kısmı çakıya paralel bırakabilirsin. Yahut sadece şu anki gibi kıvırıp kıvrımdan sonraki uç kısmını az daha uzun yapabilirsin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben